Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Κεντρικής Μακεδονίας

Kamares Χαλκιδική

Πατρίδα μερικών από τις πιο ζηλευτές πρώτες ύλες της Ελλάδας, αλλά και γαστρονομικό χωνευτήρι που συνδυάζει τις παραδόσεις Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσαναίων, Μικρασιατών και ντόπιων κατοίκων, με τη σημαντική επιρροή της Εβραϊκής και της Αρμενικής κοινότητας του τόπου, απ’ τη Φλώρινα, τη Βέρροια και τα ακριτικά χωριά των Σερρών, ως την πάντα ανήσυχη Θεσσαλονίκη και την κοσμοπολίτικη Χαλκιδική, η Κεντρική Μακεδονία εκφράζει τη μοναδική γευστική της προίκα σε εστιατόρια παντός είδος και πολλαπλών διακρίσεων. Ελάτε να θυμηθούμε και να ξαναγνωρίσουμε τα καλύτερά της, όπως προέκυψαν από τα φετινά ταξίδια της ομάδας του Αθηνοράματος.

Θεσσαλονίκη

10 τραπέζια

Μανώλης Παπουτσάκης

Στο σύγχρονο μεζεδοπωλείο του, ο Μανόλης Παπουτσάκης προτείνει μια ποικιλία γεύσεων παράδοσης, όπως το τσιγαριαστό αρνάκι με τραχανά και πρόβειο γιαούρτι, πλάι σε σύγχρονες παρασκευές, σαν την croustade από μελάνι σουπιάς με καβούρι και χαβιάρι πέστροφας ή το μπριός με τόνο σαβόρο και αγιολί, προσφέροντας ένα σερί νόστιμων πιάτων επιπέδου, που δεν σε αφήνει να βαρεθείς. Μεγάλη ποικιλία από τσίπουρα και ούζα, αλλά και λίστα κρασιών με ενδιαφέρουσες προτάσεις.
Στρ. Καλλάρη 4, Λευκός Πύργος, 2310251010

Αλεπού (ΒΕΚ 2024)

Το εστιατόριο του σεφ Ανδρέα Κλαυδιανού είναι μεγάλο, άνετο και φιλόξενο. Ο κατάλογος σταχυολογεί χαρακτηριστικές ελληνικές γεύσεις που προτείνονται στη λογική του μεζέ και συμπληρώνονται από κύρια πιάτα, τα περισσότερα εκ των οποίων μαγειρεύονται στον ξυλόφουρνο του μαγαζιού αποκτώντας βαθιά νοστιμιά και πλούσια αρώματα.
17ης Νοεμβρίου 26, Πυλαία, 2310909900

Alfredo's Grand Dining

Το εστιατόριο στον πριβέ χώρο του Regency Casino με θέα σε ρουλέτες και τραπέζια Black Jack αποπνέει κλασική πολυτέλεια και το σέρβις ακολουθεί τελετουργικό ρυθμό fine dining. Ο έμπειρος σεφ Απόστολος Αλτάνης προτείνει μια κουζίνα σύγχρονη τη από την οποία δεν λείπουν δημοφιλείς κλασσικές σπεσιαλιτέ σαν το βιτέλο τονάτο και το φιλέτο Ροσσίνι. Ξεχωρίζουν: ντολμάς με σιγομαγειρεμένο μαύρο χοίρο, λαβράκι με κρούστα ψωμιού υφές κουνουπιδιού και λουκάνικο θαλασσινών, ραβιόλι θαλασσινών με μπερ μπλαν αστακού.
"Regency Casino Thessaloniki", Αεροδρόμιο, 2310491199

Ambrosia

Σταθερό στις προτιμήσεις, το κύριο εστιατόριο του "Hyatt Regency" πατά στο τερέν της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, με τον executive chef Απόστολο Αλτάνη να παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον μενού, που πιάτα σύγχρονα που όμως διατηρούν δεσμούς με την παράδοση.
Ξεν. "Hyatt Regency Thessaloniki", Αεροδρόμιο, 2310401418

Botargo

Botargo

Σε έναν κομψό χώρο με μητροπολιτική αύρα, το εστιατόριο του ξενοδοχείου "MonAsty", στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, υφαίνει το νήμα ανάμεσα στο γαστρονομικό παρελθόν της πόλης και τις τάσεις του σήμερα. Ο σεφ Γιώργος Στυλιανουδάκης δομεί ένα μενού με μοντέρνα κουζίνα και ελληνικά στοιχεία, το οποίο εκτελεί ο Βασίλης Μητσιός.
Ξεν. "MonAsty, Thessaloniki, Autograph Collection", Βασιλέως Ηρακλείου 45, Κέντρο

Γλυκάνισος (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2024)

Ένα εστιατόριο αφιερωμένο στην ποιοτική ψαροφαγία που αν και εκτός κέντρου έχει γίνει προορισμός για ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες – με τις περισσότερες να προέρχονται από τις γύρω θάλασσες- πρωταγωνιστούν, δίνοντας εξαιρετικά ωμά, αλλά και μαγειρευτά. Επίσης πολύ καλή σχάρα.
Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Πυλαία

Cevicheria

Cevicheria Θεσσαλονίκη

Νέον πινακίδες, πατιναρισμένες αφίσες, ταμπέλες και γκραφίτι συνθέτουν την pop ατμόσφαιρα ιαπωνικής στοάς, στη ζωηρή αχλή της οποίας ξεδιπλώνει τη γευστική της πρόταση η ανανεωμένη Cevicheria (τη γνωρίσαμε αρχικά ως project της Αγοράς Μοδιάνο). Η Nikkei κουζίνα κρατά τα ηνία, με σεβίτσε, τιραντίνο και αντικούτσο, που νβασίζονται σε ολόφρεσκο ψάρι, αλλά και διεθνείς premium κοπές μοσχαριού, ενώ μαζί anticuchos, taquitos και causas, τις επιλογές συμπληρώνουν rolls και nigiris που κινούνται πληθωρικά Hong Kong μοτίβα.
Κατούνη 28, Κέντρο, 2310539292

