"Nosh": Στο Κολωνάκι για lobster rolls και άλλες street food λιχουδιές

Το νέο street food της πόλης παίζει μπάλα με φανταστικό μπριός και πολύ ενδιαφέροντα 'γεμίσματα'.

Το νέο street food Nosh στο Κολωνάκι © Λεωνίδας Τούμπανος

"Τρώω κάτι με λαχτάρα, ενθουσιασμό ή με λαιμαργία". Κάπως έτσι ερμηνεύεται η λέξη "Nosh" στην αγγλική slang. Μπορεί επίσης, σύμφωνα με το Cambridge Dictionary να είναι και "μια μικρή ποσότητα φαγητού που καταναλώνεται μεταξύ των γευμάτων ή ακόμη και ως γεύμα". 'Ένα σνακ σαν να λέμε. Αυτήν ακριβώς τη λέξη επιλέγει για την ονοματοδοσία του το νέο sandwich shop του Κολωνακίου, του ταιριάζει απόλυτα. Σερβίρει elevated streed food και προστέθηκε στον γευστικό χάρτη της πόλης εδώ και λίγες εβδομάδες (για τους λάτρεις της ακρίβειας, το ντεμπούτο του συνέβη στις 17 Δεκεμβρίου 2024). 

Το νέο street food Nosh στο Κολωνάκι 10

Το νέο street food Nosh στο Κολωνάκι 12

Το νέο street food Nosh στο Κολωνάκι 14

Η δράση στο "Nosh" εκτυλίσσεται ακριβώς μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα, σε μία καλόβολη λευκή, μαρμάρινη μπάρα -και τους δίνω έξτρα πόντους γι' αυτό καθώς αποτελεί ιδανική συνθήκη για κάποιον που θέλει να καθίσει και να φάει solo, δίχως να νιώθει άβολα ή αμήχανα- αλλά και στα τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της Καψάλη. Ο χώρος είναι ιδιαιτέρως προσεγμένος και cool, ακριβώς όπως θα έπρεπε για ένα μέρος με αυτό τον προσανατολισμό δηλαδή, με το γενικότερο branding και τη μίνιμαλ διακόσμηση να βοηθά εξίσου.

Το νέο street food Nosh στο Κολωνάκι 7

Βασικό έδεσμα -αλλά σίγουρα όχι το μόνο- τα lobster rolls. Ξέρω, η Αθήνα δεν είναι εξοικειωμένη με τα ρολά αστακού, με εξαίρεση κάποιες απόπειρες σαν εστιατορικό πιάτο σε δημοφιλή σποτ της πόλης, σε μερικά pop-ups σε φεστιβάλ για το φαγητό του δρόμου ή ακόμη και σαν amuse bouche. Κι όμως, το ιδιαιτέρως δημοφιλές σάντουιτς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και πιο συγκεκριμένα στις παράκτιες περιοχές της Νέας Αγγλίας, όπως η Βοστώνη, ίσως να έχει πια τη στιγμή εκτίμησής του και στην ελληνική πρωτεύουσα.

Το νέο street food Nosh στο Κολωνάκι 4

Το νέο street food Nosh στο Κολωνάκι 6

Καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα σε Lobster Roll Maine (με μαγιονέζα και λάιμ) και Lobster Roll Nosh (με hollandaise και τσάιβς) και για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, μπορείς πάντοτε να προσθέσεις και χαβιάρι Imperia (συστήνεται ανεπιφύλακτα). 

Το ψωμάκι μπριός είναι κάτι που κάνει τη διαφορά, καθώς πρόκειται για μία από τις κορυφαίες εκδοχές που θα βρεις στην Αθήνα - ειδικά σε κάποια από τα σάντουιτς ταιριάζει άψογα, τόσο, που λες και φτιάχτηκε ακριβώς γι' αυτό τον σκοπό. Τα ρολά αστακού όμως δεν είναι μόνα καθώς μεταξύ των 8 επιλογών σε σάντουιτς βρίσκεις επιπλέον ένα πληθωρικό σε όλα του pulled beef (με BBQ sauce, τσένταρ και φρέσκο κρεμμύδι). 

Το νέο street food Nosh στο Κολωνάκι 2

Εξίσου ενδιαφέροντα sides σαν τα εθιστικά corn ribs με κόμπου, τα αραντσίνι με αστακό και μπισκ γαρίδας ή τα τραγανότατα τσιπς πατάτας. Σαμπάνια, κρασί και λίγες μπύρες σηματοδοτούν το όποιο pairing ενώ σύντομα θα υπάρχει και μια μικρή λίστα με cocktails. 

Το νέο street food Nosh στο Κολωνάκι 13


Info

Καψάλη 5, Κολωνάκι
Tηλ: 210 7228281
Ανοιχτά Δευτ. - Σαβ. από 12.00 - 22.30

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Nosh

Καψάλη 5, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Herve" με πινελιές φρεσκάδας

Τι νέο παίζει στο πολυβραβευμένο εστιατόριο των Πετραλώνων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
19/01/2025

Okupa: Okupy Athens now!

Το καινούριο urban hub της Αθήνας έχει ένα καταπληκτικό laid back vibe με φόντο αυθεντικό, vintage design από τα 70s.

Στο "Fine Mess" μπορούν πια να κάνουν ό,τι τους καπνίσει

Το smokehouse στα σύνορα του Κολωνακίου με τα Εξάρχεια παρουσιάζεται ιδιαιτέρως φορμαρισμένο, έχοντας εξελίξει αρκετά το κόνσεπτ του μπάρμπεκιου.

Τρία φρέσκα αθηναϊκά πρωινά

Κι όμως, υπάρχει ζωή -και νοστιμιά- πριν το brunch.

Στον νέο executive R&D chef του ομίλου Botrini’s Ηλία Ντούκα η ζωή έδωσε περισσότερα απ' όσα περίμενε

Ο νέος executive R&D chef του ομίλου Botrini’s ξετυλίγει το κουβάρι μιας γενναιόδωρης προσωπικής διαδρομής που γράφτηκε σε σπουδαία εστιατόρια του εξωτερικού και συνεχίζεται πλέον στο πλευρό του Έκτορα Μποτρίνι.

Σε αυτά τα εστιατόρια θα γιορτάσεις τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

Νέα και παλαιότερα ιταλικά σποτ που υπηρετούν τη γευστική παράδοση της "Μπότας", με το νοστιμότερο τρόπο.