'Ένα bar restaurant αντικειμενικά όμορφο, με έξοχη αισθητική και ειλικρινείς προθέσεις, που σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις ένα ανοιχτό πεδίο απόλαυσης σε ποτό, φαγητό, ατμόσφαιρα και μουσική. Κάπως έτσι θα χαρακτήριζα εν ολίγοις το "Sister", το μπαρ-εστιατόριο που από το περασμένο καλοκαίρι εμφανίστηκε στην πιάτσα του Ψυχικού.
Καταλήγω όμως και σε κάτι ακόμη. Ότι πρόκειται για μία ακόμη πιστοποίηση πως ο sui generis δημιουργός Κωνσταντίνος Ζουγανέλης έχει ένα μαγικό ραβδάκι και καθιστά οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνεται στα της αθηναϊκής εστίασης δρώμενα πανέμορφο, μοναδικό. Γοητευτικό, με τους δικούς του όρους.
Τέτοιο δεν ήταν άλλωστε και το θρυλικό "Bar Guru Bar" στην πλατεία Θεάτρου, το σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη εποχή; Ή κάπου εκεί κοντά το "Madame Phú Man Chú" της πλατείας Αγίων Θεοδώρων, που έζησε έντονα κι έφυγε γρήγορα, σαν πραγματικός ροκ σταρ; 'Η ακόμη και το "Buba", που έγινε προορισμός στα ΒΠ;
Αλλά ας μείνουμε στο σήμερα και το "Sister". Με λογότυπο εμπνευσμένο από τα κλώστρα, που συναντά κανείς στα κάγκελα και στη σκάλα του μαγαζιού, easygoing χαρακτήρα, ανοιχτόκαρδο, μίνιμαλ και παράλληλα αρτιστίκ εσωτερικό στον οποίο έχουν αξιοποιηθεί δομικά και άλλα στοιχεία του προϋπάρχοντος χώρου αλλά και άνετο εξωτερικό, το εν λόγω bar restaurant αγαπά (φυσικά) την ασιατική κουζίνα -με ιδιαίτερη αδυναμία στην Ταΐλάνδη- και τις ωραίες μουσικές.
Τόσο το ισόγειο dining area με το μπαρ, την ανοιχτή κουζίνα και τη feelgood αυλή όσο και ο επάνω όροφος -στο οποίο μεταξύ άλλων συναντάς και μια από τις ομορφότερες μπάρες της Αθήνας- σου γλυκαίνουν το μάτι και σου ταξιδεύουν το νου, με κάθε -μα κάθε- λεπτομέρεια να έχει λόγο ύπαρξης και ξεχωριστή σημασία. Είναι ελπιδοφόρο αλλά και σπάνιο στην εποχή της fast fashion εστίασης να συναντάς sur mesure μαγαζιά. Και ο Ζουγανέλης είναι... ράφτης σένιος.
Η κουζίνα του "Sister" -ή πιο ορθά, το μενού του- χωρίζεται σε βασικές κατηγορίες (ωμά, ρομπάτα, ατμός και family style πιάτα), με μία από τις μαγείρισσες εδώ μάλιστα να ακολουθεί τον Ζουγανέλη ήδη από τις εποχές του "Guru".
Φροντισμένες προτάσεις που έχουν ένταση και χάρη. Κάνεις δυνατό ξεκίνημα με Tom Kha Kai σούπα (παίζει είτε με κοτόπουλο είτε με γαρίδα), δροσίζεσαι με καλοτυλιγμένα rolls με λαχανικά και γαρίδα, απολαμβάνεις μερακλίδιο μοσχάρι με lemongrass, λάδι σκόρδου, σόγια & σάλτσα στρειδιών στην (thai) ρομπάτα και φτάνεις σε κορύφωση με Pad Thai και μια κρατσανιστή πάπια Πεκίνου.
Καθημερινά βρίσκεις και 2-3 πιάτα εκτός μενού, συνήθως ασιατικο-ελληνικής κατεύθυνσεις. Κρίνοντας από τα dumplings ατμού με οσομπούκο σε κόκκινο κάρι και τα χόρτα με λάιμ, σόγια και ψητές γαρίδες που δοκίμασα εγώ, αξίζει να τους δώσεις την ευκαιρία τους. Δυνατό και το μπαρ, που τρέχει υπό την επιμέλεια της ομάδας των Bar Directors, με φροντισμένα classics με twist ποτά.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.