Last order για τις φετινές Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας

Έχεις κανονίσει για απόψε; Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου.

Papaioannou Παπαϊωάννου Καβούρι

Έχεις κανονίσει για απόψε; Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου. Οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς έστρωσαν και φέτος τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που άνοιξαν για ένα μήνα τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές! Φύγαμε λοιπόν για να χαρούμε καλούδια της θάλασσας σε βραβευμένα ρεστοράν ανά την Αθήνα και την Ελλάδα, αλλά και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σας και απ' όπου κι αν μας διαβάζετε!  

Παπαϊωάννου Καβούρι / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Η φωτεινή και ευρύχωρη σάλα καταλήγει σε ένα καταπληκτικό deck που κυριολεκτικά βρίσκεται πάνω στη θάλασσα. Στην κουζίνα ο Γιώργος Παπαϊωάννου αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τις πάντα ποιοτικές πρώτες ύλες που επιλέγει. Η τηγανητή σουπιά και οι ψητές καραβίδες ανήκουν σε αυτά που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσει κανείς.

Μενού € 60 
Ψωμί – Ταραμοσαλάτα - Ταρτάρ τόνου - Σασίμι σφυρίδα - Σαλάτα Παπαϊωάννου - Καλαμάρι τηγανητό - Γαριδάκι τηγανητό - Χταπόδι σχάρας - Ροφός αχνιστός

Marina Fish Restaurant / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

marina3

Ψαροφαγικό σημείο – αναφοράς της ευρύτερης Χαλκιδικής, η Μαρίνα θυμίζει μεγάλο καράβι (η μια από τις μεγάλες βεράντες που χαζεύουν τη θάλασσα, μάλιστα, έχει το σχήμα πλώρης κομπλέ με την προπέλα) που αγκαλιάζει τους επισκέπτες του με χαλαρή, φιλική ατμόσφαιρα και τους παρασέρνει στα ανοιχτά της προσεγμένης θαλασσοφαγίας. Η εξαιρετική πρώτη ύλη σε ψάρια και θαλασσινά είναι η αναλλοίωτη σταθερά της κουζίνας, που συγκεντρώνει στην ψαριέρα της ολόφρεσκους θησαυρούς και τους μαγειρεύει με ακρίβεια, είτε στην πιο απλή, παραδοσιακή τους μορφή, είτε σε περίτεχνες μοντέρνες διασκευές.

Μενού € 40
Ταρτάρ γαρίδας - Σαλάτα baby σπανάκι (Καρύδι ρόδι, κατσικίσιο τυρί, σως παντζάρι, τηγανιτό κρεμμύδι) - Φλωρινέλα στη σχάρα με μαρμελάδα πιπεριά Φλωρίνης - Αστακομακαρονάδα (σε ζωμό από καβούρι και βούτυρο αστακού) – Τιραμισού – Καφές (στην τιμή περιλαμβάνεται 1 ποτήρι κρασί από επιλεγμένες ετικέτες)

Mario / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

marios

Ο χώρος όπου ξεδιπλώνει τη δράση του το δημοφιλές ρεστοράν του Μάριου Τσαχπίνη είναι μεγάλος, άνετος και χαρίζει απρόσκοπτη θέα στον κόλπο της Παροικιάς από την ευάερη βεράντα του. Φροντίστε να τον επισκεφτείτε την ειδυλλιακή ώρα του ηλιοβασιλέματος και να χαρείτε την θαλασσινή κουζίνα με ελληνικό πρόσημο που δημιουργεί ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρκουλής μέσα από ιδιαίτερες σπεσιαλιτέ όπως οι ταλιατέλες καλαμαριού με ραγού σουπιάς και το χταπόδι με παριανή ρεβυθάδα στον ξυλόφουρνο. Η εντυπωσιακή ψαριέρα λαξευμένη σε παριανό βράχο γεμίζει καθημερινά με φρέσκο ψάρι που ψήνεται με μαεστρία στη σχάρα, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα υπάρχει και για το κεφάλαιο του κρασιού.

