"Proveleggios" 2.0 με γευστικό twist και τον Αλέξανδρο Καρακατσάνη στα ηνία της κουζίνας

Κουζίνα γεμάτη αναμνήσεις, γευστική επιστροφή στο μπαρ και όλα όσα αλλάζουν στο εστιατόριο του Κεραμεικού.

'Proveleggios' 2.0 με γευστικό twist και τον Αλέξανδρο Καρακατσάνη στα ηνία της κουζίνας

Όπως εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει γνωστό, ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης αναλαμβάνει το τιμόνι της κουζίνας του "Proveleggios", γυρνώντας την κουζίνα του δημοφιλούς σποτ του Κεραμεικού στις πιο βασικές αρχές του.

Δε θα έχει πίτσες, δε θα έχει sliders, δε θα έχει rice cakes. Κι αυτό γιατί αλλάζει σελίδα, κρατώντας στα νέα βήματα μόνο το ψωμί του, το τσουρέκι μπρουλέ και την αστείρευτη διάθεση για καινούριες περιπέτειες.

Διαβάστε Επίσης

Ο σεφ Καρακτσάνης πέρασε την πρώτη του εβδομάδα μιλώντας με καθέναν από τους εργαζόμενους ξεχωριστά για το πιάτο που θυμούνται περισσότερο από την παιδική τους ηλικία. Το φαγητό που τους έφτιαχνε η γιαγιά ή η μαμά τους, το πιάτο-ανάμνησή τους. Έστησε ένα μενού ντελικάτο, υψηλών προδιαγραφών, με minimal γαστρονομική αισθητική που θυμίζει λίγο Σκανδιναβία, αλλά είναι βασισμένο στις αναμνήσεις. Τις δικές του και των συναδέλφων του. Εμπνέεται από πιάτα αγαπημένα για να φτιάξει ένα μενού με μια εντελώς δική του ματιά.  

Έτσι, καθένας από τους ανθρώπους του "Proveleggios" έχει το "πιάτο του": Από μύδια με χόρτα γιαχνί, ταρτάρ μοσχάρι σε κανόλι με γεύση από γεμιστά και τραχανόπιτα με κοτόπουλο μέχρι πιπεριές στον ξυλόφουρνο και mac n' cheese με χειροποίητες γκόγκες. Οι αναμνήσεις του ίδιου του σεφ οδήγησαν σε μια τριλογία πιάτων με τον τίτλο Brainstorming -και ναι δεν είναι τυχαίο το όνομα, κάποιο από όλα περιέχει και... μοιάζει με μυαλό (wait for it).

Σε αυτή τη νέα εποχή "Proveleggios", το μπαρ συνεχίζει να κάνει τα δικά του. Τα χρόνια πειραματισμών στο εργαστήριο απέδωσαν και όπως λέει η bar manager Πόπη Σεβαστού, ωραία τα fermentations αλλά όχι αυτοσκοπός. Βασικό μότο του μπαρ η επιστροφή στη γεύση. Πέντε βασικές κατηγορίες κοκτέιλ, με μια εξ αυτών εντελώς νέα: τα desserts. Ποτά για γλυκό ξεκίνημα ή για κλείσιμο του γεύματος/δείπνου.  

Τέλος, από τις αρχές Νοέμβρη επιστρέφουν και οι Κυριακές μεσημέρι. Με διαφορετικό μενού, πιο οικογενειακό και κυριακάτικο. Όπως συνηθίζουμε να λέμε -και να γράφουμε- στα δημοσιογραφικά κλισέ, περισσότερα προσεχώς...

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Ora" για wine & dine στο "One&Only Aesthesis"

Μια σειρά από exclusive wine events στο δημοφιλές σποτ των ΝΠ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/10/2024

Η ξεχωριστή ιστορία πίσω από τα πιάτα του "Ex Machina"

Όταν ο Άνταμ Κοντοβάς συνάντησε τον Γιάννη, προέκυψε κάτι όμορφο και άκρως αντιπροσωπευτικό για το "Ex Machina".

Στο "Ark" για το Ημερολόγιο των Σεφ

Αγαπημένοι σεφ, ελληνικές γεύσεις και μαθήματα μαγειρικής τέχνης για μικρούς μάγειρες το επόμενο διάστημα στο δημοφιλές σποτ των ΝΠ.

Για τη ΤΗΕ ΤΕΛΟΣ SOCIETY, το ψωμί είναι τα πάντα

Μια συζήτηση με τη Γεωργία Κοτρέτσος, εικαστικό και ιδρύτρια της ΜΚΟ ΤΗΕ ΤΕΛΟΣ SOCIETY, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Άρτου.

5 νόστιμες στάσεις στα Πετράλωνα

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στα Πετράλωνα περιλαμβάνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γούστο, από ζεστά μεζεδοστέκια και παραδοσιακές ταβέρνες μέχρι σύγχρονα street food και βραβευμένα εστιατόρια.

Ο "Αορίτης" στην εποχή της ταβέρνας

Το εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη κρατά το όνομα αλλά προσεγγίζει πιο σφαιρικά πια τη γεύση της παράδοσης. Πάντοτε όμως, με την ίδια νοστιμιά.

"Penthouse 21": Φροντισμένη κουζίνα και μοναδική θέα στα ψηλά του "President"

Το εμβληματικό αθηναϊκό τοπόσημο φρεσκάρει με ωραίο τρόπο τη γευστική του πρόταση και τη γαρνίρει με μία αφ' υψηλού οπτική της πόλης.