
Ο Σουηδός σεφ Björn Frantzén και το ξενοδοχείο "Atlantis The Palm" στο Ντουμπάι ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα concept που συνδυάζει τη σύγχρονη ευρωπαϊκή υψηλή γαστρονομία με ιαπωνικές επιρροές.
Ο λόγος για το "FZN", το πρώτο εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας του ομίλου "Frantzén" στη Μέση Ανατολή, που υποδέχτηκε τον Νοέμβριο η μεγαλύτερη πόλη των Αραβικών Εμιράτων. Το σχεδιαστικό DNA του εστιατορίου μελετήθηκε με τρόπο που να τιμά πρωτίστως τη σουηδική δεξιοτεχνία και κληρονομιά σε μια δημιουργική συνεργασία με τους έμπειρους συνεργάτες της "Bishop Design". Ο χαρακτηριστικός διάδρομος με τις χρυσές λεπτομέρειες και το πολυτελές σαλόνι σαν κομψό διαμέρισμα, η μουσική με την προσωπική υπογραφή του σεφ Björn και το εκλεκτικό compilation που κυμαίνεται από τους Smiths έως τους Guns n' Roses, δημιουργούν την ενέργεια για την οποία είναι γνωστά τα εστιατόριά του.


Η σάλα φιλοξενεί έως και 27 άτομα, προσφέροντας ανοιχτή θέα στην κουζίνα όπου επικεφαλής σεφ είναι ο Torsten Vildgaard, το εντυπωσιακό βιογραφικό του οποίου περιλαμβάνει το δικό του βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο και πάνω από μία δεκαετία στο παγκοσμίου φήμης "Noma" στη Δανία. Στο 9 σταδίων μενού, ξεχωρίζουν πιάτα όπως η πάπια "BBQ" με yuzu, πιπέρι Kampot και φουαγκρά, το Chawanmushi με καπνιστό ζωμό βοδινού κρέατος και χαβιάρι "Frantzén selection" και το καλκάνι με Cecina de Wagyu και βλαστό πεύκου, ενώ, τεχνικά, η σύγχρονη ματιά του Frantzén έχει τον πρώτο λόγο με την υποστήριξη εξαιρετικών υλικών από όλο τον κόσμο αλλά και την περιοχή. Την εμπειρία απογειώνουν οι 1.200 ετικέτες κρασιών γνωστών αλλά και μικρότερων παραγωγών αλλά και μη αλκοολούχες επιλογές.