Έσυ έκλεισες τραπέζι στις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας;

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Η ακμάζουσα γαστρονομική σκηνή της Ρόδου αλλά και 100+ ακόμη βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα σε περιμένουν με μενού - έκπληξη

noble Noble Gourmet Restaurant

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου. Οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές! Φύγαμε λοιπόν για μια βόλτα στα εστιατόρια της ανερχόμενης γαστρονομικά Ρόδου, αλλά απ' όπου κι αν μας διαβάζετε ανά την Ελλάδα θα βρείτε δεκάδες ακόμη λαχτάριστα μενού σε τιμές - έκπληξη.

Noble Gourmet Restaurant / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου "Elysium Resort & Spa" με εκπληκτική θέα στη θάλασσα, κομψή ατμόσφαιρα και όμορφα στρωμένα τραπέζια, με υφασμάτινα τραπεζομάντηλα, τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην άνετη βεράντα. Ο Ροδίτης σεφ Γιώργος Τρουμούχης και η ομάδα του, με επικεφαλής τον Σπύρο Κουγιό, πειραματίζονται με βάση τις μαγειρικές παραδόσεις του νησιού και οδηγούν το εστιατόριο σταθερά σε νέα γευστικά ύψη. Το σύγχρονο ροδίτικο "ιδίωμα" που δημιουργούν, ξεδιπλώνεται μέσα από τέσσερα μενού γευσιγνωσίας τα οποία θυμίζουν σε αρκετές στιγμές τους θεατρική και καλλιτεχνική περφόρμανς.

Μενού € 70 
Πουγκί (άγρια χόρτα, ρίζες, μάραθος, μπαρμπαρέσικο πιπεράκι) - Καμηλάκι (γαρίδες, αυγολέμονο, μυρικά) - Σαλμος (ψάρι ημέρας, χόρτα, πατάτα, ταραμάς, περγαμόντο) - Κροζούμι (μπακαλιάρος, κρεμμύδι, σκόρδο, νεράντζι, γάρος, πετσιά) - Σουπιόριζο (σουπιά, παλαιωμένο ρύζι, μελάνι σουπιάς, πορτοκάλι, γαριδάκι λινδιακό) - Πισπίλι (ροδάκινο, φέτα, ελιά, ροδίτικη κάπαρη) - Καπαμάς (αρνί, μελιτζάνα, πλιγούρι, μυρώνια) - Μακριά Μυρωδιά (κύμινο, αγγούρι, λευκή σοκολάτα, γιαούρτι)

Hellas / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

hellas

Αξίζουν και με το παραπάνω τα χιλιόμετρα μέχρι τους Πεύκους της Ρόδου, λίγο μετά τη Λίνδο, γιατί πάνω στον κεντρικό δρόμο του τουριστικού αυτού χωριού, ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γιωργουδιού σε υποδέχονται σε ένα ρεστοράν που κάνει τη διαφορά. Μνήμες, βιώματα, ιδιαίτερες συνταγές και προϊόντα ως επί το πλείστον από την περιοχή της Λίνδου προσφέρουν την αφορμή για γεύσεις πολύ ξεχωριστές που συνδέουν το ροδίτικο πνεύμα με τη σύγχρονη αντίληψη, τη φαντασία αλλά και το συναίσθημα των δημιουργών τους. Μπορείτε να παραγγείλετε ελεύθερα από τον κατάλογο όμως είναι καλύτερα να ακολουθήσετε το μενού γευσιγνωσίας για να εισπράξετε την εμπειρία στο έπακρο.

Μενού € 50 
Μύδι: Σκόρδο, μαϊντανός, ούζο - Χοχλάκι: Περικαφτή, ταραμάς, γαύρος - Αιγαιοπελαγίτικος Βυθός: Εσπεριδοειδή, πιπεριά Φλωρίνης, αυγοτάραχο - Το αλλαντικό μας: Μοσχάρι, χωριάτικη σαλάτα, σύνορο - Γαριδάκι Λινδιακό: παντζάρι, σκόρδο, γιαούρτι - Γαπράκι Θαλασσινών: Κυκλαμινόφυλλα, φινόκιο, λεμόνι - Αρνάκι Βλύχενο: χόρτα σύβραση, ντομάτα, γιαούρτι - "Λεμονάδα” ΜΑ.ΠΟ.ΛΕ του 1950: Λεμόνι, αγγούρι, δυόσμος, άνθος αλατιού - Μελεκούνι: Αμύγδαλο, εσπεριδοειδή, σουσάμι - Σουρουπέτι: Κριμίτζι, κανέλα, δυόσμος