Διαβάστε εδώ την κριτική για το εστιατόριο Cevicheria

Clochard

Το ιστορικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης γυρίζει σελίδα και ξεδιπλώνει την αστική αρχοντιά του σε νέα, μεγαλύτερη έδρα, επιβεβαιώνοντας τη θέση του ως ένα ένα από τα κοσμικά must της Θεσσαλονικιώτικης εστίασης.Την ατμοσφαιρική αίσθηση σιγοντάρουν οι κομψές προτάσεις του σεφ Σωτήρη Ματζαράκη, που υπογράφει ελληνόστροφα πιάτα γαλλικών επιρροών, γαλαντόμα σε εντάσεις, αλλά και προικισμένα με comfort στρογγυλάδα.
Κομνηνών 10, Κέντρο, 2310239805

Διαγώνιος

Πασίγνωστη ψησταριά με πιστούς θαμώνες. Σταθερή αξία ο γύρος, τα εξαιρετικά σουτζουκάκια και εν γένει τα ψητά κρέατα και οι φρεσκότατες σαλάτες. Η λίστα των κρασιών είναι άκρως ικανοποιητική και το σέρβις γρήγορο.
Στρ. Καλλάρη 13, Λευκός Πύργος, 2310260958

Ηλιόπετρα (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2024)

Γιώργος Ζαννάκης Ηλιόπετρα Θεσσαλονίκη 2024

Μικρό εστιατόριο με αέρα παλιού καφενείου και αύρα δημιουργικού μεζέ, σε συνοικιακό δρόμο με τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο. Ο σεφ-ιδιοκτήτης Γιώργος Ζαννάκης μαγειρεύει προσωπική κουζίνα με υλικά της εποχής, σε μενού που αλλάζει καθημερινά ακολουθώντας την αγορά. Στα πιάτα του η ελληνική παράδοση συναντά τη μαγειρική προσωπικότητα του σεφ, δίνοντας γεύσεις με καθαρότητα, δριμύτητα και βάθος – η μακαρονάδα προβατίνας και οι καραβίδες με κρέμα μπεσαμέλ είναι δύο δείγματα που πρέπει να δοκιμάσετε αβλεπί.

Διαβάστε εδώ την κριτική για το εστιατόριο Ηλιόπετρα

Αισχύλου 5, Άνω Πόλη, 2314055553

Grada Nuevo (ΒΕΚ 2024)

Grada Nuevo

Το δημοφιλές ρεστοράν ψαριού του Απόστολου Ρήγα ξεδιπλώνει τη δράση του σε μια πολύ κομψή σάλα με υπαινικτικές πινελιές θάλασσας στη διακόσμηση και μητροπολιτική ατμόσφαιρα. Οι σεφ Ελένη Ρήγα και Πελαγία Σαββαΐδου αντλούν έμπνευση από το κλασικό ελληνικό συνταγολόγιο και προτείνουν πιάτα που συνδυάζουν το μοντέρνο και το παραδοσιακό στοιχείο, αξιοποιώντας την υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη που μπαίνει στο μαγαζί. Ενδιαφέρουσα συλλογή από φρέσκα στρείδια, πολύ καλό σέρβις και ενημερωμένη λίστα κρασιών.
Καλαποθάκη 14, Κέντρο, 2310271074

Iberico

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο από την ομάδα των δημοφιλών σποτ "Γλυκάνισος" και "Marea Sea Spirit" απλώνει τα τραπέζια του σε έναν ιδιαίτερο χώρο με industrial posh αισθητική. Η κουζίνα του, με επικεφαλής τον Παρασκευά Χαντζιάρα, κάνει focus στο κρέας και τις premium κοπές, τα οποία πλαισιώνει με μία πολύ καλή οινική λίστα.
Νικ. Μάντζαρου 18 & Κώττα Ρούλια, Παλαιός Σιδ. Σταθμός, 2310532800

Διαβάστε Επίσης

Μαϊάμι

Με περισσότερα από 75 χρόνια ιστορίας, το κλασικό αυτό θαλασσοφαγικό στέκι της Καλαμαριάς αποτελεί σταθερά στις συνήθειες των ντόπιων, χάρη τόσο στη θέα θάλασσα της μοντέρνας σάλας και της ρομαντικής αυλής, που εκτείνεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, όσο και στο πλούσιο μενού που εστιάζει στα ελληνικά υλικά και την ψαριά της ημέρας, με το εντυπωσιακό τρόλεϊ επιδορπίων να κλέβει το φινάλε.
Θέτιδος 18, Καλαμαριά, 2310447996

Μαιτρ και Μαργαρίτα

Μαιτρ και Μαργαρίτα Θεσσαλονίκη
Απολύτως value for money χαριτωμένο και γοητευτικό -όσο και το βιβλίο του Μπουλγκάκοφ- "Μαιτρ & Μαργαρίτα". Στο κέντρο της πόλης ο σεφ Λάμπρος Ρώσσιος προτείνει πιάτα σε ελληνικές γαστρονομικές διαδρομές με πετυχημένες δημιουργικές πινελιές σε φιλική ατμόσφαιρα και έξυπνη επιλογή κρασιών. 
Βεροίας 2, Κέντρο, 2314007586

Το Μανιτάρι

Σε έναν φωτεινό χώρο, στον δεύτερο όροφο του Sofouli Center με τις μεγάλες τζαμαρίες να προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στον καταπράσινο δρόμο, ο βραβευμένος Δημήτρης Παμπόρης έχει επιμεληθεί ένα ιδιαίτερο μενού με σαφή προσανατολισμό στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.
Θ. Σοφούλη 57, Καλαμαριά, 2310415289

Marea Sea Spirit

Marea sea Spirit

Σε μία από τις πιο αστικές γωνιές της Θεσσαλονίκης, το κομψό εστιατόριο υποδέχεται τον επισκέπτη σε ένα σύγχρονο και αεράτο χώρο, καθώς και στα τραπέζια του ολοζώντανου πεζόδρομου. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο, ο σεφ Δημήτρης Κοτσιβός παρουσιάζει μία θαλασσινή κουζίνα με μοντέρνο ελληνικό πρόσημο, τα πιάτα της οποίας συμπλέουν με μία πολύ προσεγμένη λίστα κρασιών και αποσταγμάτων.
Στρ. Καλλάρη και Λώρη Μαργαρίτη 13, Λευκός Πύργος, 2310257696

