Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: τελευταία ευκαιρία για γευστική απόδραση στις γαστρονομικές αυλές των Αθηνών

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

soil Soil

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου. Εδώ κι ένα μήνα οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν και φέτος τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές! Φύγαμε λοιπόν για μια βόλτα σε στις γαστρονομικές αυλές της Αθήνας, αλλά απ' όπου κι αν μας διαβάζετε ανά την Ελλάδα θα βρείτε δεκάδες ακόμη λαχτάριστα μενού σε τιμές - έκπληξη.

Soil / 1 Χρυσός Σκούφος

Μια ατμοσφαιρικά ανακαινισμένη διπλοκατοικία του Παγκρατίου αποτελεί τη μαγειρική έδρα του βραβευμένου σεφ Τάσου Μαντή, ο οποίος στα όμορφα σαλόνια του πρώτου ορόφου, αλλά και στο πριβέ μεγάλο τραπέζι του ισογείου ξεδιπλώνει μια κουζίνα βαθιά ιδιοσυγκρασιακή, φυσιολατρική και ευρηματική. Στο ένα και μόνο μενού γευσιγνωσίας (€ 105), η εκλεκτή πρώτη ύλη που προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από τη φάρμα του εστιατορίου στο Αλεποχώρι, γίνεται η βάση για ντελικάτα πιάτα υψηλής δημιουργικότητας και τεχνικής.

Μενού € 85
Γαρίδα (πορτοκάλι, μύδια, κατιφές) - Μούρα (λευκό σπαράγγι, ύσσωπος, πεπόνι) - Τομάτα (λεμόνι βασιλικός, σμύρνιο, σαρδέλα) - Mini Burger Χελιού (guanciale, ξινήθρα, vadouvan) - Παλαμίδα (λεβιστικό, ακτινίδιο, πράσινο μήλο) - Ψωμί (άγριο σκόρδο, έλατο, καπουτσίνο) - Χτένι (πράσο, μαγιά, καφές) - Τράγος (άγριο σκόρδο, ασπρομύτικο φασόλι Λήμνου) - Μανταρίνι (καρότο, νεράντζι, κατιφές) - Καραμέλα (custard αλμυρής καραμέλας, κακάο) - Macaron (περγαμόντο, λευκή σοκολάτα) - Pate de Fruit (μαύρη μπύρα) – Σοκολάτα

Aleria / 1 Χρυσός Σκούφος

aleria

Κομψότητα παλιάς αρχοντικής Αθήνας στη σάλα και φινέτσα μοντέρνας διεθνούς κουζίνας στο πιάτο, πλέκουν το μεθυστικό μίτο ενός από τα ατμοσφαιρικότερα εστιατόρια της πόλης, με τον σεφ Γκίγκα Ξενάκη να δανείζεται στοιχεία από την Ελλάδα και την Ευρώπη, για να αρθρώσει μια γοητευτική δημιουργική κουζίνα όπου απαλές γεύσεις και πρωτότυποι συνδυασμοί κρατούν σε πρώτο φόντο τη νοστιμιά της εποχικότητας.

Μενού € 70
Καλωσόρισμα: Κρεμμυδόπιτα, Oreo με κρέμα κατσικίσιου τυριού, Ταρτάρ γαρίδας με κεράσια - Ντομάτα, ξυνομυζήθρα, πράσινες ελιές, βασιλικός - Κέφαλος, σταφύλια, βλίτα, πιπερόριζα - Καλαμπόκι, κασταμανίτης, άγρια βατόμουρα, demi glass λαχανικών - Αρνί, μελιτζάνα, σταφίδα, γιαούρτι - Ροδάκινο, βανίλια, λουΐζα, sorbet ροδάκινο

Botrini’s Athens / 2 Χρυσοί Σκούφοι

botrinis

Το αθηναϊκό εστιατόριο του Έκτορα στο Χαλάνδρι φέτος εντυπωσιάζει περισσσότερο από ποτέ. Αναμειγνύει σε σοφές δόσεις την απόλαυση των γεύσεων με το συναίσθημα, την θεατρικότητα του service με την ζεστή φιλοξενία, την αισθητική με την δημιουργικότητα. Οι αέρινες και ταυτόχρονα στιβαρές γεύσεις, τα άψογα τεχνικά πιάτα, οι έξυπνοι και ευφάνταστοι συνδυασμοί υλικών, η εξαιρετική λίστα κρασιών, μελετημένη σωστά και σε εύρος και σε βάθος, το πολύ καλό και με γνώση service και ταυτόχρονα η συγκινητική "απλότητα” - χωρίς καμία έπαρση – με την οποία συμβαίνουν όλα, αναδεικνύουν την ψυχή, την κουλτούρα και το πάθος ενός δυνατού διδύμου: του chef patron Έκτορα Μποτρίνι και του head chef Νίκου Μπίλη.

Μενού € 85
Μακαρόν άγριων μανιταριών - Καπνιστό χέλι με φάβα - Ρέγκα, Ταξίδι Γύρω από το Χρόνο - Παλαμίδα al Verde: παλαμίδα, κρίταμο, αγγούρι, φιστίκι - Gastro Esperanto: κολοκύθι, καρίκι Τήνου - Τσιγαρέλι, Γη και Θάλασσα: σαλιγκάρια, σουπιά, πατάτα, μάραθος - Κόκορας Ρουαγιάλ: βιολογικό κοκοράκι, μορχέλες, τρομπέτες -Τσουρέκι - Κεράσια – Σαλέπι – Aμύγδαλο – Μωσαϊκό

CTC / 1 Χρυσός Σκούφος

ctc

Μετρ των πειραματισμών, της τολμηρής προσέγγισης της γαστρονομίας και της κομψότητας των γεύσεων, ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης εντυπωσιάζει ακόμα μία φορά με το μενού "Voyage" των 11 σταδίων (€ 105/άτομο). Το στοιχείο της έκπληξης παραμένει κομβικό καθώς δεν γνωρίζεις εκ των προτέρων τους σταθμούς του "ταξιδιού" σου, το οποίο ξεδιπλώνεται στην κομψή σάλα του εστιατορίου με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και το φιλικό σέρβις.

Μενού € 80 
Φάβα "Χταπόδι” / Καβούρι – Elderflower / Χαρούπι-Ταραμάς - Καπνιστό Λαβράκι / Kiwi – στρείδια – Chili - Ψωμί & βούτυρο: Χειροποίητο brioche με δεντρολίβανο, mousseline βουτύρου με καμένο βούτυρο - Καλαμπόκι: Αρωματισμένο με αστακό / τρούφα / περγαμόντο - Καλαμάρι Pesto: Ταλιατέλες από καλαμάρι με τομάτα, βασιλικό και σάλτσα βουτύρου - Χόρτα, κολοκύθι, ντομάτα, λάδι από φρυγανισμένο ψωμί και αυγολέμονο ντομάτας - Αρνί με υφές μελιτζάνας και λάδι κάρβουνο - Σούπα από κόκκινο σίσο με sorbet από παντζάρι και lime - Tarte Tatin: Μήλο, μπαχαρικά, passion ruit, φουντούκι, espresso

Le Pavillon / 1 Χρυσός Σκούφος

pavillon

Στην αστική σάλα μιας τυπικής "αθηναϊκής” μονοκατοικίας (και στον υπέροχο κήπο της το καλοκαίρι) ο chef Jean Charles Metayer προτείνει δύο μενού γευσιγνωσίας με 4 στάδια συν επιδόρπια και με έξι στάδια συν επιδόρπια. Κοινό χαρακτηριστικό τους η αγάπη του chef για τη γαλλική και την ελληνική κουζίνα και η μαεστρία με την οποία καταφέρνει να συνδυάζει τεχνικές, γεύσεις και παραδόσεις δημιουργώντας μια ξεκάθαρη γευστική υπογραφή.