Παράγκα / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 

paraga

Σαν άλλος φρουρός της παραδοσιακής γεύσης, ο Γιάννης Ευθυμίου, έχει καταστήσει το απόμακρο χωριό Απόλλωνα σε σημαντικό γαστρονομικό προορισμό για το νησί της Ρόδου. Μέσω του "μαγειροτεχνείου" του, συστήνει αυθεντικές γεύσεις της ροδίτικης κληρονομιάς στον επισκέπτη, αφού προηγουμένως τον υποδεχτεί στην άνετη και φιλόξενη αυλή του ή στη σάλα-λαογραφικό μουσείο. Τον πρώτο λόγο έχουν εδώ τα μαγειρέματα σε ροδίτικο ξυλόφουρνο, ενώ διαχρονικές σπεσιαλιτέ παραμένουν το αρνάκι καπαμά με ρύζι και η κοκκινιστή κατσίκα με οσπριάδα. Το μενού στην Παράγκα δομείται μάλιστα στη φιλοσοφία της μικρότερης δυνατής χιλιομετρικής απόστασης και τη στήριξη των παραγωγών της ευρύτερης περιοχής. Αρκετά αξιόλογη λίστα κρασιών με ιδιαίτερο focus στον τοπικό αμπελώνα.

Μενού € 16 
Ποικιλία ψωμιά Ρόδου - Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα - Μυζήθρα σε χωριάτικο φύλλο με γλυκό σταφύλι - Γιαπράκια Ρόδου - Φουρνιστό: επιλογή από κατσίκα φούρνου ή αρνάκι καπαμά

Ταβέρνα Ηλίας / Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

ilias

Στην καρδιά του ορεινού χωριού Έμπωνας στην ενδοχώρα της Ρόδου, η πετρόχτιστη, δροσερή αυλή αλλά και η ρουστίκ σάλα δημιουργούν ένα σκηνικό που σε γυρίζει πίσω στο χρόνο. Επί της υποδοχής, ο ιδιοκτήτης και ψήστης Ηλίας Κωνσταντάκης που μαζί με τη σύζυγό του Ζαφειρία Πιπέρη φιλεύουν με παραδοσιακή νοστιμιά τον επισκέπτη, ποντάροντας σε αυθεντικές και συχνά ξεχασμένες συνταγές της κουζίνας του νησιού. Αρκετά προϊόντα είναι δικά τους ή χειροποίητα, όπως τα πολλά και διαφορετικά ροδίτικα ψωμιά του καλωσορίσματος, ενώ πιάτα όπως η τραχανόσουπα με άγρια πέρδικα, τα γιαπράκια με λαγό και το βαθιά νόστιμο στιφάδο ελιάς αξίζει να βρεθούν στο τραπέζι.

Μενού € 30
Κατημέρι – Γιαπράκια – Κουλοσαφάς - Ροδίτικα πουγκιά – Λαμπριώτης

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.       

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Last call για τις Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς πλησιάζει στο φινάλε του, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Ιδού ορισμένες ιδέες για να προγραμματίσετε τις εξόδους σας όσο ακόμα προλαβαίνετε.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/10/2024

Παραδοσιακές γεύσεις, vegan κοπές και βραβευμένα εστιατόρια σε 5 στάσεις στα Εξάρχεια

Από cozy γειτονικά ταβερνάκια μέχρι μοντέρνα vegan στέκια, ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στα Εξάρχεια έχει ενδιαφέρουσες επιλογές.

13 χρόνια "Botrini's" με εορταστικό μενού και Riesling

Το γαστρονομικό ινστιτούτο του Έκτορα Μποτρίνι σβήνει 13 κεράκια στην τούρτα της ζωής του και το γιορτάζει αναλόγως.

Γιάννη Μπάμπαλη, τι θα τρώμε στο "WooWoo";

Μία μίνι κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, λίγο πριν το αθηναϊκό του ντεμπούτο στο Κολωνάκι και το πάντοτε ιντριγκαδόρικο spot.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο γεμάτο νοστιμιά στην Πάρο και την Αντίπαρο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για να ανακαλύψουμε τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου.

Joan Roca: Μια συζήτηση με τον σεφ-ποιητή της Καταλονίας

Μετά από πολλές επισκέψεις στο "El Celler de Can Roca", καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2013 και 2015, συναντήσαμε τον επικεφαλής του Joan Roca, στα Culinary Journeys του "Daios Cove Resort" στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και κάναμε μια συζήτηση εκ βαθέων.

Γεύσεις και ατμόσφαιρα για κάθε διάθεση στο Νέο Ψυχικό

Από casual burger joints μέχρι elegant bistrot, ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Νέο Ψυχικό έχει ενδιαφέρουσες επιλογές.