Στα 28 του χρόνια έγινε ο νεαρότερος σεφ που βρέθηκε ποτέ να ηγείται λονδρέζικης κουζίνας με 1* Michelin στην τροπαιοθήκη της, για την εξαιρετική δουλειά του στο φημισμένο εστιατόριο "Pied à Terre". Εξακολουθεί να κρατά ψηλά τη σημαία της ελληνικής γαστρονομικής εκπροσώπησης στη βρετανική μητρόπολη αλλά παράλληλα μεριμνά να ασχολείται και με μερικά ακόμη ενδιαφέροντα γευστικά projects. Ο Ασημάκης Χανιώτης λοιπόν ενώνει τις δυνάμεις του με τον Όμιλο Estrella ("Estrella World Street Food" και "Surfer Maya").
Η συνεργασία αυτή εγκαινιάζει μία νέα εποχή γαστρονομικής δημιουργίας για τον Όμιλο Estrella. Ο Ασημάκης Χανιώτης θα συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των μενού των εστιατορίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενισχύοντας τις γαστρονομικές προτάσεις του γκρουπ με τη διεθνή του εμπειρία και το δημιουργικό του όραμα.
Η Estrella, γνωστή για την καινοτόμα προσέγγισή της στο brunch, συνεχίζει την επιτυχημένη διεθνή της πορεία. Μετά την εγκαθίδρυση του πρώτου καταστήματος στο πολυτελές Domes Algavre στην Πορτογαλία, ο όμιλος προγραμματίζει την περαιτέρω επέκτασή του με νέα εστιατόρια στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.