Ποιο ήταν το πιο ανατρεπτικό και παιχνιδιάρικο πιάτο που δοκιμάσαμε φέτος;

Ο Έκτορας Μποτρίνι στην Κέρκυρα μάς παρουσίασε ένα πιάτο που συνδυάζει ανατρεπτική διάθεση και παιχνιδιάρικη προσέγγιση, αποτυπώνοντας την ελευθερία και τη διασκέδαση με μια δημιουργική παρουσίαση.

Etrusco © Δημήτρης Αντωνόπουλος

Tο πιο χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο γαστρονομικό πιάτο που δοκιμάσαμε στα νησιά φέτος το καλοκαίρι, είναι η κόκκινη γλώσσα των Rolling Stones, το εμβληματικό σύμβολο του αγαπημένου και αξέχαστου ροκ συγκροτήματος. Ιδέα του πάντα ανατρεπτικού και δημιουργικού Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα ("Etrusco"). Ένα πιάτο στο οποίο ο σεφ ήθελε να αποτυπώσει την ελευθερία και την διασκέδαση, δημιουργώντας ταυτόχρονα και διαδραστικότητα στο τραπέζι.

Παρουσίασε την κόκκινη γλώσσα με ένα μοναδικό γαστρονομικό τρόπο, λεπτοκομμένες φέτες γλώσσας μαριναρισμένες σε χυμό λεμονιού και γλασαρισμένες  από γλυκιές και ζουμερές κερκυραϊκές φράουλες. Το πιάτο δημιουργεί μία έκρηξη γεύσεων με την έντονη οξύτητα του λεμονιού σε κοντράστ με τη γλύκα από τις φράουλες και "παίζει" με τους συνδαιτυμόνες το παιχνίδι της πλήρους ελευθερίας, της απόλαυσης και της ανεμελιάς, αφού σερβίρεται με την προτροπή "γλείψτε το"
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.