Μία ακόμη βόλτα στη Λέκκα

Πού θα πας και πού θα πιεις στα 150 μέτρα ενός δρόμου που έχει πάντοτε τον τρόπο του να πρωταγωνιστεί στο κέντρο της Αθήνας.

Εστιατόρια και μπαρ στην οδό Λέκκα, στο κέντρο της Αθήνας @fuddy_duddy_pizza_cones

Αποκλείεται να μην πήρε κάπου το μάτι σου τους λαχταριστούς κώνους πίτσας του "Fuddy Duddy", που όσο να πεις, έγιναν viral κάποια στιγμή σε social media αλλά και πραγματική ζωή το καλοκαίρι που μας πέρασε - και ήταν και μία καλή αφορμή για να ασχοληθούμε ξανά με την Λέκκα, αλλά όχι η μόνη. Βλέπεις, το φρέσκο σημείο ειδικεύεται στο εν λόγω έδεσμα και το παρουσιάζει σε μία αρκετά ενδιαφέρουσα εκδοχή του, με ποιοτικό ζυμάρι σε σχήμα που συγκρατεί όλα τα toppings. 

Παραμένοντας στο πεδίο του χεράτου φαγητού, το "Marketta" που πιστό στη φιλοσοφία του πως 'κάθε γεύμα πρέπει να είναι μία μικρή γιορτή' σερβίρει στα λίγα αλλά φροντισμένα τετραγωνικά του περιποιημένες σαλάτες, ακόμη πιο περιποιημένα σάντουιτς και κρασί. 

Κρυμμένο στη στοά που αντιστοιχεί στον αριθμό 22 της Λέκκα, το "Τριαντάφυλλο της Νοστιμιάς" εξειδικεύεται από το 1995 σε θαλασσινούς μεζέδες, όντας μία value for money πρόταση για εργαζόμενους και περαστικούς στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. 

Διαβάστε Επίσης

Σαφώς πιο πληθωρικό το "Geco at Gatsby Athens". Το all-day restaurant έχει δημιουργήσει το δικό του hype σε ένα παλιό, πολύ κομψό αθηναϊκό κτίριο του 1930, το οποίο επαναδιακοσμείται και μεταμορφώνεται συνεχώς με βάση τις εποχές με σκοπό να μεταφέρει το vibe κάθε περιόδου. Το μενού εδώ, από το εκλεκτό brunch μέχρι τα ευφάνταστα bar bites και τις επιλογές για lunch και dinner, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Executive Chef Παναγιώτη Φλάκα με τη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη.

Το "Θαmαί" από την πλευρά του έρχεται εδώ και σχεδόν 1,5 χρόνο να προστεθεί στη λίστα με τις spritzeriες των Αθηνών, υπηρετώντας πιστά και με νόστιμο τρόπο το κόνσεπτ του ιταλιάνικου ευ πίνειν με κάτι για τσίμπημα. Περιποιημένος χώρος, χαλαρή ατμόσφαιρα και ωραία ποτά και κρασιά.

Και μια μικρή παράκαμψη για πίτσα στο "Granello"

Για περίπου 3,5 χρόνια και στο ανανεωμένο (με δική του σάλα πια) "Granello" (που συναντάς στο στενάκι της Περικλέους), ο Κυριάκος Λιοδάκης παρουσιάζει μία θαυμάσια παραλλαγή της κλασικής ναπολιτάνικης ζύμης με προζύμι σε αρκετά ενδιαφέρουσες και ασφαλώς νόστιμες προτάσεις. Must taste η Piccante (με σάλτσα ντομάτας San Marzano, mozzarella fior di latte, παρμεζάνα, πικάντικο σαλάμι και μέλι με chili και φρέσκο βασιλικό).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Mazi Mas by Theros / Κως

Το "Mazi Mas" συνδυάζει την πολυτέλεια της σύγχρονης φιλοξενίας με μια εκλεπτυσμένη γαστρονομική εμπειρία, χάρη στη δημιουργική κουζίνα του βραβευμένου chef Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
16/09/2024

Gelsomino Restaurant / Κως

Το εστιατόριο Gelsomino, ενσωματωμένο στο ιστορικό ξενοδοχείο "Albergo Gelsomino" στην Κω, συνδυάζει την κομψότητα της ιταλικής εποχής με τη σύγχρονη γαστρονομία, προσφέροντας μια εμπειρία πολυτέλειας και γεύσης, σε ένα μαγευτικό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα.

Broadway / Κως

Με επικεφαλής τον ταλαντούχο σεφ Γιάννη Παπακωνσταντίνου, το εστιατόριο προσφέρει πιάτα που αποπνέουν φρεσκάδα και δημιουργικότητα, αποτυπώνοντας την ουσία της σύγχρονης ελληνικής γεύσης.

Η όλο και πιο ενδιαφέρουσα μοντέρνα ελληνική γεύση της Κω

Το Νησί του Ιπποκράτη συσφίγγει τις σχέσεις του με τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, ποντάροντας σε κλασικές αξίες που εξελίσσονται αλλά και νέες συνεργασίες με βραβευμένους σεφ που ανανεώνουν το τοπίο.

Η "Μυρτιά" είναι ένα εστιατόριο-προορισμός στην Ιθάκη

Το ανοιχτόκαρδο σποτ στη βόρεια πλευρά του νησιού τιμά τη ντόπια γευστική κουλτούρα και τη γαρνίρει με μοναδική θέα στην ιόνια μικρονησία.

Το "Nikkei Floresta" κρατά ζωντανό το καλοκαίρι στο Κολωνάκι

Συμπληρώνοντας το δέκατο καλοκαίρι λειτουργίας του, το πάντα fun και εντελώς καλοκαιρινό bar restaurant του Κέντρου μας υποδέχεται για λίγη ακόμη exotica, με τον exec chef Νίκο Ψηλό να υπογράφει μενού που σταχυολογεί fusion αγαπημένα και ιντριγκαδόρικους νεοτερισμούς

Το καλοκαίρι συνεχίζεται στο "Chalet" με γεύσεις, σινεμά και μουσική στον κήπο

Το all day bar-restaurant καλωσορίζει τη φθινοπωρινή περίοδο με μία μοναδική συνύπαρξη γεύσεων και ψυχαγωγίας, συνδυάζοντας τις φθινοπωρινές του προτάσεις με τη ζεστή ατμόσφαιρα του κήπου του.