Πού τρώμε στο Θησείο;

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Θησείο συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ζεστά μπιστρό και ατμοσφαιρικά all day spots με θέα την Ακρόπολη, μέχρι κομψά εστιατόρια με σύγχρονες ελληνικές και διεθνείς γεύσεις.

Αμπιμπάγιο

Από ζεστά μπιστρό και κλασικές γευστικές στάσεις με θέα την Ακρόπολη, μέχρι σύγχρονα spots με έμφαση στην ελληνική κουζίνα και δημιουργικά πιάτα, ακολουθούν μερικές ξεχωριστές επιλογές από τον οδηγό μας για τα εστιατόρια στο Θησείο.

Αμπιμπάγιο

Αμπιμπάγιο

Καλοφαγικό στέκι που στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο. Μενού με ελληνικές προτάσεις αποτυπωμένες με φρέσκια ματιά. 

Εν Αιθρία Athens

Ζωηρό στέκι με έθνικ πινελιές στο ντεκόρ και roof garden με θέα στην Ακρόπολη, από τη γνωστή ομάδα της ομώνυμης μπιραρίας στη Νέα Φιλαδέλφεια και άλλων επιτυχημένων μαγαζιών της περιοχής. Ανοιχτό από το πρωί για πρωινό ή brunch και μέχρι αργά με comfort food (ζυμαρικά, ριζότι, burgers, ποικιλίες κρεάτων), παρεΐστικη διάθεση, πάνω από 180 ετικέτες μπίρας, αλλά και κοκτέιλ.

Kuzina

Kuzina

Η θέση του ντυμένου στα λευκά εστιατορίου, με θέα το Ναό του Ηφαίστου και την Ακρόπολη –κανονική καρτ ποστάλ– τόσο από τα εξωτερικά τραπέζια στην Αδριανού, όσο κι από τη μικρή, αξιοζήλευτη ταράτσα, θα ήταν από μόνη της λόγος για να το προτιμήσεις^ είναι από τους κλασικούς πλέον γευστικούς τουριστικούς προορισμούς της πόλης. Πλην όμως και η γευστική πρόταση του Άρη Τσανακλίδη, με το γνωστό, προσωπικό του στιλ, διαθέτει ουσιαστικά θέλγητρα: ένα σύμπλεγμα υλικών και γεύσεων της Ελλάδας και του κόσμου, σαν διαπολιτισμικό γευστικό σουλάτσο.

Makris Athens

Makris Athens
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η ναυαρχίδα των εστιατορίων Makris που δημιουργήθηκε από τα Domes Resort, με επικεφαλής τον βραβευμένο Πέτρο Δήμα στέκεται  ψηλά στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Η κουζίνα του Δήμα κινείται ελεύθερα και δημιουργικά, στηριγμένη κυρίως πάνω σε ελληνικά προϊόντα με την πλειοψηφία των λαχανικών από τη φάρμα του με την εποχικότητα των πρώτων υλών και τη βιωσιμότητα να  αποτελούν βασικές αρχές της φιλοσοφίας του. 

Merceri Food & Drink

Ένα ζεστό και φιλικό μπιστρό που δημιούργησαν δύο συνεργάτιδες και φίλες με χρόνια εμπειρίας στις κουζίνες της Σαντορίνης. Ο βραδινός κατάλογος προτείνει γεύσεις με μοντέρνο πρόσημο και αρκετά ωμά, ενώ δεν λείπει ένας πιο ελαφρύς κατάλογος για το μεσημέρι αλλά και ξεχωριστή κάρτα για brunch. 

Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στο Θησείο στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Merceri Food & Drink

Ηρακλειδών 21, Θησείο
  • Εστιατόρια

Makris Athens

Άστιγγος 10 & Ερμού 119, Θησείο
  • Εστιατόρια

Εν Αιθρία Athens

Άστιγγος 13, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.