Pool Your Cinema στη Μεγάλη Βρεταννία: Ζήσαμε μια εµπειρία θερινού σινεµά 5 αστέρων

PoolYourCinema

Άραγε πως μπορεί να συνδυαστεί η ανέμελη αίσθηση ενός θερινού σινεμά με την πολυτέλεια και την επιβλητικότητα της Μεγάλης Βρεταννίας; Αυτό το φαινομενικά παράδοξο ήθελα να εξερευνήσω στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 150 χρόνια αδιάληπτης εμβληματικής παρουσίας στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας. Αναπόφευκτα, αυτή η εξίσωση περιλάμβανε αγαπημένες ταινίες, καδραρισμένο το αθηναϊκό skyline στο προσκήνιο και ασφαλώς γαστρονομικά σνακ που πάνε χέρι-χέρι με μια movie night. 

Γενικά μιλώντας, η φινετσάτη ατμόσφαιρα, οι προσεγμένες λεπτομέρειες και τα θετικά vibes λειτουργούν παράλληλα και συμπληρωματικά, ώστε κάθε κινηματογραφική βραδιά "Pool your Cinema" να εξελίσσεται σε μοναδική εμπειρία. Φυσικά, όλα τα προαναφερθέντα δεν θα είχαν κανένα απολύτως αντίκρισμα αν δεν συνοδεύονταν από ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, ειδικά στο κομμάτι του φαγητού και του ποτού.

Pool Your Cinema

Η πρώτη εικόνα που αντικρύζει κάποιος, αφού διασχίζει το λόμπι με τη διαχρονική αύρα πολυτέλειας και πάρει το ασανσέρ μέχρι τον 7ο όροφο, είναι η οθόνη ακριβώς μπροστά από τα νερά της πισίνας. Βέβαια το  GB Pool, συγκαταλέγεται δικαίως στα προνομιακότερα σημεία της πόλης και ο φωτισμένος Λυκαβηττό σχεδόν "να αγκαλιάζει" την οθόνη… δεν βοηθάει στο να συγκεντρωθούμε στην ταινία! Αλλά αυτό είναι θέμα εξάσκησης της προσοχής λίγων λεπτών. 

Το εξίσου εντυπωσιακό είναι πως η έµπειρη και βραβευµένη οµάδα των σεφ του ξενοδοχείου έχει επιµεληθεί ένα απολαυστικό ατοµικό σετ µενού µε finger food για να συνοδεύσει το ποτό µας, καθώς εµείς χαλαρώνουµε στις αναπαυτικές πολυθρόνες της πισίνας. Δεν περιμέναμε τίποτε λιγότερο από ένα grand hotel της κλάσης της Μεγάλης Βρεταννίας. Ήδη μπαίνοντας στον χώρο είδαμε σύσσωμη την ομάδα των chef να ετοιμάζει με τη δέουσα προσοχή και τεχνική κλασικά σνακ που θυμίζουν θερινό σινεμά, αλλά που συγκαταλέγονται ταυτόχρονα σε ένα φινετσάτο μενού με την υπογραφή του εμβληματικού ξενοδοχείου.

Pool Your Cinema

Φρεσκοψημένο pop corn με θαλασσινό αλάτι, οργανικά nachos με χειροποίητο τραγανό φύλλο τορτίγιας από κίτρινο καλαμπόκι, λαχταριστά taco με φύλλα μαρουλιού και γαρίδα tempura, mini cheeseburger με ζουμερό μπιφτέκι από μοσχάρι ‘Black Angus’, hot dog σε αφράτο brioche με λουκάνικο κοτόπουλου αλλά και δροσιστικό παγωτό χάρισαν μια premium γεύση, σε κάθε λεπτό προβολής. Και καταναλώθηκαν πολύ πριν το διάλειμμα της ταινίας!

Pool Your Cinema

Για φέτος οι προβολές του "Pool your Cinema" είναι αφιερωμένες σε κορυφαίους πρωταγωνιστές που έχουν φιλοξενηθεί στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία τα τελευταία 150 χρόνια της λειτουργίας του και θα πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα, από Πέμπτη έως Σάββατο, στον 7ο όροφο. Τα "The Prestige" του Christopher Nolan, "Phantom Thread" του Paul Thomas Anderson, "A Star Is Born" του Bradley Cooper και "Entrapment" του Jon Amiel θα προβληθούν προσεχώς με φόντο το Λυκαβηττό φέρνοντας ξανά στη Μεγάλη Βρεταννία -αυτή τη φορά στην μεγάλη οθόνη και όχι δια ζώσης- τους Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Χιου Τζάκμαν, και Lady Gaga.  

Για να ζήσεις τη µοναδική αυτή εµπειρία, αρκεί να επισκεφθείς το online store του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία και να κλείσεις µία θέση µπροστά στη µεγάλη οθόνη του Pool Your Cinema και ένα ραντεβού με ένα θερινό σινεμά…5 αστέρων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τελικά, που θα φάμε έναν καλό μουσακά στην Αθήνα;

Εκείνα τα μέρη της πόλης που σέβονται το (περίπου) εθνικό μας φαγητό, γητεύουν γευστικά κηπευτικά, καλμάρουν μπαχαρικά και στρώνουν χοντρόκοκκο κιμά, προτού δαμάσουν τα κύματα της μπεσαμέλ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/07/2024

Τα σουβλάκια του κέντρου

Ένα update στα σημεία του αθηναϊκού downtown που αποθεώνουν το εθνικό street food.

"Coda Dessert Dining": Το γλυκό με νέους κανόνες

Επαναπροσδιορίζοντας τις νόρμες της καλοφαγίας, ο René Frank, chef-συνιδιοκτήτης του πρώτου -και μοναδικού- εστιατορίου επιδορπίων στη Γερμανία, καλιμπράρει την τέχνη της ζαχαροπλαστικής σε στέρεες γευστικές ερμηνείες.

Point A: Δείπνο και ποτό υπό το βλέμμα της Ακρόπολης!

Το πιο όμορφο rooftop της Αθήνας, το Point A Restaurant & Bar, είναι εδώ για ακόμα μία χρονιά.

Gargaretta: Έμπνευση από μία από τις παλαιότερες γειτονιές της Αθήνας!

Η Gargaretta δεν είναι απλά ένα όνομα αλλά μία ολόκληρη αναδρομή στην ιστορία της ομώνυμης Αθηναϊκής συνοικίας, Γαργαρέττα.