"Proveleggios" 2.0 με γευστικό twist και τον Αλέξανδρο Καρακατσάνη στα ηνία της κουζίνας

Κουζίνα γεμάτη αναμνήσεις, γευστική επιστροφή στο μπαρ και όλα όσα αλλάζουν στο εστιατόριο του Κεραμεικού.

'Proveleggios' 2.0 με γευστικό twist και τον Αλέξανδρο Καρακατσάνη στα ηνία της κουζίνας

Όπως εδώ και λίγο καιρό έχει γίνει γνωστό, ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης αναλαμβάνει το τιμόνι της κουζίνας του "Proveleggios", γυρνώντας την κουζίνα του δημοφιλούς σποτ του Κεραμεικού στις πιο βασικές αρχές του.

Δε θα έχει πίτσες, δε θα έχει sliders, δε θα έχει rice cakes. Κι αυτό γιατί αλλάζει σελίδα, κρατώντας στα νέα βήματα μόνο το ψωμί του, το τσουρέκι μπρουλέ και την αστείρευτη διάθεση για καινούριες περιπέτειες.

Διαβάστε Επίσης

Ο σεφ Καρακτσάνης πέρασε την πρώτη του εβδομάδα μιλώντας με καθέναν από τους εργαζόμενους ξεχωριστά για το πιάτο που θυμούνται περισσότερο από την παιδική τους ηλικία. Το φαγητό που τους έφτιαχνε η γιαγιά ή η μαμά τους, το πιάτο-ανάμνησή τους. Έστησε ένα μενού ντελικάτο, υψηλών προδιαγραφών, με minimal γαστρονομική αισθητική που θυμίζει λίγο Σκανδιναβία, αλλά είναι βασισμένο στις αναμνήσεις. Τις δικές του και των συναδέλφων του. Εμπνέεται από πιάτα αγαπημένα για να φτιάξει ένα μενού με μια εντελώς δική του ματιά.  

Έτσι, καθένας από τους ανθρώπους του "Proveleggios" έχει το "πιάτο του": Από μύδια με χόρτα γιαχνί, ταρτάρ μοσχάρι σε κανόλι με γεύση από γεμιστά και τραχανόπιτα με κοτόπουλο μέχρι πιπεριές στον ξυλόφουρνο και mac n' cheese με χειροποίητες γκόγκες. Οι αναμνήσεις του ίδιου του σεφ οδήγησαν σε μια τριλογία πιάτων με τον τίτλο Brainstorming -και ναι δεν είναι τυχαίο το όνομα, κάποιο από όλα περιέχει και... μοιάζει με μυαλό (wait for it).

Σε αυτή τη νέα εποχή "Proveleggios", το μπαρ συνεχίζει να κάνει τα δικά του. Τα χρόνια πειραματισμών στο εργαστήριο απέδωσαν και όπως λέει η bar manager Πόπη Σεβαστού, ωραία τα fermentations αλλά όχι αυτοσκοπός. Βασικό μότο του μπαρ η επιστροφή στη γεύση. Πέντε βασικές κατηγορίες κοκτέιλ, με μια εξ αυτών εντελώς νέα: τα desserts. Ποτά για γλυκό ξεκίνημα ή για κλείσιμο του γεύματος/δείπνου.  

Τέλος, από τις αρχές Νοέμβρη επιστρέφουν και οι Κυριακές μεσημέρι. Με διαφορετικό μενού, πιο οικογενειακό και κυριακάτικο. Όπως συνηθίζουμε να λέμε -και να γράφουμε- στα δημοσιογραφικά κλισέ, περισσότερα προσεχώς...

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.