Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Fine dining σε σούπερ τιμή πλάι στο κύμα

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για ένα γαστρονομικό δείπνο με τον ήχο του κύματος στα αυτιά μας.

matsuhisa Matsuhisa Athens

Το πιο συναρπαστικό γαστρονομικό event της χρονιάς, οι Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας, έχει ήδη βάλει φωτιά στα τηγάνια του: Από 12 Σεπτεμβρίου έως και 9 Οκτωβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς στρώνουν τραπέζι σε περισσότερα από 100 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες ανά την επικράτεια, που ανοίγουν τη σάλα τους για μια γαστρονομική εξτραβακγκάντσα απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, με πρωταγωνιστές τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος με Χρυσό Σκούφο, Top Notch ή/και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με ειδικά μενού σε ακόμη πιο ειδικές τιμές! Καθώς ο καιρός ακόμα το επιτρέπει, ιδού 5 ωραίες ιδέες για ένα γαστρονομικό δείπνο με τον ήχο του κύματος στα αυτιά μας. 

Matsuhisa Athens / 1 Χρυσός Σκούφος

Η ήρεμη δύναμη της ιαπωνικής κουλτούρας και η γοητεία του γευστικού fusion βρίσκουν ιδανική στέγη στους έξοχους του Matsuhisa Athens, σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Οι Τόνυ Βρατσάνος και Θωμάς Κουράκος εκτελούν στην εντέλεια εμβληματικές σπεσιαλιτέ όπως το Black Cod αλλά παράλληλα ενσωματώνουν από φέτος και μία λίστα με πιάτα ημέρας, στο γνώριμο πάντοτε ύφος της κουζίνας του εστιατορικού brand. Must try, μεταξύ άλλων, η γλώσσα μενιέ με chili shiso salsa και τα χτένια με σάλτσα μαύρου σουσαμιού.

Μενού € 110
White fish dry miso - Πράσινη σαλάτα με goma dressing - Matsuhisa sushi selection - Black Cod - Μοσχαρίσιο φιλέτο με anticucho sauce - Nobu Cheesecake με σορμπέ μάνγκο

Varoulko Seaside / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

varoulko

Σημείο-σταθμός της γαστρονομικής κληρονομιάς της Ελλάδας, το θρυλικό πια εστιατόριο συνεχίζει να γράφει ιστορία στις θάλασσες της γεύσης, με αρχικαπετάνιο τον Λευτέρη Λαζάρου. Πιάτα-ωδές στη ντόπια θαλασσογραφία, με μοντέρνα αισθητική και πάντοτε κορυφαία πρώτη ύλη. Η διαχρονικότητά του επιβεβαιώνεται από τις συνεχείς βραβεύσεις με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Μενού € 92
Καλωσόρισμα (Μελιτζανάκι γλασαρισμένο με χαρούπι, ξινομυζήθρα, χουρμάς, λακέρδα, δυόσμος) - Ταρτάρ γαρίδας Κοιλάδος, εσπεριδοειδή, νερό καρπούζι, σορμπέ νεκταρίνι - Χτένια σοτέ, κρούστα τσορίθο, πίκλα μάνγκο, νερό τομάτας - Παστίτσιο με κιμά γαρίδας, ψητές γαρίδες, τομάτα κονφί, μπροκολίνια - Φέτα ψάρι σφυρίδα, κρέμα καπνιστής πανσέτας, μελάνι σουπιάς, πατάτα ντοφινουάζ, πιπεριές, παντζάρι - Ροδάκινο: Μους λουίζας, κομποτέ ροδάκινο, βατόμουρο, μουστάρδα, παγωτό αμύγδαλο

Anama / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

anama

Το εστιατόριο του βραβευμένου Χρύσανθου Καραμολέγκου απλώνει τραπέζια στην προκυμαία του γραφικού πεζόδρομου της Γιάλοβας, ενώ το πέτρινο οίκημα διατηρεί τον χαρακτήρα του παλιού οινοποιείου σταφίδας. Γνωστός για την εντελώς προσωπική κουζίνα του, ο Καραμολέγκος δίνει βάση στην εκλεκτή ελληνική πρώτη ύλη σε φευγάτους όσο και αριστοτεχνικούς συνδυασμούς, και δημιουργεί πιάτα με βαθιά νοστιμιά. Στο μενού ξεχωρίζουν οι signature μαρουλοντολμάδες με γαρίδα και καραβίδα σε σάλτσα σαφράν, το ριζότο αχινού, η μακαρονάδα με φρέσκο καβούρι και βούτυρο λεμονιού, ο ψητός αστακός με βούτυρο ταραμά (ή σε άλλες εκδοχές), η picanha αρνιού με τραχανά μαγειρεμένο σε νερό ντομάτας, η εξαιρετική τάρτα Tatin με σύκα και παγωτό από φύλλα συκιάς. 

