Ξαναβγαίνουμε στην Αρχελάου

Μία updated λίστα για τον δημοφιλή δρόμο του Παγκρατίου, με αφορμή την πρεμιέρα του 'Αρχελάου 5'.

Αρχελάου 5 Παγκράτι λίστα μαγαζιά @world.x11

Η νεανική κωμική σειρά "Αρχελάου 5" δίνει τηλεοπτικά ραντεβού (αρχής γενομένης από το βράδυ της Δευτέρας) στην πιο πολυσύχναστη και νεανική γειτονιά της Αθήνας, που εντελώς τυχαία βρίσκεται στο Παγκράτι. Με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς των Παναγιώτη Μαρκεζίνη, Μαργαρίτας Γερογιάννη, και Θάνου Νασόπουλου, φτιάχνουμε μία ανανεωμένη λίστα με όσα παίζουν εκεί.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, να πέσει το τρέιλερ:

Ωραία. Προχωράμε.

Αν το Παγκράτι θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του αστικού coolness την τελευταία πενταετία, τότε η Αρχελάου αποτελεί τη zipαρισμένη βιτρίνα του. Πάντοτε ζωντανή, περιπλέκει αβίαστα εναλλακτικό και "καθώς πρέπει" και έχει προτάσεις σχεδόν για κάθε γούστο.

'Lost Athens'

Η νέα φάση του δημοφιλούς εστιατορίου της Αρχελάου είναι νοτισμένη με comfort all day οικειότητα και θέρμη, τόσο στο φαγητό όσο και στο ντεκόρ. Καλό πρωινό και καφές, ωραίο lunch. Πλούσιο dinner, που αντλεί επιρροές σχεδόν από κάθε γωνιά της Μεσογείου, παρουσιάζοντάς τις υπό την οπτική της σεφ Ελένης Σαράντη.

"Ohh Boy", σταθερή αξία

Αρχελάου Ohh Boy

Το minimal modern cafe-ζαχαροπλαστείο στην αρχή της Αρχελάου μπορεί να θεωρηθεί και ως ένα από τα σημεία αφετηρίας για το σουξέ του εν λόγω δρόμου. Πιστό στη φιλοσοφία των small eats, του καλού καφέ και ροφημάτων, των vegan treats και, φυσικά, των πολύ αξιόλογων γλυκών του.

Διαβάστε Επίσης

Λες και υπήρχε πάντα εκεί το "Τρίγωνο"

Αρχελάου Καφενείο Τρίγωνο

Το "Τρίγωνο" είναι από εκείνες τις περιπτώσεις των μαγαζιών που δείχνουν να υπήρχαν από πάντοτε στο ίδιο σημείο. Παρότι μετρά λιγότερα από 10 έτη ζωής, μπορεί να χαρακτηριστεί το κλασικότερο ίσως στέκι της Αρχελάου πια, με ατμόσφαιρα έντονου socializing στα μαρμάρινα τραπέζια του και γευστικούς, σχεδόν σπιτικούς μεζέδες.

Παγωμένη τελειότητα στο 'Μαραμπού'

Στο εξαιρετικά δημοφιλές -για όλους τους σωστούς λόγους- παγωτατζίδικο της Αρχελάου, η Βίκυ και ο Ιγκόρ δημιουργούν καθημερινά μικρής παραγωγής εμπνευσμένο παγωτό και μεταδίδουν τη χαρά της υγιεινής και νόστιμης φυσικής πλευράς του αγαπημένου εδέσματος. Ατόφια νοστιμιά, εκλεκτά υλικά και ψαγμένοι εποχικοί συνδυασμοί.

Για πίτσα στο "Tre Sorelle"...

Αρχελάου Tre Sorelle

Από το πιο ανοιχτόκαρδα όσο και κομψά στέκια της Αρχελάου, που κάνεις αμέσως καλύτερα τα πράγματα με το άχαστο combo πίτσας-cocktail, τόσο στην εντυπωσιακή μαρμάρινη μπάρα του όσο και στα πάντοτε ζωντανά καθίσματα του περάσματος.

... και για σάντουιτς στο "Borghese"

Αρχελάου Borghese

'Eνα μικρό μαγαζάκι που θυμίζει ιταλικό deli και το οποίο κλείνει νόστιμες ιδέες μέσα σε δύο φέτες ψωμί, παρουσιάζοντας κάποιες από τις πιο φρέσκιες εκδοχές σάντουιτς στην Αθήνα. Τις πλαισιώνει με piccolino spritz, Negroni και gin tonic σε σούπερ προνομιακές τιμές.

"Musique" για κάθε ώρα

Αρχελάου Musique

Μία όμορφη λύση για καφέ, ποτό και φαγητό, με mix & match κοινό κάθε ηλικίας και κοινωνικού status, ξεκάθαρο urban feeling, pet friendly λογική και ένα γενικότερο περιβάλλον που αισθάνεσαι άνετα. Γεύσεις μοντέρνας μεσογειακής και ελληνικής λογικής, με  πρώτη ύλη που προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από την Νάξο, καθώς και μία ενδιαφέρουσα κάρτα cocktails.

'Worldx11', burger από το ΑΤΜ

Ένα διαφορετικό μπεργκεράδικο που λειτουργεί στη λογική του ΑΤΜ. Το ζουμερό project του Βασίλη Στεφανάκη σερβίρει πολύ σοβαρό μπιφτεκόψωμο σε λίγες αλλά πληθωρικά νόστιμες επιλογές. Το παραλαμβάνεις αφού σκανάρεις QR code με το smartphone σου, παραγγείλεις και πληρώσεις ανέπαφα, προτού παραλάβεις φροντισμένο smash burger και τηγανητές πατάτες.

Διαβάστε Επίσης

Αν είσαι "Ιταλός", υπάρχει το "Santa Lucia"

Αρχελάου Santa Lucia

Η ατμοσφαιρική τρατορία που πήρε το όνομά της από ένα παραδοσιακό ναπολιτάνικο τραγούδι αγαπά άνευ όρων την ιταλική κουζίνα και φροντίζει να την υπηρετεί με προσεγμένα πιάτα σε έναν χώρο που θυμίζει πολλά από τα όσα θα δει κανείς στην "μπότα" ή παραπέμπουν σε αυτή.

'Sporaki'

Με έντονη καλλιτεχνική αύρα και μουσική από βινίλια, κάπου ανάμεσα σε παμπ, μπαρ και στέκι. Μεγάλη ποικιλία σε τσάγια και αφεψήματα καθώς και σε ελληνικά αποστάγματα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Musique Cafe and More

Αρριανού 37 & Αρχελάου, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Sporaki seed rock irish pub

Αρχελάου 9-11, Παγκράτι
  • Bars

Tre Sorelle

Αρχελάου 19, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Santa Lucia

Αρχελάου 30, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Lost Athens

Αρχελάου 7, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Borghese

Αρχελάου 19, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

World X11

Αρχελάου 14, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/11/2024

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.

Ο "Paleos" είναι αλλιώς

Αύρα από τα παλιά στον πεζόδρομο της Αδριανού φέρνει το καινούργιο αυτό μεζεδοπωλείο με τη χαλαρή ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες γεύσεις που προορίζονται για τη μέση του τραπεζιού.