Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Ένα πολύ όμορφο project πιάνει λιμάνι και μας συστήνεται σαν μία premium focacceria και spritzeria.

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά

Φαίνεται πως οι ζύμες στα της πόλης γευστικά δεδομένα περνά μία χρυσή περίοδο, αν λάβουμε υπόψιν τις αναλογικά αρκετές και καθολικά ποιοτικές προσθήκες καταστημάτων που την υπηρετούν. Το ίδιο όμως φαίνεται να ισχύει και για το aperitivo, όσον αφορά το τερέν του ευ πίνειν. Και έπειτα ήρθε το Zyme, που πατά και στα δύο και μάλιστα το κάνει καλά. 

Το Zyme μετρά μόλις λίγες ημέρες παρουσίας στο κέντρο του Πειραιά, αποτέλεσμα της σύμπραξης του project manager Λευτέρη Σουχαΐμπ (που ίσως γνωρίζεις από εξόχως επιτυχημένα προηγούμενα projects) με μία ομάδα συνεργατών και του Γιώργου Ιωάννου. Ο τελευταίος είναι ένας πραγματικός τεχνίτης του ζυμαριού, με άριστη γνώση και ευελιξία να παίζει τόσο σε ελληνικές όσο και σε ιταλικές κατευθύνσεις αυτού. 

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 8

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 5

Το ανοιχτό και ανοιχτόκαρδο εσωτερικό του, εντός του ιστορικού κτιρίου της Ιωνειδίου που χρονολογείται από το 1847, έχει διαμορφωθεί έξοχα διατηρώντας και αναδεικνύοντας δοκιμά του στοιχεία. Η φιλοφοσία της open κουζίνας είναι όλα να παρασκευάζονται ακριβώς μπροστά στον επισκέπτη.

Panzerotti, focaccia πεϊνιρλί και πλήθος άλλων ζυμοσκευασμάτων επιβεβαιώνουν τον χαρακτήρα ενός premium ιταλικού bakery (από τις 07.30 καθημερινά), στο οποίο μάλιστα σερβίρεται και ένα πολύ ενδιαφέρον ελληνόστροφο brunch, που επιμελείται η σεφ Μαρία Σιάχου. Πολύ καλή είναι και η επιλογή του καφέ (Area 51).

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 11

Zyme: Μια ζυμο-spritzeria στον Πειραιά 1

Στο δεύτερο σκέλος της λειτουργίας του (από τις 18.00 κι έπειτα), το Zyme υπηρετεί το κόνσεπτ της spritzερίας, με τους Νίκο Παγώνη και Γιάννη Ζοχιό να μεριμνούν για οτιδήποτε μπαίνει στο ποτήρι. Μάλιστα, ακολουθώντας zero waste τακτικές, ότι μένει από το πρωινό section μετατρέπεται σε tapas που συνοδεύει τα ποτά, μαζί με αλλαντικά, τυριά κ.α.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στα αθηναϊκά ουζερί πριν την έξοδο του Πάσχα

Τελευταίες ημέρες της νηστείας και ιδανικό ζέσταμα για τον οβελία, με θαλασσινά καλούδια και αποστάγματα, σε αυτές τις διευθύνσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
17/04/2025

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.