"The Zillers": Καλοκαιρινό ραντεβού με τη γαστρονομία

The Zillers

Στα ψηλά της πλατείας Μητροπόλεως, αλλά και στις κορυφές των εστιατορικών μας προτιμήσεων, το βραβευμένο εστιατόριο "The Zillers" (1 Χρυσός Σκούφος & 1* Michelin 2024) συνεχίζει τις υψηλές γαστρονομικές πτήσεις του, με νέο επικεφαλής της ολοκαίνουργιας κουζίνας του τον ταλαντούχο Βασίλη Ρούσσο.

The Zillers

Με την πρώτη ύλη για βασικό του πρωταγωνιστή, ο νεαρός σεφ ξεδιπλώνει στη φρέσκια ατμοσφαιρική σάλα του ανακαινισμένου εστιατορίου μια δική του fine dining πρόταση, όπου η ελληνική γεύση έρχεται στο προσκήνιο, ενώ η εποχικότητα και τα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς (ορισμένα, μάλιστα, από τη φάρμα του "The Zillers" στην Παιανία) είναι σταθεροί άξονες των ειδικών μενού γευσιγνωσίας.

The Zillers

"Συνεκδοχή" και "Σύνθεση" είναι τα ονόματα των δύο degu, με 9 και 12 στάδια αντίστοιχα, και πιάτα όπως την Κοιλάδα της Γαρίδας, με κόκκινη γαρίδα, ντομάτα, περγαμόντο και κουμκουάτ, ή το χοτ ντογκ στιφάδο, με κόκορα, κρεμμύδι στιφάδο και φουαγκρά, που θυμίζουν τοπία της στεριάς και της θάλασσας και αποτυπώνουν τις ομορφιές της χώρας μας στο πιάτο.

The Zillers

Ξεχωριστό κεφάλαιο παραμένουν τα signature cocktails, ενώ τα επιδόρπια του σπουδαίου pastry chef Γιώργου Πλατινού (Chef patissier της χρονιάς 2023 από τους Χρυσούς Σκούφους) ολοκληρώνουν γλυκά την εμπειρία, όσο η ασυναγώνιστη θέα στον Ιερό Βράχο δίνει άλλη λάμψη στα βράδια του αθηναϊκού καλοκαιριού. 

Μητροπόλεως 54, κέντρο, 2103222277, www.thezillersroofgarden.gr
FB: The Zillers, IG: The Zillers

Περισσότερες πληροφορίες

Zillers (The)

(ξεν. «The Zillers») Μητροπόλεως 54, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Αποκαλόκαιρο γεμάτο νοστιμιά στην Πάρο και την Αντίπαρο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για να ανακαλύψουμε τα καλύτερα εστιατόρια της Πάρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/10/2024

Joan Roca: Μια συζήτηση με τον σεφ-ποιητή της Καταλονίας

Μετά από πολλές επισκέψεις στο "El Celler de Can Roca", καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το 2013 και 2015, συναντήσαμε τον επικεφαλής του Joan Roca, στα Culinary Journeys του "Daios Cove Resort" στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και κάναμε μια συζήτηση εκ βαθέων.

Γεύσεις και ατμόσφαιρα για κάθε διάθεση στο Νέο Ψυχικό

Από casual burger joints μέχρι elegant bistrot, ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Νέο Ψυχικό έχει ενδιαφέρουσες επιλογές.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Ιδού η αφορμή για εξαιρετικό γευστικό τουρ στην Πελοπόννησο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές. Εξαιρετική αφορμή για μια περιήγηση στις γαστρονομικές ομορφιές της Πελοποννήσου.

Η Miyoko Schinner είναι μια vegan αντάρτισσα

H Ιαπωνο-Αμερικανή vegan chef και επιχειρηματίας μιλά στο "α" λίγο πριν την εμφάνισή της στην σκηνή του TEDx Athens για τη γαστρονομική της επανάσταση, τα φυτικής προέλευσης προϊόντα και πώς ο διατροφικός ακτιβισμός άλλαξε τη ζωή της.

Preview: Ο Άνταμ Κοντοβάς σε fusion με το "Rock ‘n’ Roll"

O δημοφιλής out of the box σεφ αλλάζει ριζικά το μενού του εμβληματικού μπαρ-ρεστοράν.

Γευστική βόλτα στην Καλλιθέα: Από fine dining μέχρι θαλασσινά μεζεδάκια

Η Καλλιθέα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία γευστικών επιλογών, και ακολουθούν πέντε εστιατόρια που καλύπτουν από fine dining εμπειρίες μέχρι all-day στέκια και παραδοσιακές γεύσεις.