Μαύρη Θάλασσα

Εμβληματικό εστιατόριο κλασικής ψαροφαγίας, που έχει γράψει ιστορία στη Θεσσαλονίκη. Η πολυτελής σάλα αστικής αρχοντιάς στο ισόγειο και στον όροφο με θέα τη θάλασσα της Καλαμαριάς, η προσεγμένη art de la table και πάνω απ’ όλα η κουζίνα, που επικεντρώνεται στην ανάδειξη της εξαιρετικής πρώτης ύλης με απέριττες παρασκευές από τον chef patron Αλέξανδρο Τοκίδη και τη Σόνια Μαργαρίτου, αποτελούν το στίγμα της Μαύρης Θάλασσας. Τα signature ωμά, το αχνιστό ψάρι ημέρας, αρκετά αγαπημένα classics, όπως ο αστακός με λαδολέμονο, τα στρείδια Gillardeau, οι μακαρονάδες με το οστρακόδερμο που θα διαλέξετε και η έμπειρη διαχείριση σχάρας και τηγανιού στα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά χαρακτηρίζουν την κουζίνα. Στα συν, η πολύ καλή λίστα κρασιών με 300 ετικέτες, οι περισσότερες από τον ελληνικό αμπελώνα, χωρισμένες ανά περιοχή.
Νικολάου Πλαστήρα 3 & Χιλής, Καλαμαριά, 2310932542

Moldee Bar Restaurant (1 Χρυσός Σκούφος 2024)

Moldee Θεσσαλονίκη

Το εστιατόριο και μπαρ που δημιούργησαν οι βραβευμένοι σεφ Βασίλης Μουρατίδης και Σοφοκλής Μαραγκουδάκης στην καρδιά της πόλης, ξεχωρίζει επειδή εκφράζει με μοναδικό τρόπο στη Θεσσαλονίκη το σύγχρονο πρόσωπο του fine dining. Στην ατμοσφαιρική μοντέρνα σάλα του με το δυναμικό design οι γεύσεις είναι φίνες και δημιουργικές. Ξεχωρίζουν: χριστόψαρο με dukkah, σελινόριζα και τρούφα ∙ φουαγκρά με φακές ∙pithivier πίτα με κοτόπουλο, μπαμπάς με ρούμι.
Μητροπολίτου Ιωσήφ 8, Κέντρο, 2310286000

Μούργα (ΒΕΚ 2024)

Στην ιστορική της έδρα, με την ατμοσφαιρική διακόσμηση που ισορροπεί ανάμεσα σε παλιό καφενείο και αρτίστικο μαγειρείο, η ιδιοσυγκρασιακή, φυσιολατρική και άκρως επιδραστική κουζίνα του Γιάννη Λουκάκη, που έχει χαράξει δρόμους στη μπιστρονομική αναδιατύπωση της ελληνικής παράδοσης, εκφράζεται με ιδίωμα θαλασσινό και απροσδόκητους συνδυασμούς που αναδεικνύουν τη θρησκευτική του αφοσίωση στην άριστη πρώτη ύλη. Το μενού ανανεώνεται καθημερινά, ανάλογα με την αγορά, ενώ η λίστα κρασιών ρίχνει προβολέα στις βιολογικές και βιοδυναμικές παραγωγές.
Χριστοπούλου 12, Αγία Σοφία, 2310268826

Navona

Cafe-εστιατόριο στο κομψό κυκλικό περίπτερο με την περιμετρική τζαμαρία και τη θέα-carte postale στη Νέα Παραλία, μπροστά από το ξενοδοχείο (ξεχωριστή είσοδος). Φωτεινός και ευχάριστος ο χώρος και ιταλική κουζίνα από το σεφ Νίκο Μπλέκο με τις κλασσικές ιταλικές πάστες και πίτσες να συνυπάρχουν με δημιουργικά πιάτα της μεσογειακής και διεθνούς κουζίνας.
Ξεν. "Makedonia Palace", Μ. Αλεξάνδρου 2, Νέα Παραλία, 2310897444

Όλυμπος Νάουσα (ΒΕΚ 2024)

Όλυμπος Νάουσα Θεσσαλονίκη

Αριστοκρατική σάλα αστικού ρετρό, καλόγουστη και ζεστή, με πανύψηλα παράθυρα που καδράρουν τη θάλασσα, στο ισόγειο του ξενοδοχείου ON Residence. Στην προσεγμένη αναβίωση του ιστορικού "‘Ολυμπος-Νάουσσα”, ο Δημήτρης Τασιούλας μαγειρεύει μια σύγχρονη κουζίνα με ελληνική γεύση και ρίζες σε σπεσιαλιτέ του εμβληματικού εστιατορίου, όπως το πολίτικο μαντί, ο μουσακάς ή το χουνκιάρ μπεγεντί, αλλά και δικές του προτάσεις, με αναφορές στη μακεδονική παράδοση και εκλεκτά τοπικά υλικά. Σέρβις και art de la table στο ύψος του χώρου, επιμελημένη λίστα κρασιών.
Ξεν. "ON Residence", Λεωφ. Νίκης 5, Κέντρο, 2310275715

Διαβάστε Επίσης

Onora

Κομψό, cosy και ανοιχτόκαρδο, τριγυρισμένο με τζαμαρίες, το εστιατόριο του Γιάννη Κιόρογλου φέρνει στο Πανόραμα έναν αέρα ευρωπαϊκής Μεσογείου και ταιριάζει γάντι με το μενού του. Ανοιχτή κουζίνα, με τις φωτιές και τα κάρβουνα σε πρώτο ρόλο να ετοιμάζουν comfort πιάτα που ενώνουν τον ευρωπαϊκό Νότο, διανθισμένα με πολλά ελληνικά υλικά. "Μενού ημέρας”, που κινείται ανάλογα με την αγορά και ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών από τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό αμπελώνα.
Παπαδόπουλου 17, Πανόραμα, 2310341800

Οψοποιών Μαγγανείαι

Κομψό εστιατόριο μοντέρνας αισθητικής που κερδίζει ζεστασιά από τη χρήση του ξύλου και τον μελετημένο φωτισμό. Πολύ καλή διαχείριση του κρέατος από τις γνωστές κοπές, που είναι και το θέμα του εστιατορίου, προσεγμένα ορεκτικά και κάποια ζυμαρικά. Στα highlights η pichania από wagyu Αμερικής, το inside skirt από Black Angus, το burger, oι παπαρδέλες με ταρτάρ από φιλέτο Black Angus. Προσεγμένη λίστα κρασιών.
Κομοτηνής 6, Καλαμαριά, 2310889699

