Γευστική βόλτα στην Καλλιθέα: Από fine dining μέχρι θαλασσινά μεζεδάκια

Η Καλλιθέα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία γευστικών επιλογών, και ακολουθούν πέντε εστιατόρια που καλύπτουν από fine dining εμπειρίες μέχρι all-day στέκια και παραδοσιακές γεύσεις.

Ρακή Μεζέ © Λεωνίδας Τούμπανος

Από πρωτότυπα μενού υψηλής γαστρονομίας σε βραβευμένα εστιατόρια, μέχρι αγαπημένες ταβέρνες και χαλαρά all-day spots, η Καλλιθέα προσφέρει γεύσεις και εμπειρίες για όλους. 

Delta Restaurant

Delta

Ξεκινάμε φυσικά από το βραβευμένο εστιατόριο στα ψηλά δώματα του ΚΠΙΣΝ ατενίζει το φαληρικό Δέλτα από την κομψή σάλα του που θυμίζει χώρο τέχνης και φέρνει νέα δεδομένα στη σκηνή του αθηναϊκού fine dining. Ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος δημιουργούν μια κοσμοπολίτικη, conceptual, βιώσιμη, φυσιολατρική κουζίνα, την οποία δοκιμάζεις ως βίωμα μέσα από ένα "αινιγματικό" μενού γευσιγνωσίας 12 σταδίων. 

Agora Bistro N

Στο ανανεωμένο all-day spot του ΚΠΙΣΝ, πάλι, που φέρει τις υπογραφές της Φωτεινής Παντζιά ("By the Glass") και του Σταύρου Θεοδωράκη φρέσκα φουρνίσματα, χειροποίητες πίτες, κομψά αυγομαγειρέματα και εκλεκτά ροφήματα ζεσταίνουν την παλέτα από νωρίς το πρωί, γεύσεις Ελλάδος με comfort twists από τον σεφ Κώστα Τσίγκα και περισσότερες από 60 οινικές ετικέτες παίρνουν τη σκυτάλη από το μεσημέρι και μετά, .

Θαλασσινός

Παρότι το χαμηλό κτίσμα που τη στεγάζει έχει περικυκλωθεί πια από πολυκατοικίες, διατηρεί ατόφια τη γλυκιά οικειότητα της γειτονιάς τόσο στην αυλή της όσο και μέσα, στη σάλα με την ξυλόσομπα, τις βεραμάν λεπτομέρειες και την όμορφη τοιχογραφία από πλακάκια. Με καλοδιαλεγμένες θαλασσινές –και όχι μόνο– πρώτες ύλες, μαεστρία στο ψήσιμο και το τηγάνι, η πολύ αγαπητή και περιποιημένη ψαροταβέρνα στις Τζιτζιφιές έχει διαχρονική γοητεία και καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Italus

Η πίτσα του Italus

All-day spot με νεανική ατμόσφαιρα, urban στιλ με ξύλινες και μεταλλικές λεπτομέρειες, και ανοιχτό χώρο εργασίας που αγαπούν και οι φοιτητές. Έμφαση στο brunch, με όλα τα favorites αλλά και προτάσεις με ιταλικά στοιχεία (όπως panini, focaccia, pizzetta), smoothie bowls, αλλά και aperitivo antipasti, burger, vegan γύρος, pizza και cocktails.

Ρακί Μεζέ

Ρακί Μεζέ

Πολύ γουστόζικο concept-ντεκόρ αλά ψαράδικο από τον όμιλο Καστελόριζο σε ένα χώρο-κουκλί στην Καλλιθέα, τον οποίο διαμόρφωσε το αρχιτεκτονικό δίδυμο Γαβαλάς - Μουρίκης με στρατσόχαρτα του ψαρά, φωτιστικά-σημαδούρες και ταπετσαρία-κουρελού στις καρέκλες. Μεγάλη γκάμα σε θαλασσομεζέδες, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και σετάρονται σε ένα εξαιρετικά οικονομική "μενού της παρέας", συν φρέσκα ψάρια στη σχάρα και στο τηγάνι.

Δείτε όλες τις προτάσεις εστιατορίων στην Καλλιθέα στον οδηγό εστιατορίων του athinorama.gr.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Θαλασσινός

Ηρακλέους & Λυσικράτους 32, Τζιτζιφιές
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Ρακί Μεζέ

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 334, Καλλιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Delta Restaurant

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα, (5ος όροφος κτίριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής),
  • Εστιατόρια

Italus

Λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου 104, Καλλιθέα
  • Εστιατόρια

Agora Bistro N

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364 (Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»), Καλλιθέα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι Έλληνες σεφ που ξεχώρισαν στα The Best Chef Awards 2024

Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Γιώργος Παπαζαχαρίας, Τάσος Μαντής και Δημήτρης Μουδιός βρέθηκαν ανάμεσα στους κορυφαίους, στη φετινή λίστα του διεθνή θεσμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
14/11/2024

Terroirist: Στα οινικότερα του Χαλανδρίου

Εκλεκτά κρασιά από τον ντόπιο και διεθνή αμπελώνα, φινετσάτα πιάτα και χαλαρό ύφος, στο cool οινικό σημείο των ΒΠ.

IT+: Νέα τοποθεσία, νέο μενού, νέο πρόσωπο

Ένα φρέσκο στέκι προστίθεται στη Βουκουρεστίου, σαν συνέχεια του δημοφιλούς σποτ του Κολωνακίου.

Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

Bagatelle Athens, προσεχώς στη Βουλιαγμένη

Μία νέα πρόταση έρχεται τον Νοέμβριο στην Astir Marina.

Η "Bottega Da Marco" ήρθε να φέρει αέρα αυθεντικής Ιταλίας στο Χαλάνδρι

Το νέο all day wine bar-restaurant του σεφ της ιταλικής Πρεσβείας Marco Serra στη hot πιάτσα του Χαλανδρίου, σε ταξιδεύει Ιταλία με φινέτσα και γνήσιες γεύσεις.