Χρυσοί Σκούφοι 2025: Η ελληνική γαστρονομία στο επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης - τι δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη στον χαιρετισμό της

Σε μια λαμπερή τελετή αφιερωμένη στην υψηλή γαστρονομία, απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι 2025, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της ελληνικής κουζίνας ως αναπόσπαστο κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού και τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Χρυσοί Σκούφοι 2025 Όλγα Κεφαλογιάννη

Με επίκεντρο τη σημασία της γαστρονομίας ως αναπόσπαστου στοιχείου του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε η απονομή των Χρυσών Σκούφων 2025, σε μια εκδήλωση που ανέδειξε τους κορυφαίους δημιουργούς και τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στον χαιρετισμό της, εξήρε τον θεσμό των "Χρυσών Σκούφων" ως εργαλείο πολιτιστικής διπλωματίας, τουριστικής ανάπτυξης και ενίσχυσης της εθνικής οικονομίας. Τόνισε, επίσης, τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, στην οποία η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και της οινικής παράδοσης αποτελεί κεντρική προτεραιότητα.

Χρυσοί Σκούφοι 2025 Όλγα Κεφαλογιάννη

Η Υπουργός επεσήμανε ότι στόχος της πολιτικής που ακολουθείται είναι η ποιοτική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, ο εμπλουτισμός της τουριστικής εμπειρίας και η διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η γαστρονομία αποτελεί βασικό στοιχείο της ταξιδιωτικής εμπειρίας, συνδέοντας τους επισκέπτες με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη ζωή κάθε τόπου.

Χρυσοί Σκούφοι 2025 Όλγα Κεφαλογιάννη

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Υπουργείου, η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στη δημιουργία ενός Δικτύου Διασύνδεσης Αγροδιατροφής, Γαστρονομίας και Τουρισμού, το οποίο θα λειτουργεί ως θεματικός Οργανισμός Διαχείρισης Προορισμού (DMO). Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάπτυξη ψηφιακής πλατφόρμας με διαδραστικό χάρτη που θα αποτυπώνει τους αγροτουριστικούς και γαστρονομικούς πόρους της χώρας.

Κλείνοντας την ομιλία της, συνεχάρη τους βραβευθέντες και τους υποψηφίους, αναγνωρίζοντας την αφοσίωσή τους στην υψηλή γαστρονομία και υπογραμμίζοντας πως η επιτυχία τους αποτελεί πρόοδο για τον ελληνικό τουρισμό, την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.