Παλιά Αθήνα

Κρυμμένο στο βάθος μιας στοάς, σαν speakeasy καλοφαγικό κουτούκι, το sui generis στέκι του Μανώλη Γεωργακάκη είναι αγαπημένο σημείο αναφοράς της γαστρονομικής σκηνής της πόλης και κρυφό διαμάντι για τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης. Φημίζεται για τα σουτζουκάκια του, την εξαιρετική διαχείριση των εκλεκτών κοπών μοσχαριού που συγκεντρώνει στην κουζίνα του, αλλά και τη μεγάλη γκάμα από ετικέτες που συλλέγει ο ιδιοκτήτης τόσο από τον ελληνικό αμπελώνα, όσο και από τα τακτικά του ταξίδια στην Ιταλία.
Ίμβρου 24, Τούμπα, 2310912292

Salonika Restaurant & Bar (1 Χρυσός Σκούφος & ΒΕΚ 2024)

Στο γαστρονομικό εστιατόριο του "Makedonia Palace" η κομψή ατμόσφαιρα και ένα από τα ωραιότερα πανοραμικά πλάνα του Θερμαϊκού συναντούν την χαρακτηριστική ελληνική κουζίνα που δημιουργεί ο Σωτήρης Ευαγγέλου. Πλέον, ο πολυβραβευμένος σεφ προτείνει επίσης ένα ξεχωριστό μενού γευσιγνωσίας με δημιουργικό σύγχρονο πρόσημο, κάνοντας ακόμα πιο πλούσια την εμπειρία που προσφέρει το εστιατόριο στους επισκέπτες του. 
Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Νέα Παραλία, 2310897197

Συν Τροφή

Σε έναν ήσυχο πεζόδρομο στα Λαδάδικα, Ο Γιάννης Λουκάκης και η ομάδα του προτείνουν μια σύγχρονη ερμηνεία των ελληνικών γεύσεων χρησιμοποιώντας αποκλειστικά βιολογικές πρώτες ύλες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η λίστα κρασιών που επίσης δίνει έμφαση στα βιολογικά και βιοδυναμικά κρασιά.
Δόξης 7, Λαδάδικα, 2310540260

Trizoni Exclusive (ΒΕΚ 2024)

Trizoni Sea Treasures

Εντυπωσιακός, άνετος χώρος με τη ζεστασιά του ξύλου, επικλινή οροφή με γυάλινους φεγγίτες και μια all time classic μπάρα. Ξεκινώντας από τη Χαλκιδική, ο Αστέριος Σούσουρας μετέφερε στα Λαδάδικα μια ολόφρεσκη θαλασσινή κουζίνα, που τροφοδοτείται καθημερινά από δικούς του ψαράδες. Μαστόρικα ψησίματα και τηγάνια, αλλά και μπιάνκο ή φρικασέ στον "αγιορείτικο ταβά”, σπάνιοι ψαρομεζέδες, πάστες και όστρακα ή, αν θέλετε, ένα ψάρι head to toe από ωμό ώς μαγειρευτό. Row bar με ωμά σε πολλές εκδοχές και ενδιαφέρουσα κάβα κρασιών.
Δόξας 1, Λαδάδικα, 2310542533

Χαρούπι (ΒΕΚ 2024)

Σ' έναν καλόγουστο χώρο, που εκφράζει με σύγχρονο τρόπο την κρητική λιτότητα, ο Μανώλης Παπουτσάκης διδάσκει στα Λαδάδικα την κουζίνα του τόπου του, στοχεύοντας στην αυθεντικότητα των γεύσεων με πολλές πρώτες ύλες από την Κρήτη, ατόφιες συνταγές αλλά και κάποια πετυχημένα twists που δεν ξεφεύγουν από το θέμα. Ποκιλία από χανιώτικα καλιτσουνάκια, γαμοπίλαφο με ζυγούρι, κουνέλι οφτό, μελάτοι κρόκοι με κρέμα στάκας και τρούφα και must το γαλακτομπούρεκο με στακοβούτυρο. Στα συν, η εκλεκτή ποικιλία κρητικών τυριών και αποσταγμάτων και η λίστα κρασιών του κρητικού αμπελώνα. 
Δόξης 4, Λαδάδικα, 6988526262

Χαλκιδική

Andromeda (1 Χρυσός Σκούφος 2024)

Βασίλης Μουρατίδης

Όσο όμορφη και φωτεινή και αν είναι η πρόσφατα ανακαινισμένη εσωτερική σάλα του Andromeda, με διακριτικές αναφορές αποικιακού στυλ, η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τον εξωτερικό του χώρο. Μια εντυπωσιακή, ευρύχωρη βεράντα, που μοιάζει να "κρέμεται" πάνω από τη θάλασσα, με απίστευτη θέα στο απέραντο γαλάζιο. Σε αυτόν τον πολύ όμορφο χώρο, όπου τον τόνο δίνει η διαχρονικά κομψή αισθητική των επαύλεων της λίμνης Κόμο, ο chef Βασίλης Μουρατίδης παρουσιάζει τη δική του, fine dining προσέγγιση του όρου "σύγχρονη κουζίνα". Οι επιλεγμένες πρώτες ύλες και οι άψογα εκτελεσμένες τεχνικές καταλήγουν σε υψηλού επιπέδου, απολύτως άρτια πιάτα. Αξίζει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στο κομμάτι του μενού που αφορά τα ζυμαρικά, τα φτιάχνουν όλα εδώ και είναι πραγματικά πολύ καλά. 
Ξεν. "Danai Beach Resort", Νικήτη Χαλκιδικής, 2375020400

Armyra

Το Armyra είναι το beachfront εστιατόριο του Eagles Palace με τραπέζια που απλώνονται σε διαφορετικά επίπεδα κάτω από την λευκή πέργκολα, και έχουν όλα υπέροχη θέα στη θάλασσα και την παραλία μπροστά. Το βράδυ το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεταφέρεται στην προβλήτα, όπου μπορείτε να δειπνήσετε κυριολεκτικά κάτω από τα αστέρια. Ο chef Γιάννης Καλέσιος, με την επίβλεψη του Αλέξανδρου Τσιοτίνη, προτείνει ένα μενού σαφώς προσανατολισμένο στο ψάρι. Υπάρχουν αξιοσημείωτες δημιουργικές προσεγγίσεις όπως η Αθηναϊκή σαλάτα με τζελ λεμόνι και αυγοτάραχο, αλλά και πιο κλασικές προτάσεις όπως το πολύ καλό γιουβέτσι αστακού. 
Ξεν. "Eagles Palace", Ουρανούπολη Χαλκιδικής, 2377440050

Bubo (1 Χρυσός Σκούφος & ΒΕΚ 2024)