Μενού € 50
Kαλωσόρισμα - Ταρτάρ ψάρι με λάιμ, τσίλι, αγγούρι, ραπανάκι, yuzu kosho - Γαριδοουρές σχάρας με πέστο από πελτέ ντομάτας, κάσιους και τζίντζερ - Καλαμάρι σχάρας μαριναρισμένο σε βασιλικό, λέμονγκρας, πάπρικα, κόλιανδρο, με χούμους τζίντζερ - Μανιτάρια σχάρας μαριναρισμένα σε πελτέ ντομάτας, λέμονγκρας, τζίντζερ, τσίλι με γιαούρτι τρούφας - Φιλέτο ψάρι σχάρας με βινεγκρέτ κίτρου και βραστά λαχανικά - Αρνί μαριναρισμένο σε μαροκινό πελτέ ντομάτας με κριθαράκι σε νερό ντομάτας - Tarte tatin με σύκα, παγωτό από φύλλα συκιάς

Bubo / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

bubi

Έχει το προνόμιο να βλέπει καθημερινά ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα της Χαλκιδικής να συμβαίνει ακριβώς μπροστά του. Είναι το κεντρικό εστιατόριο του Ekies All Senses Resort, βρίσκεται λίγα μέτρα από την αμμουδιά της Βουρβουρούς και έχει εξαιρετική θέα στη θάλασσα. O βραβευμένος chef Δημήτρης Παμπόρης παρουσιάζει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα μέσα από τη δική του, πάντα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ματιά. Θα δοκιμάσετε πιάτα που φανερώνουν δημιουργικότητα και άψογη γνώση μαγειρικών τεχνικών, όπως το μοσχάρι ταρτάρ "Σμυρνέικο", ή το λαβράκι με κρούστα από προζυμένιο ψωμί. 

Μενού € 60
Καλωσόρισμα (Σουτζουκάκι σμυρναϊκό ταρτάρ με τραγανή πατάτα και γιαούρτι / Ταρταλέτα αγιορείτικης μελιτζάνας με αφράτη φέτα Ελάσσονας / Γαύρος μαρινάτος με αϊβάρ σε φύλλο brie) - Ταρτάρ από ψάρι ημέρας με φρέσκο αγγούρι, γρανίτα chili, χυμό τομάτα – καρπούζι - Ψητή σελινόριζα με αφράτη σαμπαγιόν, ξινόμηλο και φουντούκια, chutney σταφίδα – κάπαρη, jus σελινόριζα - Λαβράκι στα κάρβουνα, με πουρέ φασολάδα, σέλινο, σάλτσα ψαρόσουπα, ταραμά - Μοσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα, με "νιόκι" ανθότυρου, μανιτάρια βολίτες, αρσενικό Νάξου και τρούφα Χαλκιδικής - Pre- dessert (σουμάδα / πιπερόριζα / ανανάς) - Τάρτα σοκολάτας με καφέ & καραμέλα (σοκολάτα caramelia, μπισκότο κακάο – τόνγκα, παγωτό καφέ) - Mignardises (Σοκολάτα, βασιλικός, ελιά Χαλκιδικής / Γαλατόπιτα, μαστίχα, λεμόνι)

Tomata / 1 Χρυσός Σκούφος & Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας

Μία ολόλευκη, φωτεινή βεράντα στο κέντρο της μαρίνας του Sani Resort. Ανάμεσα στην ασίγαστη περατζάδα και με θέα τα σκάφη, η Tomata επιβεβαιώνει την καινοτομική προσέγγιση του Χρύσανθου Καραμολέγκου σε αυτό που ονομάζουμε σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Ο βραβευμένος chef παντρεύει πολυτελή και ταπεινά υλικά, απλώνει τα όρια της ελληνικότητας και τη συνδυάζει με γεύσεις και αρώματα από ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο. Η κουζίνα, υπό την καθοδήγηση του resident chef Δήμου Καραδήμου,προτείνει πιάτα, όπως τα χτένια σχάρας με χούμους, lime και κόλιανδρο, ή το χταπόδι με μπαμπαγκανούς – αυτή τη μεταξένια λεβαντίνικη μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι – και καυτερή βινεγκρέτ. Και τα δύο είναι πλέον "signature", σταθερά σημεία αναφοράς στο μενού.

