Για τους Financial Times, η Αθήνα ίσως είναι η πιο cool οινική σκηνή της Ευρώπης

Μερικές hipster αλήθειες για τη σκηνή των νέων αθηναϊκών wine bars από το σημαντικό βρετανικό medium.

Για τους Financial Times, η Αθήνα ίσως είναι η πιο cool οινική σκηνή της Ευρώπης © Λεωνίδας Τούμπανος

Σε ένα πρόσφατο άρθρο με τίτλο "Athens – the coolest wine scene in Europe?”, οι Financial Times και ο Chris Cotonou κάνουν focus στην οινική σκηνή της Αθήνας και το αν μη τι άλλο ακμάζον κίνημα του κρασιού στην πόλη. 

"Σε αντίθεση με το Παρίσι ή το Λονδίνο, τα αθηναϊκά wine bars είναι περισσότερο συνοικιακά στέκια και δεν απευθύνονται μόνο σε connoisseurs" αναφέρει μεταξύ άλλων το άρθρο.

Gallina

Ο Cotonou, με τη βοήθεια του Chris Kontos -του ανθρώπου πίσω από το Kennedy- κάνει λόγο για μία ολοένα και μεγαλύτερη έλξη των νέων προς το κρασί και τα wine bars, τα οποία ασκούν γοητεία και προσφέρουν πια εμπειρίες υψηλής ποιότητας. 

Το κομμάτι του Cotonou αναδεικνύει, πέρα από το Kennedy, κι άλλους βασικούς παίκτες της οινικής Αθήνας όπως το Wine is Fine και το Gallina, ενώ γίνεται αναφορά σε πρωτοπόρους όπως το Oinoscent και το Heteroclito. 

Διαβάστε Επίσης

Μπορεί κανείς να διαβάσει όλο το άρθρο στους Financial Times.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αsωtos

Ταβερνομανίας συνέχεια στην Αθήνα. Ο Μιχάλης Μερζένης φαντάστηκε τη δική του ανατρεπτική και παιχνιδιάρα, με αγάπη για τα βινίλια, το κρασί και τις γεύσεις που βλέπουν την παράδοση με έναν έξυπνο comfort τρόπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
30/01/2025

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής για το 2025

Ανακοινώθηκαν τα εστιατόρια της λίστας The Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants 2025, του έγκριτου θεσμού The World's 50 Best Restaurants.

Κάτι μαγειρεύει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Costa Navarino

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ ετοιμάζει μία νέα γαστρονομική εμπειρία στο Navarino Dunes.

Dining out στην Αθήνα: The Tonight Show

Γλυκά που δημιουργούνται μπροστά μας, φωτιές που φουντώνουν πίσω μας, σημειώματα στα τραπέζια μας. Η εποχή που απλώς διναμε παραγγελία έχει οριστικά περάσει.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει την κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά στο "Ex Machina"

Βόλτα στο Παγκράτι και σε ένα από τα πιο cool εστιατόρια της Αθήνας για τη Ναταλία Δραγούμη.

Παύλο Κυριάκη, τι θα τρώμε στα "Δώδεκα Πιάτα";

Μία μίνι κουβέντα με τον βραβευμένο σεφ, που ετοιμάζεται για ένα νέο project στο Κουκάκι.