Bubo Fine Dining Restaurant

Έχει το προνόμιο να βλέπει καθημερινά ένα από τα πιο εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα της Χαλκιδικής να συμβαίνει ακριβώς μπροστά του. Το Bubo Είναι το κεντρικό εστιατόριο του Ekies All Senses Resort, βρίσκεται λίγα μέτρα από την αμμουδιά της Βουρβουρούς και έχει εξαιρετική θέα στη θάλασσα. Μέσα σε ένα κομψά boho περιβάλλον με διάσπαρτα στο χώρο κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα του σύγχρονου design, ο βραβευμένος chef Δημήτρης Παμπόρης παρουσιάζει τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα μέσα από τη δική του, πάντα ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ματιά. Θα δοκιμάσετε πιάτα που φανερώνουν δημιουργικότητα και άψογη γνώση μαγειρικών τεχνικών, όπως το μοσχάρι ταρτάρ "Σμυρνέικο", ή το λαβράκι με κρούστα από προζυμένιο ψωμί. Σημειώστε ότι στο Ekies All Senses Resort τίποτα δεν είναι αφημένο στην τύχη. Παρατηρήστε τις στολές των παιδιών του service ή κάντε μια βόλτα από τις τουαλέτες του εστιατορίου και θα το διαπιστώσετε. 
Ξεν. "Ekies All Senses Resort", Βουρβουρού Χαλκιδικής, 2375091000

Fresco (Top Notch 2024)

Με τον αέρα ενός grand restaurant και φόντο τον γλυκό ουρανό του χαλκιδικιώτικου ηλιοβασιλέματος, η alfresco σάλα του Fresco είναι ένα από τα ειδυλλιακότερα σημεία του ξενοδοχείου "Sani Dunes", κι αυτός είναι ο ένας απ’ τους λόγους που το κατατάσσουν σταθερά στα δημοφιλέστερα εστιατόρια του πολυτελούς resort.Ο άλλος είναι η ιταλική κουζίνα που υπογράφει ο Έκτορας Μποτρίνι, με κλασικά της γειτονικής χώρας να συναντούν δημιουργικές αναδιατυπώσεις του πολυβραβευμένου σεφ, όπως το υποδειγματικό Vitello Tonnato, ή το φευγάτο Cappuccino σουπιάς, οι παπαρδέλες με ραγού πάπιας και το ανοιχτό ραβιόλι με θαλασσινά και σάλτσα ginger. Ο ατμοσφαιρικός φωτισμός κι η θέα προς τη μεγάλη πισίνα του ξενοδοχείου, που στριφογυρίζει σχεδόν ως την αμμουδιά στο βάθος, θέτουν ιδανικό σκηνικό για το καλοβαλμένο crowd που συγκεντρώνεται στα τραπέζια, ενώ το σέρβις επιπέδου και η αστεράτη κάβα, με πολλές επιλογές από τον ιταλικό αμπελώνα, υπογράφουν μια εστιατορική εμπειρία υψηλής φινέτσας.
Ξεν. "Sani Dunes", Σάνη Χαλκιδικής, 2374099800

Διαβάστε εδώ την πρόσφατη κριτική για το εστιατόριο Fresco

Kamares

Kamares by Spondi

Η ατμοσφαιρική βεράντα με ρομαντική θέα στην Αμμουλιανή και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που εισβάλλει γεμάτο χρώματα μέσα από τα πελώρια κλαριά του πεύκου σκηνογραφούν το πολύ όμορφο γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "Eagles Palace". Την επιμέλεια της κουζίνας ανέλαβε φέτος ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης, βραβευμένος σεφ και ιδιοκτήτης του αθηναϊκού "CTC", παρουσιάζοντας εδώ ένα μενού γευσιγνωσίας με ξεχωριστές δημιουργίες στο χαρακτηριστικό του ύφος που εκτελεί με ακρίβεια ο έμπειρος σεφ Θάνος Γιαννακός. Οι συνδυασμοί είναι ελεύθεροι και τολμηροί, το στοιχείο της έκπληξης καραδοκεί, ενώ μια βαθιά φινέτσα και κομψότητα διατρέχει τη γεύση που έχουν πιάτα όπως η αναπάντεχη σούπα γκασπάτσο με κεράσια και αστακό, το πρωτότυπο σεβίτσε με καπνιστό λαβράκι και η εικονική μακαρονάδα pesto με ταλιατέλες καλαμαριού. 
Ξεν."Eagles Palace", Ουρανούπολη Χαλκιδικής, 2377440050

Κρητικός

Το δημοφιλέστερο εστιατόριο της περιοχής, με καλές πρώτες ύλες –λαχανικά από την περιοχή ελληνικά κρεατικά, ελαιόλαδο στο φαγητό. Ελληνική κλασική κουζίνα και ζυμαρικά σε πολύ μεγάλες μερίδες σε χαμηλές τιμές. Μεγάλη κομψή και μοντέρνα αίθουσα σε εκρού και λευκό, τραπεζάκια έξω επάνω σε ξύλινο ντεκ και απέναντι στο δρομάκι. Λίστα κρασιών που μετράει εξήντα ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα και ταχύτατο, αποτελεσματικό σέρβις ακόμα και σε ώρες αιχμής.
Ουρανούπολη Χαλκιδικής, 2377071222

Μαριγούλα (ΒΕΚ 2024)

Μαριγούλα Χαλκιδική

Μια απροσδόκητα ευχάριστη έκπληξη, η Μαριγούλα αξίζει σίγουρα να την βάλει κανείς στο πρόγραμμα του. Βρίσκεται στον Πολύγυρο, σε έναν "off-Broadway" δρόμο, έχει ένα ζεστό εσωτερικό χώρο με λίγα τραπέζια, ενώ αν ο καιρός το επιτρέπει σερβίρει και στο πεζοδρόμιο έξω. Ο ιδιοκτήτης Σοφοκλής Γιαγτζόγλου συνεχίζει την παράδοση της μητέρας του (η Μαριγούλα) προτείνοντας μαζί με τον chef του Μπιλάλ Ντόκα, ένα μενού που φανερώνει διάθεση για πειραματισμό με τα υλικά και τις παραδόσεις. Το κανελόνι από κολοκυθάκι με το αχνιστό μυλοκόπι, ή η ουρά μόσχου με σάλτσα από μπαχάρια και κρέμα μελιτζάνας είναι χαρακτηριστικά πιάτα που το αποδεικνύουν. Αξίζει να σημειωθεί η προσωπική ανάμειξη του Σοφοκλή ο οποίος θα καθίσει σε κάθε τραπέζι, θα ρωτήσει τί αρέσει και τι όχι, θα προτείνει και θα συζητήσει την παραγγελία μαζί σας.
Πολύγυρος Χαλκιδικής, 2371023171

