Πού τρώμε στο Θησείο;

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Θησείο συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ζεστά μπιστρό και ατμοσφαιρικά all day spots με θέα την Ακρόπολη, μέχρι κομψά εστιατόρια με σύγχρονες ελληνικές και διεθνείς γεύσεις.

Αμπιμπάγιο

Από ζεστά μπιστρό και κλασικές γευστικές στάσεις με θέα την Ακρόπολη, μέχρι σύγχρονα spots με έμφαση στην ελληνική κουζίνα και δημιουργικά πιάτα, ακολουθούν μερικές ξεχωριστές επιλογές από τον οδηγό μας για τα εστιατόρια στο Θησείο.

Αμπιμπάγιο

Αμπιμπάγιο

Καλοφαγικό στέκι που στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών στο Θησείο. Μενού με ελληνικές προτάσεις αποτυπωμένες με φρέσκια ματιά. 

Εν Αιθρία Athens

Ζωηρό στέκι με έθνικ πινελιές στο ντεκόρ και roof garden με θέα στην Ακρόπολη, από τη γνωστή ομάδα της ομώνυμης μπιραρίας στη Νέα Φιλαδέλφεια και άλλων επιτυχημένων μαγαζιών της περιοχής. Ανοιχτό από το πρωί για πρωινό ή brunch και μέχρι αργά με comfort food (ζυμαρικά, ριζότι, burgers, ποικιλίες κρεάτων), παρεΐστικη διάθεση, πάνω από 180 ετικέτες μπίρας, αλλά και κοκτέιλ.

Kuzina

Kuzina

Η θέση του ντυμένου στα λευκά εστιατορίου, με θέα το Ναό του Ηφαίστου και την Ακρόπολη –κανονική καρτ ποστάλ– τόσο από τα εξωτερικά τραπέζια στην Αδριανού, όσο κι από τη μικρή, αξιοζήλευτη ταράτσα, θα ήταν από μόνη της λόγος για να το προτιμήσεις^ είναι από τους κλασικούς πλέον γευστικούς τουριστικούς προορισμούς της πόλης. Πλην όμως και η γευστική πρόταση του Άρη Τσανακλίδη, με το γνωστό, προσωπικό του στιλ, διαθέτει ουσιαστικά θέλγητρα: ένα σύμπλεγμα υλικών και γεύσεων της Ελλάδας και του κόσμου, σαν διαπολιτισμικό γευστικό σουλάτσο.

Makris Athens

Makris Athens
© Λεωνίδας Τούμπανος

Η ναυαρχίδα των εστιατορίων Makris που δημιουργήθηκε από τα Domes Resort, με επικεφαλής τον βραβευμένο Πέτρο Δήμα στέκεται  ψηλά στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας. Η κουζίνα του Δήμα κινείται ελεύθερα και δημιουργικά, στηριγμένη κυρίως πάνω σε ελληνικά προϊόντα με την πλειοψηφία των λαχανικών από τη φάρμα του με την εποχικότητα των πρώτων υλών και τη βιωσιμότητα να  αποτελούν βασικές αρχές της φιλοσοφίας του. 

Merceri Food & Drink

Ένα ζεστό και φιλικό μπιστρό που δημιούργησαν δύο συνεργάτιδες και φίλες με χρόνια εμπειρίας στις κουζίνες της Σαντορίνης. Ο βραδινός κατάλογος προτείνει γεύσεις με μοντέρνο πρόσημο και αρκετά ωμά, ενώ δεν λείπει ένας πιο ελαφρύς κατάλογος για το μεσημέρι αλλά και ξεχωριστή κάρτα για brunch. 

Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στο Θησείο στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αμπιμπάγιο

Ηρακλειδών 3, Θησείο
  • Εστιατόρια

Kuzina

Αδριανού 9, Θησείο
  • Εστιατόρια

Merceri Food & Drink

Ηρακλειδών 21, Θησείο
  • Εστιατόρια

Makris Athens

Άστιγγος 10 & Ερμού 119, Θησείο
  • Εστιατόρια

Εν Αιθρία Athens

Άστιγγος 13, Θησείο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/04/2025

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.