Το "GB Roof" επιστρέφει στυλάτο, σύγχρονο και μεγαλοπρεπές

Το αγαπημένο εστιατόριο στην κορυφή της εμβληματικής Μεγάλης Βρεταννίας επιστρέφει ανανεωμένο και ανακαινισμένο, με κομψότητα. Οι γεύσεις του νέου καλοκαιρινού μενού γοητεύουν.

GB Roof Garden

Μετά από μια μικρή ανοιξιάτικη αγρανάπαυση, το εμβληματικό εστιατόριο στην κορυφή του εμβληματικού ξενοδοχείου της Αθήνας επανέρχεται δριμύτερο, ανακαινισμένο και πανέμορφο για να υποδεχθεί τους Αθηναίους και τους ξένους φίλους του. Το "GB Roof" επανασχεδιάστηκε εξ αρχής και η δεδομένη μεγαλοπρέπεια του χώρου απέκτησε μια αίσθηση σύγχρονη και μοντέρνα διατηρώντας όμως κάποια στοιχεία κλασικά - όπως οι βαριές πολυθρόνες - που εδραιώνουν την ιστορία του χώρου και τα βαριά χαρτιά του εστιατορίου. 

GB Roof Garden

Το νέο ντεκόρ είναι και αεράτο και στυλάτο με πρωταγωνιστές το μάρμαρο που απλώνεται στους εντυπωσιακούς καναπέδες, αλλά και σε κολώνες  και φωτιστικά, και το ξύλο. Τα τελευταία μάλιστα σε σχήμα αμπαζούρ, διάχυτα στο χώρο, έχουν στο "καπέλο" τους σκαλισμένες ρίγες εμπνευσμένες από τις πιέτες στη φουστανέλα των Ευζώνων.

GB Roof Garden

GB Roof Garden

Το λονδρέζικο βραβευμένο studio Goddard Littlefair που σχεδιάζει χώρους με διακοσμητικό πλούτο και βάθος εμπνεύστηκε και από τα καρφιά των τσαρουχιών της Προεδρικής Φρουράς, τα οποία εμφανίζονται στα τρουκ που περιτριγυρίζουν τις πολυθρόνες. Εκεί που παλαιότερα υπήρχαν σεπαρέ, υπάρχουν ψηλά μαρμάρινα τραπέζια με στουλ για πιο ανάλαφρη αίσθηση γεύματος. Εκείνο που δεν αλλάζει με τίποτα είναι η απαράμιλλη θέα στον Παρθενώνα απαθανατισμένη σε χιλιάδες φωτογραφίες τραβηγμένες από δω ψηλά.

GB Roof

Το καινούργιο μενού που δημιούργησε το τρίο των Αστέριου Κουστούδη (Executive Chef της Μεγάλης Βρεταννίας), Νίκου Λιόκα (Chef de cuisine) και Αλέξανδρου Κούφα (Pastry Chef) εκφράζει την εποχικότητα και την διάθεση για ελαφράδα του καλοκαιριού.  Παράδειγμα η πρωτότυπη σαλάτα με γλυκά φασολάκια και αμπελοφάσουλα που συνδυάζεται ευρηματικά με κεράσια, φυστίκια Αιγίνης και νόστιμη κεφαλογραβιέρα σε μια γλυκοφάγωτη "εξωτική" πρόταση. Αστέρι πάντως είναι ο αστακός σεβίτσε που συνταιριάζει την αγριάδα της υφής και τη γλύκα της σάρκας του με βινεγκρέτ ροδάκινου, μυρωδάτη μαγιονέζα βανίλιας, χιονάτο και αρωματικό σορμπέ βασιλικού και προσγειωμένα φύλλα κάπαρης.

GB Roof

Στα ζυμαρικά το "GB Roof" είχε πάντα ωραίες προτάσεις και η calamarata με βασιλικό καβούρι το επιβεβαιώνει έχοντας σαν σως μια αέρινη μπισκ καβουριού μαζί με όστρακα και αχινό να ντύνει το ωραίο δάγκωμα της pasta. Δοκιμάζοντας τα ψάρια διαπιστώνεις την άριστη τεχνική της κουζίνα στο ψήσιμό τους. Ένας μπακαλιάρος στη σχάρα στέκεται υπέροχα με την απλότητα του τέλειου ψησίματός του. Στις δύο σπεσιαλιτέ που έχει ακόμη το μενού, επαναλαμβάνεται η άψογη τεχνική αλλά τόσο στον μπακαλιάρο με  ρεβύθια, κυδώνια, σάλτσα από μυρώνια και τσιτσίραβλα όσο και στο καλκάνι με το "ντολμά" θαλασσινών χρειάζεται να προστεθεί γευστική ένταση για να απογειωθούν.

GB Roof

Κάτι που δεν λείπει από τέλεια ψημένο και ζουμερό καρέ αρνιού στα κάρβουνα, το οποίο συνοδεύεται από homemade λουκάνικο με μαντζουράνα, τσαλαφούτι και σάλτσα ρομέσκο, σε μια fine comfort σπεσιαλιτέ. Το παιχνίδισμα των γεύσεων και των υφών της φράουλας (μαριναρισμένες, μαρμελάδα, σορμπέ) στο ομώνυμο γλυκό δίνει επιδόρπιο υψηλού βολτάζ, όπως και η "κλίση" της σοκολάτας με συνδυασμό διάφορων μορφών και ανάμεσά της σορμπέ με πιπέρι.

Τιμές 73-98€

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια