Γευστική βόλτα στην Καλλιθέα: Από fine dining μέχρι θαλασσινά μεζεδάκια

Η Καλλιθέα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία γευστικών επιλογών, και ακολουθούν πέντε εστιατόρια που καλύπτουν από fine dining εμπειρίες μέχρι all-day στέκια και παραδοσιακές γεύσεις.

Ρακή Μεζέ © Λεωνίδας Τούμπανος

Από πρωτότυπα μενού υψηλής γαστρονομίας σε βραβευμένα εστιατόρια, μέχρι αγαπημένες ταβέρνες και χαλαρά all-day spots, η Καλλιθέα προσφέρει γεύσεις και εμπειρίες για όλους. 

Delta Restaurant

Delta

Ξεκινάμε φυσικά από το βραβευμένο εστιατόριο στα ψηλά δώματα του ΚΠΙΣΝ ατενίζει το φαληρικό Δέλτα από την κομψή σάλα του που θυμίζει χώρο τέχνης και φέρνει νέα δεδομένα στη σκηνή του αθηναϊκού fine dining. Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος δημιουργούν μια κοσμοπολίτικη, conceptual, βιώσιμη, φυσιολατρική κουζίνα, την οποία δοκιμάζεις ως βίωμα μέσα από ένα "αινιγματικό" μενού γευσιγνωσίας 12 σταδίων. 

Agora Bistro N

Στο ανανεωμένο all-day spot του ΚΠΙΣΝ, πάλι, που φέρει τις υπογραφές της Φωτεινής Παντζιά ("By the Glass") και του Σταύρου Θεοδωράκη φρέσκα φουρνίσματα, χειροποίητες πίτες, κομψά αυγομαγειρέματα και εκλεκτά ροφήματα ζεσταίνουν την παλέτα από νωρίς το πρωί, γεύσεις Ελλάδος με comfort twists από τον σεφ Κώστα Τσίγκα και περισσότερες από 60 οινικές ετικέτες παίρνουν τη σκυτάλη από το μεσημέρι και μετά, .

Θαλασσινός

Παρότι το χαμηλό κτίσμα που τη στεγάζει έχει περικυκλωθεί πια από πολυκατοικίες, διατηρεί ατόφια τη γλυκιά οικειότητα της γειτονιάς τόσο στην αυλή της όσο και μέσα, στη σάλα με την ξυλόσομπα, τις βεραμάν λεπτομέρειες και την όμορφη τοιχογραφία από πλακάκια. Με καλοδιαλεγμένες θαλασσινές –και όχι μόνο– πρώτες ύλες, μαεστρία στο ψήσιμο και το τηγάνι, η πολύ αγαπητή και περιποιημένη ψαροταβέρνα στις Τζιτζιφιές έχει διαχρονική γοητεία και καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Italus

Η πίτσα του Italus

All-day spot με νεανική ατμόσφαιρα, urban στιλ με ξύλινες και μεταλλικές λεπτομέρειες, και ανοιχτό χώρο εργασίας που αγαπούν και οι φοιτητές. Έμφαση στο brunch, με όλα τα favorites αλλά και προτάσεις με ιταλικά στοιχεία (όπως panini, focaccia, pizzetta), smoothie bowls, αλλά και aperitivo antipasti, burger, vegan γύρος, pizza και cocktails.

Ρακί Μεζέ

Ρακί Μεζέ

Πολύ γουστόζικο concept-ντεκόρ αλά ψαράδικο από τον όμιλο Καστελόριζο σε ένα χώρο-κουκλί στην Καλλιθέα, τον οποίο διαμόρφωσε το αρχιτεκτονικό δίδυμο Γαβαλάς - Μουρίκης με στρατσόχαρτα του ψαρά, φωτιστικά-σημαδούρες και ταπετσαρία-κουρελού στις καρέκλες. Μεγάλη γκάμα σε θαλασσομεζέδες, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και σετάρονται σε ένα εξαιρετικά οικονομική "μενού της παρέας", συν φρέσκα ψάρια στη σχάρα και στο τηγάνι.

Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στην Καλλιθέα στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Θαλασσινός

Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Delta Restaurant

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, (5ος όροφος κτίριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής),
  • Εστιατόρια

Italus

Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα
  • Εστιατόρια

Agora Bistro N

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364 (Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»), Καλλιθέα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Miyoko Schinner είναι μια vegan αντάρτισσα

H Ιαπωνο-Αμερικανή vegan chef και επιχειρηματίας μιλά στο "α" λίγο πριν την εμφάνισή της στην σκηνή του TEDx Athens για τη γαστρονομική της επανάσταση, τα φυτικής προέλευσης προϊόντα και πώς ο διατροφικός ακτιβισμός άλλαξε τη ζωή της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
03/10/2024

Preview: Ο Άνταμ Κοντοβάς σε fusion με το "Rock ‘n’ Roll"

O δημοφιλής out of the box σεφ αλλάζει ριζικά το μενού του εμβληματικού μπαρ-ρεστοράν.

Μπήκαμε στην "Παρέα της Φανής" στο Χαλάνδρι

Μια κρεατοταβέρνα γειτονιάς αυθεντική κι ανεπιτήδευτη, με μεζέδες που θα ζήλευαν πολλά στυλάτα meat houses, έχει γίνει αθόρυβα σταθερό στέκι δεινών κρεατοφάγων της πόλης.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Fine dining σε σούπερ τιμή πλάι στο κύμα

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για ένα γαστρονομικό δείπνο με τον ήχο του κύματος στα αυτιά μας.

Εκεί τρώνε όλοι: Η πιο hot foodie πιάτσα της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Βρίσκεται, προφανώς, στα πέριξ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων και μπορείς να αντιληφθείς τους λόγους.

3 γευστικά spot στο Μαρούσι

Το Μαρούσι προσφέρει μια ποικιλία από γευστικές επιλογές για κάθε γούστο.

Γιάννης Καρακάσης: "Το κρασί προχωράει με τις εξαιρέσεις"

Μια συζήτηση με τον Έλληνα Master of Wine, έναν από τους μόλις 421 που κατέχουν τον τίτλο παγκοσμίως, γύρω από το ελληνικό κρασί και τις προοπτικές του.