To "Frantzén" πατάει Ντουμπάι

FZN

Ο Σουηδός σεφ Björn Frantzén και το ξενοδοχείο "Atlantis The Palm" στο Ντουμπάι ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα concept που συνδυάζει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή υψηλή γαστρονομία με ιαπωνικές επιρροές.

Διαβάστε Επίσης

Ο λόγος για το "FZN", το πρώτο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας του ομίλου "Frantzén" στη Μέση Ανατολή, που υποδέχτηκε τον Νοέμβριο η μεγαλύτερη πόλη των Αραβικών Εμιράτων. Το σχεδιαστικό DNA του εστιατορίου μελετήθηκε με τρόπο που να τιμά πρωτίστως τη σουηδική δεξιοτεχνία και κληρονομιά σε μια δημιουργική συνεργασία με τους έμπειρους συνεργάτες της "Bishop Design". Ο χαρακτηριστικός διάδρομος με τις χρυσές λεπτομέρειες και το πολυτελές σαλόνι σαν κομψό διαμέρισμα, η μουσική με την προσωπική υπογραφή του σεφ Björn και το εκλεκτικό compilation που κυμαίνεται από τους Smiths έως τους Guns n' Roses, δημιουργούν την ενέργεια για την οποία είναι γνωστά τα εστιατόριά του.

FZN

FZN

Η σάλα φιλοξενεί έως και 27 άτομα, προσφέροντας ανοιχτή θέα στην κουζίνα όπου επικεφαλής σεφ είναι ο Torsten Vildgaard, το εντυπωσιακό βιογραφικό του οποίου περιλαμβάνει το δικό του βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο και πάνω από μία δεκαετία στο παγκοσμίου φήμης "Noma" στη Δανία. Στο 9 σταδίων μενού, ξεχωρίζουν πιάτα όπως η πάπια "BBQ" με yuzu, πιπέρι Kampot και φουαγκρά, το Chawanmushi με καπνιστό ζωμό βοδινού κρέατος και χαβιάρι "Frantzén selection" και το καλκάνι με Cecina de Wagyu και βλαστό πεύκου, ενώ, τεχνικά, η σύγχρονη ματιά του Frantzén έχει τον πρώτο λόγο με την υποστήριξη εξαιρετικών υλικών από όλο τον κόσμο αλλά και την περιοχή. Την εμπειρία απογειώνουν οι 1.200 ετικέτες κρασιών γνωστών αλλά και μικρότερων παραγωγών αλλά και μη αλκοολούχες επιλογές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.