"Τρώω κάτι με λαχτάρα, ενθουσιασμό ή με λαιμαργία". Κάπως έτσι ερμηνεύεται η λέξη "Nosh" στην αγγλική slang. Μπορεί επίσης, σύμφωνα με το Cambridge Dictionary να είναι και "μια μικρή ποσότητα φαγητού που καταναλώνεται μεταξύ των γευμάτων ή ακόμη και ως γεύμα". 'Ένα σνακ σαν να λέμε. Αυτήν ακριβώς τη λέξη επιλέγει για την ονοματοδοσία του το νέο sandwich shop του Κολωνακίου, του ταιριάζει απόλυτα. Σερβίρει elevated streed food και προστέθηκε στον γευστικό χάρτη της πόλης εδώ και λίγες εβδομάδες (για τους λάτρεις της ακρίβειας, το ντεμπούτο του συνέβη στις 17 Δεκεμβρίου 2024).
Η δράση στο "Nosh" εκτυλίσσεται ακριβώς μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα, σε μία καλόβολη λευκή, μαρμάρινη μπάρα -και τους δίνω έξτρα πόντους γι' αυτό καθώς αποτελεί ιδανική συνθήκη για κάποιον που θέλει να καθίσει και να φάει solo, δίχως να νιώθει άβολα ή αμήχανα- αλλά και στα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της Καψάλη. Ο χώρος είναι ιδιαιτέρως προσεγμένος και cool, ακριβώς όπως θα έπρεπε για ένα μέρος με αυτό τον προσανατολισμό δηλαδή, με το γενικότερο branding και τη μίνιμαλ διακόσμηση να βοηθά εξίσου.
Βασικό έδεσμα -αλλά σίγουρα όχι το μόνο- τα lobster rolls. Ξέρω, η Αθήνα δεν είναι εξοικειωμένη με τα ρολά αστακού, με εξαίρεση κάποιες απόπειρες σαν εστιατορικό πιάτο σε δημοφιλή σποτ της πόλης, σε μερικά pop-ups σε φεστιβάλ για το φαγητό του δρόμου ή ακόμη και σαν amuse bouche. Κι όμως, το ιδιαιτέρως δημοφιλές σάντουιτς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα στις παράκτιες περιοχές της Νέας Αγγλίας, όπως η Βοστώνη, ίσως να έχει πια τη στιγμή εκτίμησής του και στην ελληνική πρωτεύουσα.
Καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα σε Lobster Roll Maine (με μαγιονέζα και λάιμ) και Lobster Roll Nosh (με hollandaise και τσάιβς) και για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, μπορείς πάντοτε να προσθέσεις και χαβιάρι Imperia (συστήνεται ανεπιφύλακτα).
Το ψωμάκι μπριός είναι κάτι που κάνει τη διαφορά, καθώς πρόκειται για μία από τις κορυφαίες εκδοχές που θα βρεις στην Αθήνα - ειδικά σε κάποια από τα σάντουιτς ταιριάζει άψογα, τόσο, που λες και φτιάχτηκε ακριβώς γι' αυτό τον σκοπό. Τα ρολά αστακού όμως δεν είναι μόνα καθώς μεταξύ των 8 επιλογών σε σάντουιτς βρίσκεις επιπλέον ένα πληθωρικό σε όλα του pulled beef (με BBQ sauce, τσένταρ και φρέσκο κρεμμύδι).
Εξίσου ενδιαφέροντα sides σαν τα εθιστικά corn ribs με κόμπου, τα αραντσίνι με αστακό και μπισκ γαρίδας ή τα τραγανότατα τσιπς πατάτας. Σαμπάνια, κρασί και λίγες μπύρες σηματοδοτούν το όποιο pairing ενώ σύντομα θα υπάρχει και μια μικρή λίστα με cocktails.
Info
Καψάλη 5, Κολωνάκι
Tηλ: 210 7228281
Ανοιχτά Δευτ. - Σαβ. από 12.00 - 22.30
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.