Marina Fish Restaurant (ΒΕΚ 2024)

Ψαροφαγικό σημείο – αναφοράς της ευρύτερης Χαλκιδικής, η Μαρίνα θυμίζει μεγάλο καράβι (η μια από τις μεγάλες βεράντες που χαζεύουν τη θάλασσα, μάλιστα, έχει το σχήμα πλώρης κομπλέ με την προπέλα) που αγκαλιάζει τους επισκέπτες του με χαλαρή, φιλική ατμόσφαιρα και τους παρασέρνει στα ανοιχτά της προσεγμένης θαλασσοφαγίας. Η εξαιρετική πρώτη ύλη σε ψάρια και θαλασσινά είναι η αναλλοίωτη σταθερά της κουζίνας, που συγκεντρώνει στην ψαριέρα της ολόφρεσκους θησαυρούς και τους μαγειρεύει με ακρίβεια, είτε στην πιο απλή, παραδοσιακή τους μορφή, είτε σε περίτεχνες μοντέρνες διασκευές. Ταρτάρ γαρίδας Θερμαϊκού με κρέμα αβοκάντο, γαρίδες σωτέ με σάλτσα από τη μπισκ τους, κακαβιά με σφυρίδα και θαλασσινά, είναι μερικά από τα διαχρονικά σουξέ, ενώ τα μεγάλα ψάρια γίνονται βάση για nose to tail ωμα και μαγειρευτά, ή περνούν από τη σχάρα ανάλογα με τα μεράκια της παρέας. Η κάβα συγκεντρώνει αξιοπρόσεκτη κολεξιόν από τον τοπικό και ευρύτερο ελληνικό αμπελώνα. 
Ποτίδαια Χαλκιδικής, 2373041570

Over Water (Top Notch 2024)

Εστιατόριο Over Water στο Sani Resort στη Χαλκιδική

Σε μια ήσυχη ατμοσφαιρική βεράντα, με πανοραμική θέα στη μαρίνα του Sani Resort, βρίσκεται το γαστρονομικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Sani Asterias. Διάσπαρτα icons του σύγχρονου design είναι τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία του χώρου, δίνοντας τον τόνο μιας σύγχρονης προσέγγισης του interior design η οποία περνάει και στη φιλοσοφία της κουζίνας. Εδώ πρωταγωνιστεί η ματιά της διάσημης Γαλλίδας chef Stephanie Le Quellec, το εστιατόριο "La Scene” της οποίας στα Παρίσι έχει διακριθεί με δύο αστέρια Michelin. Όπως η ίδια αναφέρει, η κουζίνα της είναι γαλλική "με χάρη και πάθος". Στο μενού του OverWater, η Le Quellec συμπεριλαμβάνει πιάτα-σύμβολα της γαλλικής γαστρονομίας όπως το pithivier με φιλέτο μόσχου, φουά γκρα, μανιτάρια, μουσελίνα πατάτας και πράσινη σάλτσα με τρούφα. Την άψογη υλοποίηση των πιάτων αναλαμβάνει ο resident chef Κώστας Πασχαλίδης αναδεικνύοντας αυτή ακριβώς τη χάρη και το πάθος μέσα από τις τεχνικές του. Το μενού γευσιγνωσίας προσφέρεται με ένα αριστοτεχνικό wine pairing και είναι μια πολύ καλή επιλογή για να γνωρίσει κανείς τη φιλοσοφία της Γαλλίδας chef.
Ξεν. "Sani Asterias", Σάνη Χαλκιδικής, 2374099531

Διαβάστε εδώ την πρόσφατη κριτική για το εστιατόριο Over Water

Squirrel (1 Χρυσός Σκούφος 2024)

Η μικρή βεράντα με τη θαλασσινή θέα σκηνογραφεί γοητευτικά το κοσμοπολίτικο εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου "Danai Beach Resort", όπου απολαμβάνεις το γεύμα σου σε πριβέ και αρτιστίκ ατμόσφαιρα. Ο σεφ Βασίλης Μουρατίδης χειρίζεται με ακρίβεια διεθνείς πρώτες ύλες υψηλών προδιαγραφών και παρουσιάζει αποκλειστικά ένα μενού γευσιγνωσίας με πιάτα εκλεπτυσμένα και τολμηρά, όπου η βαθιά γεύση, η υψηλή τεχνική και η καλλιτεχνική διάθεση βαδίζουν πλάι πλάι. Η σχεδόν ποιητική τριλογία ντομάτας, το ιδιαίτερα φίνο ταρτάρ στρειδιών και χτενιών μέσα σε μπερμπλάν σαμπάνιας όπως και το αιθέριο περιστέρι μαγειρεμένο σε καπνιστό ουίσκι αποτυπώνουν τη διαρκή εξέλιξη και διάθεση για πειραματισμό του δημιουργού τους. Το σέρβις παρουσιάζει με γνώση τα πιάτα, αρκετά εκ των οποίων ολοκληρώνονται στο τραπέζι, ενώ η έξοχη λίστα κρασιών (πάνω από 1.600 ετικέτες) έχει την υπογραφή του head sommelier Απόστολου Πλαχούρα. 
Ξεν. "Danai Beach Resort", Νικήτη Χαλκιδικής, 2375020400

Tomata (1 Χρυσός Σκούφος & ΒΕΚ 2024)

Εστιατόριο Tomata στο Sani Resort στη Χαλκιδική

Μία ολόλευκη, φωτεινή βεράντα στο κέντρο της μαρίνας του Sani Resort. Ανάμεσα στην ασίγαστη περατζάδα και με θέα τα σκάφη, η Tomata επιβεβαιώνει την καινοτομική προσέγγιση του Χρύσανθου Καραμολέγκου σε αυτό που ονομάζουμε σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Ο βραβευμένος chef παντρεύει πολυτελή και ταπεινά υλικά, απλώνει τα όρια της ελληνικότητας και τη συνδυάζει με γεύσεις και αρώματα από ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο. Η κουζίνα της Τομάτας, υπό την καθοδήγηση του resident chef Δήμου Καραδήμου, προτείνει πιάτα όπως τα χτένια σχάρας με χούμους, lime και κόλιανδρο, ή το χταπόδι με μπαμπαγκανούς – αυτή τη μεταξένια λεβαντίνικη μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι – και καυτερή βινεγκρέτ. Και τα δύο είναι πλέον "signature", σταθερά σημεία αναφοράς στο μενού.
Ξεν. "Sani Marina", Σάνη Χαλκιδικής, 2374099465