Μενού € 80 
Κεμπάπ γαρίδα-λαβράκι, τσίλι, λεμόνι, ταχίνι - Φιλέτο μοσχαρίσιο, λεμονόχορτο, σόγια, σάλτσα γιαούρτι-ταχίνι, ή Ριζότο καβούρι, τοματίνια, λάιμ - Γαλακτομπούρεκο: Φύλλο κρούστας, χουρμάδες, ροδόνερο

Τα μενού όλων των βραβευμένων εστιατορίων μαζί με τις τιμές τους βρίσκονται στην ειδική ιστοσελίδα, ενώ σε ό,τι αφορά τα πρακτικά, το event πραγματοποιείται 4 ημέρες την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή) και οι κρατήσεις γίνονται τηλεφωνικά απευθείας στα εστιατόρια.

Παράλληλα, όσες πληρωμές πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στην ειδική ιστοσελίδα, ή επιτόπου στα εστιατόρια με κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς, μπαίνουν σε κλήρωση για δύο μεγάλα γαστρονομικά τριήμερα για δύο άτομα, με διαμονή στο ξενοδοχείο "Grande Bretagne" και δείπνα στα βραβευμένα εστιατόρια "GB Roof Garden" και "SENSE Restaurant", αλλά και για τριάντα δείπνα των δύο ατόμων σε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Κάθε συναλλαγή με κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς στα βραβευμένα εστιατόρια αντιστοιχεί σε μία συμμετοχή στην κλήρωση, ενώ κάθε online προπληρωμή για τα βραβευμένα μενού στο εξασφαλίζει 5 συμμετοχές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μπήκαμε στην "Παρέα της Φανής" στο Χαλάνδρι

Μια κρεατοταβέρνα γειτονιάς αυθεντική κι ανεπιτήδευτη, με μεζέδες που θα ζήλευαν πολλά στυλάτα meat houses, έχει γίνει αθόρυβα σταθερό στέκι δεινών κρεατοφάγων της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
02/10/2024

Εκεί τρώνε όλοι: Η πιο hot foodie πιάτσα της Αθήνας αυτή τη στιγμή

Βρίσκεται, προφανώς, στα πέριξ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων και μπορείς να αντιληφθείς τους λόγους.

3 γευστικά spot στο Μαρούσι

Το Μαρούσι προσφέρει μια ποικιλία από γευστικές επιλογές για κάθε γούστο.

Γιάννης Καρακάσης: "Το κρασί προχωράει με τις εξαιρέσεις"

Μια συζήτηση με τον Έλληνα Master of Wine, έναν από τους μόλις 421 που κατέχουν τον τίτλο παγκοσμίως, γύρω από το ελληνικό κρασί και τις προοπτικές του.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: 7 κορυφαία εστιατόρια στα Επτάνησα σε μοναδική τιμή

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για μια γαστρονομική τουρνέ στα Επτάνησα, με επτά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας να μας περιμένουν.

Γευστική στάση στους Αμπελόκηπους: 5 εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσεις

Στους Αμπελόκηπους οι γευστικές προτάσεις κυμαίνονται από comfort food μέχρι ψαγμένο fusion, καλύπτοντας διαφορετικές προτιμήσεις.

Το rooftop εστιατόριο "Pasithea" προσφέρει φρέσκια οπτική του αθηναϊκού Κέντρου

Αν έχετε τους Στύλους του Ολυμπίου Διός στο μυαλό σας ως "κάτι κολώνες πλάι στο Σύνταγμα", κάντε στον εαυτό σας μια χάρη και κλείστε ένα τραπέζι στο εστιατόριο του ολοκαίνουριου ξενοδοχείου "The Athenaeum", για να απολαύσετε σε όλο της το μεγαλείο την επιβλητική κοψιά του ίσως πιο παραγνωρισμένου απ’ τα τοπόσημα της Αθήνας.