GiO: Νέο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi

Μία ακόμη πρόταση γεύσης παρουσιάζει το δημοφιλές ξενοδοχείο των ΝΠ.

GiO: Νέο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi

Σταθερό σημείο αναφοράς στην Αθηναϊκή Ριβιέρα από το 1960, το The Margi δεν αποτελεί μόνο ένα σημείο υψηλού επιπέδου φιλοξενίας αλλά κάτι πολύ περισσότερο. Βλέπεις, το πολυτελές ξενοδοχείο φημίζεται (και) για τις εκλεπτυσμένες γαστρονομικές εμπειρίες που προσφέρει στον επισκέπτη - μεταξύ των οποίων το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin, Patio. Δίπλα στο τελευταίο αλλά και στο αξιόλογο Malabar -όπως επίσης στα υπόλοιπα κόνσεπτ γεύσης- έρχεται πια να προστεθεί μία νέα εστιατορική πρόταση που ακούει στο όνομα GiO.

Το GiO, το νέο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi 3

Το φρέσκο ιταλικό εστιατόριο μετρά μόλις λίγες ημέρες ζωής και συνδυάζει την αυθεντική κουζίνα της γείτονος με σύγχρονη κομψότητα και τη διαχρονική φινέτσα. Με χώρο που αποπνέει αίσθηση ζεστασιάς και design που αντλεί έμπνευση από τους φημισμένους γαλλικούς κήπους και τις orangerie (κλειστοί χώροι που φιλοξενούσαν εσπεριδοειδή τον χειμώνα), με έντονα στοιχεία από μπαμπού και ρατάν αλλά και επιτοίχιες ταπετσαρίες, το GiΟ μεταφέρει τον καλεσμένο στην καρδιά της Costiera Amalfitana, εκεί όπου το άρωμα των λεμονιών και πορτοκαλιών κυριαρχεί. 

Το γευστικό ταξίδι του GiO, φέρει την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Παναγιώτη Γιακαλή –που εδώ και μία δεκαετία έχει συνδέσει το όνομά του με τις γαστρονομικές διακρίσεις του The Margi– ο οποίος δημιούργησε ένα εμπνευσμένο μενού με πιάτα που εκπροσωπούν επάξια την ιταλική γευστική κουλτούρα. Τα ολόφρεσκα εποχικά υλικά από τη Margi Farm, αποτελούν τη βάση κάθε πιάτου, επιβεβαιώνοντας την αφοσίωσή μας στην ποιότητα της πρώτης ύλης. 

Το GiO, το νέο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi 2

Η γευστική εμπειρία στο GiO ξεκινά με κλασικά πιάτα όπως η διαχρονική Burrata, και συνεχίζει με signature επιλογές όπως, Gnocchi al Tartufo, Paccheri al Ragú και Scaloppine al limone. Το ιδανικό φινάλε δίνεται με μια νότα ιταλικού Βορρά στον αθηναϊκό Νότο, με το εμβληματικό tiramisu, αλλά και την εξαιρετική tarte fine aux pommes που αποτυπώνει τις διακριτικές γαλλικές επιρροές που βάζει στο τραπέζι ο σεφ. 

Το GiO, το νέο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi 1

Το κελάρι του GiO προσφέρει μια πλούσια κι ολοκληρωμένη πρόταση από επιλεγμένες ελληνικές και διεθνείς ετικέτες κρασιού, που θα συνοδεύσουν ιδανικά κάθε πιάτο. Για όσους αναζητούν εμπνευσμένα cocktails, η επιμελημένη από τον Κωνσταντίνο Καρασάββα λίστα, θα ικανοποιήσει κάθε γούστο.


Info

The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη
Τηλ. 210 8929165
www.themargi.gr 

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.