Διαβάστε εδώ την πρόσφατη κριτική για το εστιατόριο Tomata

Διαβάστε Επίσης

Treehouse (1 Χρυσός Σκούφος 2024)

Το ατμοσφαιρικό γαστρονομικό εστιατόριο του ξεχωριστής αισθητικής "Ekies All Senses Resort" βρίσκεται σκαρφαλωμένο στα μεγάλα κλαδιά ενός γέρικου πεύκου στην άκρη της αμμουδιάς του ξενοδοχείου και ατενίζει τον ρομαντικό ορίζοντα του κόλπου της Βουρβουρούς. Σε αυτό το ξεχωριστό περιβάλλον, με λίγα μόλις τραπέζια στρωμένα κομψά με υφασμάτινα τραπεζομάντιλα, ο πολυβραβευμένος σεφ Δημήτρης Παμπόρης παρουσιάζει την αιχμή της μαγειρικής του πρότασης μέσα από δύο μενού γευσιγνωσίας που δομούνται γύρω από signature δημιουργίες αλλά και νέες, ρηξικέλευθες ιδέες. Ευρηματικότητα, φινέτσα, βαθιά νοστιμιά αλλά και μια μεγάλη ικανότητα στη δημιουργία εξαιρετικών γευστικών συγχορδιών χαρακτηρίζουν την κουζίνα του με αξιομνημόνευτα στιγμιότυπα όπως η πανακότα αχινού με γαρίδα Κοιλάδας και εσπεριδοειδή, το περιστέρι με λαχανίδα και γλυκιά κολοκύθα, και το εκλεκτό Kobe με χαβιάρι, τρούφα και γογγύλι σε ζύμωση. 
Ξεν. "Ekies All Senses Resort", Βουρβουρού Χαλκιδικής, 2375091000

Trizoni Sea Treasures (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2024)

Trizoni Xalvas

Ιστορική πια, με τα σαράντα και πλέον χρόνια λειτουργίας της ευδιάκριτα στην παχιά σκιά των δέντρων που την ομορφαίνουν, η θαλασσινή αυλή της Χαλκιδικής έχει τα τελευταία χρόνια χαράξει σταθερή πορεία στον αφρό της ψαροφαγίας, με τις άριστες σχέσεις της οικογένειας Σούσουρα με ψαράδες και ψαροντουφεκάδες της περιοχής, να αντανακλούν στη ζηλευτή ψαριέρα της. Οι θαλασσινοί θησαυροί που συγκεντρώνονται εδώ, ξεδιπλώνουν τη νοστιμιά τους σε ελληνόστροφες προτάσεις ωμοφαγίας, αλλά και μαστόρικα ψητά και τηγανητά, ενώ μαγειρέματα μεγάλων ψαριών σε κλασικές συνταγές όπως το μπιάνκο, το φρικασέ με ρεβύθια, ή ηψαρομανέστρα α λα σπετσιώτα υπογραμμίζουν τη δεινότητα της κουζίνας και σε πιο σύνθετες παρασκευές. Στα επιδόρπια, ο χαλβάς "Τριζόνι” με βουβαλίσιο βούτυρο και παγωτό κανέλα είναι μια απροσπέραστη λιχουδιά (καίτοι βαριά για καλοκαίρι), ενώ στην προσεγμένη λίστα κρασιών, εκτός από ορόσημα του ελληνικού αμπελών θα εντοπίσετε και ενδιαφέρουσες nat–wine προτάσεις από την περιοχή. 
Kρυοπηγή, Κασσάνδρα Χαλκιδικής, 2374051945

Περίχωρα

Ανδρέας (ΒΕΚ 2024)

Εστιατόριο Ανδρέας στη Σκοπιά Σερρών

Εστιατόριο προορισμός στις εξοχές της ακριτικής Σκοπιάς Σερρών, ο "Άνδρέας" είναι ένα από τα πιο ξακουστά εστιατόρια κρέατος στη χώρα, και είναι λογικό: Η όμορφη αυλή του, που επιβλέπει την είσοδο στο χωριό, αλλά και η αρτίστικη εσωτερική σάλα, που ισορροπεί ανάμεσα στην επαρχιακή ταβέρνα και το προσεγμένο ρεστοράν, υποδέχονται κόσμο απ’ όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με την κορυφαία πρώτη ύλη, με ελληνική ούγια στην προέλευση κατά πλειοψηφία, να τυγχάνει εδώ βασιλικής μεταχείρισης. Το υποδειγματικό ταρτάρ δίνει τον κλασικιστικό τόνο της κουζίνας, κοπές και ωριμάνσεις εξαιρετικού επιπέδου συναντούν αριστοτεχνικά ψησίματα, και ντόπια αρνάκια, μαύροι χοίροι και άλλες σπεσιαλιτέ γίνονται η βάση για μαγειρέματα που δείχνουν γνώση, μεράκι και κοσμοπολιτισμό. Δοκιμάστε το αρνάκι στη γάστρα, τη σιγομαγειρεμένη χοιρινή σπαλομπριζόλα, και τα μοσχαρίσια πλευρά με homemade πουρέ, για γεύση κυριακάτικης γιορτής, μην αμελήσετε όμως και τις σούβλες που βάζει κάθε σαββατοκύριακο ο "Αντρέας". 
Σκοπιά Σερρών, 2324023520

Βεργιώτικο (ΒΕΚ 2024)

Χτισμένο μέσα σε σπηλιά κάτω απ’ τα παλιά τείχη της πόλης, το εστιατόριο του Νίκου Μαλλιάρα είναι ένα κρεατοφαγικό προσκύνημα των foodies της Μακεδονίας, με τον σεφ πατρόν να ξεδιπλώνει βαθιά γνώση, σπουδαία μαστοριά, αλλά και αληθινό μεράκι για το ελληνικό μοσχάρι και τις ράτσες της εκτροφές της περιοχής, μέσα από εξαίσια ψησίματα, αλλά και σειρά μαγειρευτών που μπολιάζουν το comfort της παράδοσης με μοντέρνο κοσμοπολιτισμό. Δοκιμάστε γιουβέτσι με μοσχαρίσια ουρά, στηθοπλευρές με ξινό τραχανά και κοπές ημέρας. Πολύ καλή λίστα κρασιών, με έμφαση στον μακεδονικό αμπελώνα. 
Θωμαΐδου 2, Βέροια, 2331074133

Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω

Εστιατόριο – προορισμός για τους foodies της Βορείου Ελλάδας, το μοντέρνο εστιατόριο του Ανδρέα Γάβρη στο κέντρο του Λιτόχωρου συνδυάζει ιδιοσυγκρασιακές γεύσεις και εξαιρετική πρώτη ύλη της περιοχής, με λοξές ματιές στην μαγειρική παράδοση της ευρύτερης περιοχής. Η ψαγμένη κάβα, αλλά και η τεράστια συλλογή ελληνικών τυριών κι αλλαντικών πλαισιώνουν τη σπάνια εμπειρία. 
Λιτόχωρο, 2352021300

Θωμάς (ΒΕΚ 2024)

Θωμάς (Ο)

Το οικογενειακό εστιατόριο της οικογένειας Πασπάλη, μετρά πάνω από μισό αιώνα γευστικής ιστορίας και μοιάζει λες και ένα grand restaurant ευρωπαϊκής μητρόπολης μετακόμισε στο βουνό και σε ένα από τα ομορφότερα σημεία της Μακεδονίας. Ανασύνθεση της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας με πιάτα σύγχρονα, νόστιμα και κατανοητά, συν ένα σπέσιαλ κελάρι με αμέτρητες ετικέτες κυρίως από την ευρύτερη περιοχή του Αμύνταιου. Must taste το κρασάτο αγριογούρουνο, η λαχταριστή γιουβετσάδα με κοκκινιστή μοσχαρίσια ουρά και οι εκλεκτές κοπές από κορυφαία μοσχάρια ελληνικής και bio εκτροφής. 
Σκλήθρο, 2386031206

Κοντοσώρος (ΒΕΚ 2024)

Ζεστό και φιλόξενο, με μεγάλη σάλα γύρω απ’ το τζάκι, το εν λόγω εστιατόριο βάζει την πινέζα του Ξινού Νερού στο γευστικό χάρτη, ήδη από το 1989, χάρη στη βαθιά αγάπη του ιδρυτή του, Νίκου Κοντοσώρου, για την τοπική γαστρονομία. Την παρακαταθήκη του, συνεχίζει πια η κόρη, Ιλιάννα Κοντοσώρου, που εμπλουτίζει την κάρτα με τις δικές της ιδέες και εμπειρίες, κρατώντας ατόφιες τις βάσεις της μακεδονικής κουζίνας. Τα χοιρινά μάγουλα με ρεβίθια, το στιφάδο μοσχαρίσιας ουράς και τα κεφτεδάκια σουτ μακαλό διατηρούν τη θέση τους στα γευστικά φαβορί. 
Ξινό Νερό, 2386081256

Χάραμα (ΒΕΚ 2024)

Αυλή που χαζεύει τον κατάφυτο λόφο και πέτρινη σάλα που αντλεί τη θέρμη της απ’ το μεγάλο τζάκι, συνθέτουν την ατμοσφαίρα ορεσίβιας ζεστασιάς στο εστιατόριο του Στέφανου Λαφάρα, localhero της ορεινής Νάουσας, που έχει κάνει το γραφικό Αρκοχώρι γαστρονομικό προορισμό, σερβίροντας τοπική κουζίνα της εποχής, με κρεατικά της γάστρας, σχάρες και μαγειρευτά, όπως το αγριογούρουνο με κάστανα, το ζυγούρι στη γάστρα με τραχανά, και το αρνί σε αμπελόφυλλο με αυγολέμονο. Εξαιρετική συλλογή κρασιών, κυρίως του μακεδονικού αμπελώνα, με πολλές παλαιωμένες φιάλες. 
Αρκοχώρι Νάουσας, 2332021125

 
Η ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας και η υποστήριξη και εξωστρέφεια της τοπικής παραγωγής αποτελούν σταθερές προτεραιότητες για την Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία υποστήριξε και το 2024 τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τέλος εποχής για τον Σωτήρη Κοντιζά σε 'Nolan' και 'Proveleggios'

Χωρίς τον δημοφιλή παρουσιαστή, σεφ και ρεστορατέρ πια το Nolanverse.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
05/09/2024

To 'World x11' στήνει ένα επικό "περίπου" brunch μαζί με το 'Overoll'

Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου τα burgers του πρώτου συναντούν τα κρουασάν του δεύτερου.

To "Hunkar" και η οθωμανική κουζίνα του Feridun Ugumu

Μία παλαιότερη κουβέντα με τον θρυλικό Τούρκο σεφ-πατρόν, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες.

Η 'Γωνία' στον Αστακό ψήνει το μάλλον καλύτερο χοιρινό καλαμάκι στην Ελλάδα

Μία διαβολεμένα νόστιμη κρεατόβεργα ίσως είναι από μόνη της αφορμή για ένα ταξίδι έως την παραθαλάσσια κωμόπολη της Αιτωλοακαρνανίας.

Μία updated και νόστιμη λίστα για Μοναστηράκι και Ψυρρή

Εστιατόρια, μπαρ και λοιπές απολαυστικές διευθύνσεις που θα σε πείσουν πως οι δύο γειτονιές οφείλουν να είναι μέσα στις πρώτες βόλτες της νέας σεζόν στην πόλη.

Γευσιγνωσία στο "Kivotos Mykonos": Απόλαυση με Κτήμα Τσέλεπου και La Tour Melas

Το πολυτελές θέρετρο διοργανώνει ξεχωριστές Κυριακές γευσιγνωσίας με εξαιρετικά "Wine Pairing Menus" στο à la carte εστιατόριο "Namah", σε συνεργασία με δύο κορυφαία ελληνικά οινοποιεία.

Η νοστιμιά του επτανησιακού dolce far niente στο "Nobelos" της Ζακύνθου

Στέκι αναφοράς των σκαφάτων της περιοχής και προικισμένο με μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ζακύνθου, το εστιατόριο της οικογένειας Νόμπελου είναι φτιαγμένο δια χειρός και με αγάπη, μπολιάζοντας το μεράκι των γονιών που το εμπνεύστηκαν, με τον κοσμοπολιτισμό των τριών γιών που το διαχειρίζονται πλέον.