Μενού € 65
Amuse-Bouche - Ψωμί και Βούτυρο - Καραβίδες Χαλκίδας, χταπόδι καρπάτσιο, ζυμαρικά από μαύρο σουσάμι - Καλκάνι με φύλλα παντζαριού, κρεμμύδια στιφάδο και πουρές σελινόριζα - Μοσχάρι σε αμπελόφυλλο, ψητό κολοκάσι, σάλτσα γλυκόριζας - Pre dessert - Κεράσι, μαύρη σοκολάτα, Vinsanto Σαντορίνης – Mignardises

Patio / 1 Χρυσός Σκούφος

patio

Η εσωτερική αυλή του "The Margi", με σήμα κατατεθέν τη μεγάλη ελιά, πατιναρισμένη τερακότα στους τοίχους και απαλή μεσογειακή ατμόσφαιρα, αποπνέει ιδιαίτερο ρομαντισμό που ενισχύεται από αιθέρια υφάσματα και κομψά στρωμένα τραπέζια με λινά τραπεζομάντηλα. Ο βραβευμένος πολλάκις με Χρυσό Σκούφο executive chef του ξενοδοχείου Παναγιώτης Γιακαλής παρουσιάζει την επίσημη εκδοχή της σύγχρονης κουζίνας του μέσα από δύο μενού γευσιγνωσίας με ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πιάτα που συνδυάζουν την υψηλή τεχνική με τη φινέτσα, την αρμονία και τις καλοζυγισμένες εντάσεις. Αρκετές από τις πρώτες ύλες της κουζίνας προέρχονται από τη βιολογική φάρμα του ξενοδοχείου στα Καλύβια, ενώ τα επιδόρπια διά χειρός του ταλαντούχου chef pâtissier Μανώλη Στήθου κρατούν τον γαστρονομικό πήχη ψηλά μέχρι το τέλος της βραδιάς.

Μενού € 85
Apéritif & Amuse bouche - Γαρίδες Kοιλάδος σε ώσμωση με περγαμόντο και χυμό χλωροφύλλης - Σουπιά κοκκινιστή με pesto σπανάκι, νερό ντομάτας και αυγοτάραχο - Μπακαλιάρος σε κρούστα λιαστής τομάτας με αγκινάρες και αυγολέμονο αρωματισμένο με μάραθο - Αρνί με πουρέ ελιάς και μελιτζάνα ψητή αρωματισμένη με ginger - Pre Desserts - Σοκολάτα με μαύρη τρούφα, πραλίνα πεκάν και καπνιστό μέλι – Mignardises

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.    

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού τρώει (σοβαρά) burgers η Αθήνα

Εκείνα ακριβώς τα μέρη που κάνουν την Αθήνα... Burger Fest, κάθε μέρα, σε μία updated λίστα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/10/2024

Last order για τις φετινές Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας

Έχεις κανονίσει για απόψε; Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, ολοκληρώνεται στις 9 Οκτωβρίου.

Το Παγκράτι σε degu: 10 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις

Από φινετσάτο street food και μερακλήδικες ταβέρνες, μέχρι ελληνόστροφη bistronomie και προχωρημένη haute cuisine, το Παγκράτι είναι μια από τις πιο νόστιμες γειτονιές της Αθήνας, κι αυτό εδώ το degu των εστιατορίων αναφοράς της, θα σας δώσουν ολοκληρωμένη τη γεύση του σε 10 στάσεις.

Πού τρώμε στο Μικρολίμανο;

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Μικρολίμανο περιλαμβάνει επιλογές από γνήσιες ιταλικές γεύσεις μέχρι εξαιρετικά θαλασσινά.

Η Marsia Taha Mohamed είναι η κορυφαία σεφ της Λατινικής Αμερικής για το 2024

Ποια είναι και τι ακριβώς κάνει η Βολιβιανή που βραβεύτηκε ως Latin America’s Best Female Che από τα The World's 50 Best Restaurants.

Νίκος Λειβαδιάς και Bertrand Valegeas σε four hands dinner στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino"

Οι δύο βραβευμένοι σεφ συνυπογράφουν το τελευταίο 'Starry Night' στο "The Private Kitchen", στις 11 Οκτωβρίου.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Η ελληνική κουζίνα γιορτάζει παρά θιν’αλός

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 9/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Ιδανική αφορμή για να χαρούμε μοντέρνες ελληνικές δημιουργίες πλάι στη θάλασσα.