'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα

Τα BBQ Nights του 'One&Only Aesthesis' δίνουν άλλον γευστικό αέρα στις καλοκαιρινές Πέμπτες.

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα

Όταν οι Ευρωπαίοι ανακάλυψαν την Αμερική, ο κόσμος ανακάλυψε το μπάρμπεκιου. Και στο 'Ora by Ettore Botrini' του 'One&Only Aesthesis' φιλοδοξούν να το παρουσιάσουν στην πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του, στα BBQ Nights.

Το μπάρμπεκιου είναι κάτι περισσότερο από μία ακόμη μέθοδο μαγειρικής. Δεν αποτελεί ένα ακόμη σέσιον για να ψήσεις κάτι στο κάρβουνο αλλά και αφορμή για να δομήσεις ή να επανεξετάσεςι τις ίδιες τις ανθρώπινες σχέσεις. Είναι όμως και  ένα πολιτιστικό φαινόμενο με βαθιές ρίζες στην ίδια την ανθρώπινη ιστορία. Όταν ο Χριστόφορος Κολόμβος βρέθηκε στο νησί της Καραϊβικής, που ο ίδιος ονόμασε Hispaniola, είδε για πρώτη φορά τους ντόπιους να ψήνουν την τροφή τους πάνω σε ανοιχτή φωτιά – η λέξη μπάρμπεκιου προέρχεται από τη λέξη των ιθαγενών Τάινο "barbacoa," η οποία αναφερόταν σε μια ξύλινη κατασκευή που χρησιμοποιούσαν για το κάπνισμα του κρέατος. 

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα 15

Η πρακτική διαδόθηκε στον αμερικανικό νότο και από εκεί σε όλο τον κόσμο. Σύντομα εξελίχθηκε σε μια αγαπημένη μαγειρική παράδοση που εξακολουθεί μέχρι σήμερα να συγκεντρώνει τους ανθρώπους κοντά σε μια φωτιά για να απολαύσουν τις πλούσιες γεύσεις που μόνο αυτού του είδους το μαγείρεμα μπορεί να προσφέρει.

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα 13

Το δικό τους ραντεβού με τη σιγοψημένη απόλαυση δίνουν πλέον οι άνθρωποι του 'Ora by Ettore Botrini' και του 'One&Only Aesthesis', κάθε Πέμπτη στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Ξεκινώντας από τις 25 Ιουλίου, ο κομψός χώρος του 'Ora by Ettore Botrini', δίπλα στη θάλασσα, μετατρέπεται μια φορά την εβδομάδα σε ένα live bbq station, με τους ταλαντούχους σεφ του εστιατορίου να προσφέρουν μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία συνδυάζοντας την εκλεπτυσμένη, πρωτοποριακή κουζίνα του εν λόγω γευστικού σποτ με τις πλούσιες, comfort γεύσεις του μπάρμπεκιου.

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα 114

'Ora' για μπάρμπεκιου δίπλα στο κύμα 12

Το μενού περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία εκλεκτών κρεατικών, από black angus striploin μέχρι rib eye και αρνίσια παϊδάκια, αλλά και ψάρια και θαλασσινά και όλα εκείνα τα εδέσματα που παραδοσιακά συνοδεύουν τα ψητά σε όλες τις κουζίνες του κόσμου και στην ελληνική ειδικότερα. Όλα με την υψηλή ποιότητα και τη δημιουργική προσέγγιση που είναι πια συνώνυμα του 'Ora by Ettore Botrini'. H συνολική εμπειρία εμπλουτίζεται από ζωντανή μουσική.

Διαβάστε Επίσης

Το 'Ora', που σημαίνει "ώρα" ή "χρόνος" στα ελληνικά και "τώρα" στα ιταλικά, φέρει την υπογραφή του Έκτορα Μποτρίνι, πολυβραβευμένου με Χρυσούς Σκούφους και αστέρι Michelin (για το εστιατόριο 'Botrini's'). Tα μενού που έχει σχεδιάσει ο σεφ είναι εμπνευσμένα από την δική του παιδική ηλικία στην Κέρκυρα, την Ιταλία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, την Ισπανία. Περιλαμβάνουν πιάτα με πρωταγωνιστές τα τοπικά, ολόφρεσκα υλικά, σχεδιασμένα για να τα μοιράζονται όλοι μαζί. 

Μια ιδέα που, φυσικά, επεκτείνεται και στα BBQ Nights, μια "οικογενειακή” γιορτή της γαστρονομίας που έχει στόχο να κάνει τους επισκέπτες του 'One&Only Aesthesis' να νιώθουν σαν μια μεγάλη παρέα που μαζεύτηκε για φαγητό και κουβέντα σε μια παραθαλάσσια αυλή.


Info

Κάνεις κράτηση για τα BBQ Nights της Πέμπτης στο 216 6861000.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ora by Ettore Botrini

Λ. Ποσειδώνος Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One & Only Aesthesis)
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To 'Kalimeres Bistro' στρέφει τα φώτα στου Ψυρρή

Όσα καθιστούν ιδανικό προορισμό το ολοήμερο σποτ που συνέβαλε στην αναγέννηση του Ψυρρή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/07/2024

Η Πάρος στον αστερισμό του 'Crios'

Ένα φρέσκο Beach Bar & Restaurant στην αμμουδιά του Κριού εμπλουτίζει το θερινό fine living by the sea στη δημοφιλή Κυκλάδα.

Τα εστιατόρια του ζεν "Amanzoe" ανοίγουν στους εξωτερικούς επισκέπτες και πήραμε μια γεύση

Το κορυφαίο resort ανοίγεται για πρώτη φορά γενναιόδωρα στο ελληνικό κοινό και τους εξωτερικούς επισκέπτες. Μπορείς να χαρείς μια εξαιρετική εμπειρία απολαμβάνοντας συναρπαστικό τοπίο στη γαλήνη του ηλιοβασιλέματος, εξαιρετικά κοκτέιλ, και γιαπωνέζικη κουζίνα επιπέδου στο εστιατόριο "Nama".

Ξέρουμε πού θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Ελαφιού

Εστιατόρια και μπαρ σε ταράτσες της Αθήνας για το υπέροχο φεγγάρι του Ιουλίου.

Το Βερολίνο είναι μια σπουδή στη γαστρονομική ποικιλομορφία και αυτά είναι μερικά ξεχωριστά εστιατόρια που την κάνουν πράξη

Συνυφαίνοντας κλασικά και σύγχρονα ρεύματα σε εστιατόρια που απαγορεύουν τις φωτογραφίες, με "υπερ-τοπική" και "fine-casual" γαστρονομία, φυσικά κρασιά να ρέουν σε αφθονία και βινύλια να παίζουν στα ηχεία δυνατά, η ιστορική γερμανική πρωτεύουσα είναι μια σπουδή στην ποικιλομορφία.

Τρία τίμια μεζεδοπωλεία της Αθήνας που αγνοεί ο αλγόριθμος

Τρεις τίμιες ιστορίες για τρία τίμια μεζεδοπωλεία- αναχώματα του φασεϊσμού, που μάλλον δεν τα ξέρει ούτε ο αλγόριθμος.

Μοναδικές γευστικές εμπειρίες μετά μουσικής στη Σίφνο

Ξεκινώντας από την ερχόμενη Παρασκευή 19 Ιουλίου, το εστιατόριο του NŌS Hotel &Villas σου προτείνει 4 μουσικές βραδιές και υπόσχεται ένα Σιφνιώτικο καλοκαίρι που εγείρει όλες τις αισθήσεις