5 νόστιμες στάσεις στα Πετράλωνα

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στα Πετράλωνα περιλαμβάνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γούστο, από ζεστά μεζεδοστέκια και παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι σύγχρονα street food και βραβευμένα εστιατόρια.

Hanky Panky

Από παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι σύγχρονα street food και fine dining εστιατόρια, ακολουθούν μερικές ξεχωριστές επιλογές από τον οδηγό μας για τα Πετράλωνα.

Βόλτα

Βόλτα

Ο Ξενοφώντας, που θα τον δείτε στη σάλα κι η Ελισάβετ, που έχει αναλάβει την κουζίνα, έστησαν αυτό το ζεστό, φιλικό μεζεδο-στέκι στα Κάτω Πετράλωνα. Είναι βαμμένο με χαρούμενα χρώματα, με τα πουά και τα καρό του, και παλιά τυπογραφικά στοιχεία που παίζουν... σκραμπλ στα ράφια. Στα πιάτα, που έχουν σπιτική χροιά κι αντλούν υλικό από την ελληνική παράδοση, ιδίως στις εναλλασσόμενες επιλογές ημέρας, έχει βάλει το χεράκι της η Μαρία Διακάτου. Κάθε Κυρ. live με ρεμπέτικα και σμυρνέικα.

Hanky Panky

Το εστιατόριο Hanky Panky του Γρηγόρη Κίκη 11

Ο βραβευμένος Γρηγόρης Κίκης ("Hervé") παρουσιάζει ένα διαφορετικό street food εστιατόριο. Cheeseburger με χειροποίητο μπριός, smoke gun με καραμελωμένο κρεμμύδι και μίσο, chicken burger και χοτ ντογκ με σάλτσα μπάρμπεκιου στα must taste.

Herve

Herve

Προσωποποιημένο high end σέρβις και υψηλή αισθητική στο πιάτο χαρακτηρίζουν το fine dining εστιατόριο του πολυβραβευμένου σεφ Ερβέ Προνζάτο και του συνεταίρου του Γρηγόρη Κίκη, με την ανοιχτή κουζίνα, αγκαλιασμένη από μια μεγάλη μπάρα, να αποτελεί το κέντρο της δράσης και μερικά τραπέζια περιμετρικά, αλλά και στην κομψή αυλή να συμπληρώνουν το τερέν. Η σοφιστικέ και απόλυτα προσωπική κουζίνα του Ερβέ ξεδιπλώνεται μέσα από μικρά γαστρονομικά κομψοτεχνήματα, που αναδεικνύουν τη γαλλική του κουλτούρα, μπολιασμένη με τις επιρροές από τα ταξίδια του στην Ασία. 

Ο Σαντορινιός

Κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού των Πετραλώνων, ο Σαντορινιός απλώνει τα τραπέζια του σε μία παραδοσιακή κυκλαδίτικη αυλή και σερβίρει νοστιμιές με πρόσημο ελληνικό, καλομαγειρεμένα πιάτα και, κυρίως, την αίσθηση της ταβέρνας της γειτονιάς.

Sole Giaguaro Athens

Ο Giovanni Scaraggi στο εστιατόριο Sole Giaguaro Athens, στα Άνω Πετράλωνα 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ο Giovanni Scaraggi έστησε ένα ιταλικό εστιατόριο που κοιτάζει με σύγχρονη ματιά την κουζίνα της "Μπότας". Must taste το χταπόδι με guanciale, οι χειροποίητες παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα και η πορκέτα με σταμναγκάθι και σάλτσα pico de gallo. Οινική λίστα με κυρίαρχο τον ιταλικό αμπελώνα και ποτά που επιμελείται ο Δημήτρης Κιάκος.

Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στα Πετράλωνα στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βόλτα

Ιπποθοντιδών 10 & Κειριαδών, Κάτω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Herve

Τριών Ιεραρχών 170, Άνω Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Sole Giaguaro Athens

Τρώων 66, Άνω Πετράλωνα
  • Ethnic κουζίνες

Hanky Panky

Δεινοχάρους 1, Άνω Πετράλωνα
  • Εστιατόρια

Ο Σαντορινιός

Δωριέων 8, Άνω Πετράλωνα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Η ελιά είναι Delacroix": Μία διαφορετική γευσιγνωσία ελαιόλαδου με τον Αριστοτέλη Μέγκουλα

Ο βραβευμένος σεφ μας ξεναγεί στον μαγικό κόσμο του ελληνικού ελαιόλαδου, στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/10/2024

Έξοδος σε ιταλικό εστιατόριο: Ένα αφιέρωμα στην ιταλική κουζίνα της Αθήνας και τα σημεία που πρέπει να δοκιμάσεις

Ιταλικό εστιατόριο, τρατορία ή πιτσαρία; Όπως κι αν το πεις, τα παρακάτω σημεία του αθηναϊκού χάρτη σερβίρουν τις γεύσεις της Ιταλίας στα καλύτερά τους.

Νέες γαστρονομικές περιπέτειες στο "ΒÓTOXE Athens"

Το club restaurant με την κοσμοπολίτικη αύρα που αποτέλεσε μια από τις πιο hot αθηναϊκές αφίξεις του 2024 υποδέχεται δυναμικά τη νέα σεζόν.

Είναι το "παιδικό φαγητό" η νέα haute cuisine; Και τι σχέση έχει με τους kidults, τους ενήλικες-παιδιά;

'Οταν η γαστρονομική σκηνή συναντά το μήνυμα της πολιτιστικής βιομηχανίας "μείνε παιδί για πάντα".

Πού τρώμε στη Γλυφάδα;

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στη Γλυφάδα περιλαμβάνει επιλογές που καλύπτουν κάθε γούστο, από μεξικάνικα στέκια και χαλαρά all-day spots μέχρι μοντέρνα μπιστρό και αγαπημένα burger joints.

5 σημεία για top κρουασάν στην Αθήνα

Αποθέωση της βουτυράτης ζύμης και των εθιστικών γεμισμάτων στις παρακάτω αθηναϊκές πινέζες.

Εστιατόρια της Αθήνας που νίκησαν το χρόνο

Σε μία πρωτεύουσα στην οποία έχουν αλλάξει πολλά, αν όχι τα πάντα, κάποια γευστικά σποτ είναι ακόμη εδώ.