"Thess Bao": Το street food όπως πρέπει να είναι

Thess Bao © Λεωνίδας Τούμπανος

Τα άκρως δημοφιλή αφράτα ψωμάκια ατμού εμπνέουν μια νόστιμη γκάμα από fine street food προτάσεις, σε ένα concept που αγκάλιασαν Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Σχεδόν μία πενταετία από τη στιγμή που στο χάρτη του καλοφαγικού street food προστέθηκε το πρώτο "Thess Bao", η ιδέα του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη, του Γιάννη Ζιάγκα, ιδιοκτήτη του επίσης βραβευμένου εστιατορίου "Το Μανιτάρι" στη Θεσσαλονίκη, και 
του Γιάννη Πατείκα, στεγάζεται πλέον σε τέσσερα καταστήματα· τρία στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα.

Αν αναρωτιέστε λοιπόν "πόση νοστιμιά μπορεί να χωρέσει ένα αφράτο ψωμάκι ατμού", σε κάθε έδρα είναι έτοιμοι να σας δώσουν την απάντηση στο χέρι. Στο μενού θα βρείτε, μεταξύ άλλων, bao με λουκάνικο Τζουμαγιάς ή πανσέτα BBQ με σουσάμι, kimchi, αγγούρι και καπνιστή μαγιονέζα με μαύρο σκόρδο, αλλά και vegan ή vegetarian επιλογές τόσο λιμπιστικές, που δεν χρειάζεται να είστε αυστηρά χορτοφάγοι για να τους ρίξετε κάτι παραπάνω από μια κλεφτή ματιά.

Thess Bao
© Λεωνίδας Τούμπανος

Οι προτάσεις ημέρας εμπλουτίζουν το fine street food σενάριο και περιλαμβάνουν baos με μαριναρισμένο σε ξύγαλο τραγανό κοτόπουλο, γλυκόξινο λάχανο, ψητό μπέικον και καυτερή κέτσαπ, gourmet burger Rossini με μπιφτέκι Black Angus, ψητό φουαγκρά και σάλτσα τρούφας, αλλά και σιγομαγειρεμένη πανσέτα σε oyster glaze. Τέλος, θα σας γλυκάνουν με μπανάνα, Merenda και toffee καραμέλας, και αυτά σε αέρινο bao.

Περικλέους 30-32, κέντρο, 2103214717, FB: Τhess Bao, IG: @thessbao

Περισσότερες πληροφορίες

Thess Bao

Περικλέους 30-32, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού βγαίνουμε πριν και μετά το Ηρώδειο;

Παλιά και νέα στέκια γύρω από το εμβληματικό αθηναϊκό τοπόσημο, για να επεκτείνεις την εμπειρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/07/2024

"Wood": Premium κρεοφαγία στην αυλή

Με ανοιχτόκαρδη φροντισμένη αυλή και υψηλών προδιαγραφών γαστρονομικές προτάσεις, το κρεοφαγικό στέκι στην Κηφισιά αποτελεί γευστικό σημείο αναφοράς της περιοχής.

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι

Μίνι αποδράσεις στη μικρή Ταϊλάνδη της Κηφισιάς, κατά την πιο ανέμελη εποχή του έτους.

Φινετσάτο, Ζωηρό ή Πολύπλοκο? Ιδού τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries

Είναι οι 3 αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες που συστήνουν τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ο Γιώργος Πλατινός υποδέχεται τον Arnaud Bignon στο Zillers Pastry Bar

Κάτι ενδιαφέρον ετοιμάζεται απόψε στην Παλαιολόγου Βενιζέλου.

H ταβέρνα του Κουτσονικολιά είναι μια κιβωτός τοπικής νοστιμιάς

Κανονικά, όποιος θέλει να λέγεται ταβερνιάρης κι εστιάτορας στην Κύπρο, θα έπρεπε να περνάει από υποχρεωτική μαθητεία στην κουζίνα ενός από τους πιο πολύτιμους καλοφαγικούς θησαυρούς της Μεγαλονήσου, που κρατά ζωντανή τη γευστική μνήμη της κατεχώμενης Κερύνειας μέσα από πιάτα με μεγάλη ιστορία και αυθεντική νοστιμιά.