Μενού € 115
Προζυμένιο λευκό ψωμί με ντίνκελ και βρόμη / Προζυμένιο πολύσπορο ψωμί με χαρούπι / Ξινοβούτυρο με σχοινόπρασο, ελιές, ελαιόλαδο - Καρπάτσιο με ψάρι ημέρας, ελαιόλαδο, λεμόνι, lime, μαγιονέζα σέλινο - Ταραμάς με λάδι άνηθου και προζυμένιο κράκερ - Χωριάτικη σαλάτα με ποικιλία από τομάτες, ελιές, κρεμμύδι τουρσί, κρέμα φέτας, ζωμό αγγουριού, και τριμμένο χαρουποπαξίμαδο - Κριθαράκι με γαρίδες, μύδια, φρέσκο ψάρι, κρόκο Κοζάνης και μοσχολέμονο - Φιλέτο φρέσκου ψαριού ψητό, με πουρέ σελινόριζας, ψητά baby μαρούλια και αυγολέμονο αχινού - Πουράκι σαραγλί γεμιστό με γκανάζ φιστικιού Αιγίνης, Ινδοκάρυδο και παγωτό καϊμάκι

Mylos by the Sea / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Περπατώντας σε ένα τυπικό νησιώτικο καλντερίμι με τον ήχο από τα κύματα της θάλασσας να σε ακολουθεί, βρίσκεσαι σε ένα μαγικό σκηνικό με μοναδική θέα, στον μύλο που μοιάζει μισοβυθισμένος μέσα στη θάλασσα Ο Γιώργος και ο – αδερφός του και chef–Μάριος μεγάλωσαν εδώ και έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα. Έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ενδιαφέρον εστιατόριο σύγχρονης ψαροφαγίας που επιπλέον δίνει έμφαση στην ωρίμανση των ψαριών, σιτεύοντας μεγάλα και μικρότερα ψάρια σε ειδικά ψυγεία. Στις κορυφαίες επιλογές από τα αλλαντικά είναι σίγουρα η bresaola τόνου. Αξίζει να δοκιμάσετε το καρπάτσιο κόκκινης γαρίδας από τα ωμά, όπως και το σουβλάκι ροφού από τα μαγειρευτά. Το Mylos by the Sea διαθέτει επίσης εξαιρετική λίστα κρασιών.

Μενού € 70 
Αλμυρίκια (με τρίμματα φέτας και γλυκά τοματίνια) - Σκάρος Σεβίτσε (κόλιανδρο, κουμκουάτ) - Κόκκινη Γαρίδα Καρπάτσιο (φράουλες, βασιλικός) - Σπαράγγια Μύλος (παλαιωμένη γραβιέρα, καπνιστό χέλι) - Καλαμάρι Αλά Καρμπονάρα (χειροποίητο καπνιστό μπέικον ξιφία) - Χειροποίητα Ραβιόλι του Μύλου (μελιτζάνα, μανιτάρια shitake, σάλτσα βουτύρου, σιγοψημένο φιλέτο από λαβράκι) - Το Λέρικο Πουγκί (παραδοσιακό γλύκισμα του γάμου και της χαράς, με πικραμύγδαλο και μανταρίνι)

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.       

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώει (σοβαρά) burgers η Αθήνα

Εκείνα ακριβώς τα μέρη που κάνουν την Αθήνα... Burger Fest, κάθε μέρα, σε μία updated λίστα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/10/2024

Το Παγκράτι σε degu: 10 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Από φινετσάτο street food και μερακλήδικες ταβέρνες, μέχρι ελληνόστροφη bistronomie και προχωρημένη haute cuisine, το Παγκράτι είναι μια από τις πιο νόστιμες γειτονιές της Αθήνας, κι αυτό εδώ το degu των εστιατορίων αναφοράς της, θα σας δώσουν ολοκληρωμένη τη γεύση του σε 10 στάσεις.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: τελευταία ευκαιρία για γευστική απόδραση στις γαστρονομικές αυλές των Αθηνών

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Πού τρώμε στο Μικρολίμανο;

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Μικρολίμανο περιλαμβάνει επιλογές από γνήσιες ιταλικές γεύσεις μέχρι εξαιρετικά θαλασσινά.

Η Marsia Taha Mohamed είναι η κορυφαία σεφ της Λατινικής Αμερικής για το 2024

Ποια είναι και τι ακριβώς κάνει η Βολιβιανή που βραβεύτηκε ως Latin America’s Best Female Che από τα The World's 50 Best Restaurants.

Νίκος Λειβαδιάς και Bertrand Valegeas σε four hands dinner στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino"

Οι δύο βραβευμένοι σεφ συνυπογράφουν το τελευταίο 'Starry Night' στο "The Private Kitchen", στις 11 Οκτωβρίου.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Η ελληνική κουζίνα γιορτάζει παρά θιν’αλός

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Ιδανική αφορμή για να χαρούμε μοντέρνες ελληνικές δημιουργίες πλάι στη θάλασσα.