"Ryotei 118": Ένα διαφορετικό ιαπωνικό στη Γλυφάδα

Ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας παρουσιάζει μία χαλαρή gastropub με έμπνευση από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα

Γνώριζες για τι ακριβώς μιλάμε όταν η κουβέντα πηγαίνει στο ryotei; Πρόκειται για έναν τύπο παραδοσιακού high end ιαπωνικού εστιατορίου, που συχνά αντιπροσωπεύει και τη γαστρονομική κουλτούρα της εκάστοτε περιοχής στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Δεν πρόκειται όμως μόνο για εκείνα που βγαίνουν από την κουζίνα. Στα ryotei είναι επιβεβλημένος ο sophisticated χώρος, που ακολουθεί συγκεκριμένα πρότυπα, με διαφορετικές αίθουσες που διαθέτουν χαλιά τατάμι αλλά και ιαπωνικό κήπο, που αναδεικνύει την αλλαγή των εποχών. Τα ryotei γνώρισαν τεράστια άνθιση στην Ιαπωνία από τις αρχές του 19ου έως τα μέσα του 20ου αιώνα, ενώ ήταν δημοφιλή για συναντήσεις πολιτικών και επιχειρηματιών. ryotei 118

Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα 9

Λίγα ryotei έχουν επιβιώσει εκτός του Κιότο και του Τόκιο - όλα όμως θεωρούνται πολύτιμα για τη διατήρηση της κουλτούρας στην Ιαπωνία, έστω και με ελαφρώς διαφοροποιημένο κόνσεπτ από το κλασικό τους. 

Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα 1

Ακριβώς από εκεί λοιπόν αντλεί έμπνευση για το όνομα στο νέο του εστιατόριο ο σεφ Αντώνης Κουρκούτας, που συνεργάζεται αυτή τη φορά με την Κατερίνα Κουρμούλη, τον Γιάννη Νεζιράι και τον Ανδρέα Κωνσταντουδάκη. Το "Ryōtei 118" άνοιξε στα μέσα Νοεμβρίου στη Γλυφάδα και -αντιθέτως με όσα διάβασες προηγουμένως- συστήνεται ως μια ανοιχτή σε όλους, χαλαρή και μοντέρνα ιαπωνική gastropub. 

Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα 3

Ο σεφ -και πατρόν πια- Κουρκούτας βρίσκει έτσι κι ένα καινούριο τερέν για να εκφράσει τη δημιουργικότητά του, πέρα από το πεδίο των έξοχων ωμών και του πολύ καλού σούσι στο εστιατόριο "Ιθάκη". 

Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα 7

Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα 5

Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα 6

Το "Ryōtei 118" στήνει την μπάρα του μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα και βγάζει λίγα τραπέζια στον εξωτερικό χώρο, σε ένα μοντέρνο και άνετο περιβάλλον. Στο μικρό και ευέλικτο μενού του βρίσκεις μεταξύ άλλων σούσι (hosomaki και signature rolls, καθώς και λιγότερες προτάσεις σε σασίμι και νιγκίρι), γκιόζα με χοιρινό, λάχανο και πόνζου σκόρδου, ράμεν με κοτόπουλο, katsu sando καθώς και ένα best seller έως τώρα smash burger με διπλό μπιφτέκι και umami sauce. Πλαισιώνεις με κλασικά κοκτέιλ, μπύρα ή σάκε.


Το ιαπωνικό εστιατόριο/παμπ Ryotei 118 στη Γλυφάδα 2


Info

Γούναρη 118, Γλυφάδα
Τηλ. 211 2181647
Ανοιχτά καθημερινά από 16.30, Σαβ., Κυρ. από 13.30

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στάσεις για δυο κουβέντες και κάτι να τσιμπολογήσεις μετά μουσικής στον Βοτανικό

Γειτονιά με ανοιχτόκαρδα στέκια, νόστιμο φαγητό και ειλικρινές socializing.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
24/04/2025

Lewis Hamilton και Leonardo DiCaprio έφτιαξαν vegan burgerάδικα. Δεν πήγε πολύ καλά αυτό.

Μετά από 6 χρόνια εστιατορικής παρουσίας, η αλυσίδα Neat Burger ετοιμάζεται να κλείσει.

Πού να φας μετά το Πάσχα: 5 στάσεις για ελαφρύ γεύμα στην Αθήνα

Σαλάτες, wraps, smoothies, μπολ σε περιμένουν, για την επανένταξη μετά τις κραιπάλες της Λαμπρής.

Antonio Bachour, πώς νιώθεις ως ένας από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες όλων των εποχών;

Μια κουβέντα με τον Πορτορικάνο pastry chef που άγγιξε τη γλυκιά τελειότητα.

Ήρθε η Λεγάμενη στου Ψυρρή

To all day bar resto που υπόσχεται να γίνει αυθεντική μπουάτ.

To Experience Menu επιστρέφει και το lunch αποκτά νέα διάσταση στο Beefbar Athens

Τα νέα του Beefbar Athens δίνουν αφορμές για ένα γευστικό ταξίδι γεμάτο αντιθέσεις και urban refinement.

Ρετρό: Τι και πού έτρωγε η Αθήνα τη δεκαετία του 1980

Πολύ πριν την εστιατορική έκρηξη του σήμερα, το κοινό της πρωτεύουσας είχε διαφορετικές επιλογές στις ευ τρώγειν εξόδους του.