"Da Bruno": 40 χρόνια ιταλικής νοστιμιάς

Da Bruno

Διαχρονικό σημείο αναφοράς στην ιταλική κουζίνα εδώ και τέσσερις δεκαετίες, η τρατορία του Δημήτρη Τσουκάρη εξερευνά, ανακαλύπτει και σερβίρει τις γεύσεις της Μπότας με βαθιά γνώση και την υποστήριξη μιας ομάδας νέων δημιουργικών μαγείρων. Μεγάλο ατού του "Da Bruno" είναι ο σεβασμός στην παράδοση και η απόδοση του κλασικού με φρέσκια ματιά σε πιάτα μοναδικής νοστιμιάς, που θα απολαύσετε στην κομψή ατμοσφαιρική σάλα του ή, αυτή την εποχή, στην καταπράσινη αυλή του. Είναι εξάλλου το πρώτο αυθεντικά ιταλικό εστιατόριο στην Αθήνα –με επίσημη πιστοποίηση– και τιμά με συνέπεια αυτήν τη διάκριση σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του. 

Da Bruno

Η κουζίνα διατηρεί ή ανά διαστήματα επαναφέρει κάποια από τα πιο δημοφιλή της πιάτα, όπως το δαντελένιο μοσχαρίσιο καρπάτσιο με ρόκα και φλοίδες παρμεζάνας ή τη χειροποίητη focaccia με prosciutto, μοτσαρέλα burrata και ντοματίνια confit. Τα φρέσκα ζυμαρικά είναι το φόρτε τους με συνταγές σωστά δοσμένες, όπως στα σπιτικά νιόκι με κοτόπουλο, μοτσαρέλα, ντοματίνια, ρόκα και σάλτσα λεμονιού, τα fettuccini scampi με γαρίδες, καραβίδες, ροζέ κρέμα πεκορίνο μέσα σε κεφάλι παλαιωμένου πεκορίνο και τα φρέσκα στριφτά ζυμαρικά με μοσχαρίσια φιλετάκια, μανιτάρια, κρέμα παρμεζάνας και ξύσμα λάιμ, που φιγουράρουν ανάμεσα στις νέες αφίξεις.

Da Bruno

Από τα πιάτα δεν λείπουν και οι διακριτικά θεατράλε προσθήκες, όπως το φιλέτο altamira, δηλαδή μοσχαρίσιο φιλέτο που ψήνεται επιτόπου στο τραπέζι πάνω στην πέτρα και σερβίρεται με διάφορες σάλτσες και λαχανικά. Μην παραλείψετε για φινάλε το περίφημο τιραμισού, που σερβίρουν απείραχτο και αέρινο με όλη του την κλασική φινέτσα.

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, 2109818959, FB: Da Bruno, IG: da_bruno_ristorante

Περισσότερες πληροφορίες

Da Bruno

Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Wood": Premium κρεοφαγία στην αυλή

Με ανοιχτόκαρδη φροντισμένη αυλή και υψηλών προδιαγραφών γαστρονομικές προτάσεις, το κρεοφαγικό στέκι στην Κηφισιά αποτελεί γευστικό σημείο αναφοράς της περιοχής.

02/07/2024

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι

Μίνι αποδράσεις στη μικρή Ταϊλάνδη της Κηφισιάς, κατά την πιο ανέμελη εποχή του έτους.

Φινετσάτο, Ζωηρό ή Πολύπλοκο? Ιδού τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries

Είναι οι 3 αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες που συστήνουν τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ο Γιώργος Πλατινός υποδέχεται τον Arnaud Bignon στο Zillers Pastry Bar

Κάτι ενδιαφέρον ετοιμάζεται απόψε στην Παλαιολόγου Βενιζέλου.

H ταβέρνα του Κουτσονικολιά είναι μια κιβωτός τοπικής νοστιμιάς

Κανονικά, όποιος θέλει να λέγεται ταβερνιάρης κι εστιάτορας στην Κύπρο, θα έπρεπε να περνάει από υποχρεωτική μαθητεία στην κουζίνα ενός από τους πιο πολύτιμους καλοφαγικούς θησαυρούς της Μεγαλονήσου, που κρατά ζωντανή τη γευστική μνήμη της κατεχώμενης Κερύνειας μέσα από πιάτα με μεγάλη ιστορία και αυθεντική νοστιμιά.

Στο 'Pelagos', το fine dining του σήμερα περνά από τις Κυκλάδες

Η φετινή καλοκαιρινή του περιοδεία, βρήκε τον πολυβραβευμένο σεφ Luca Piscazzi σε Σίφνο, Σαντορίνη και Νάξο. Τα όσα γνώρισε εκεί, αποτυπώνονται με ντελικάτο τρόπο επί του πιάτου.