"Taverna Tsambala": Με αγάπη για την Κω, την παράδοση και τις παρέες

Taverna Tsambala Κως

Η ιστορία της οικογενειακής ταβέρνας μάς πηγαίνει πίσω στα 1952, όταν o Δημήτρης και η Ευαγγελία Τσάμπαλα άνοιξαν ένα ζεστό και φιλόξενο ουζερί με παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες για κρασί και ούζο.

Taverna Tsambala Κως

Η ταβέρνα, γνωστή σε όλη την Κω ως "Μπουκάλια" (από τα περίπου 30.000 μπουκάλια μπίρας Peroni που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της γραφικής αυλής της) πέρασε αργότερα στα χέρια του γιου τους, Μιχάλη Τσάμπαλα, που μαζί με τη σύζυγό του Μαρία συνέχισαν την οικογενειακή παράδοση. Τρίτη γενιά πλέον, ο δικός τους γιος, Δημήτρης, έχει αναλάβει την ταβέρνα με νέες ιδέες, αλλά το ίδιο μεράκι και βαθύ σεβασμό στη μακρά ιστορία, που μετράει πια 70 χρόνια στο νησί.

Taverna Tsambala Κως

Αγαπημένες οικογενειακές συνταγές, όπως το αρνάκι κλέφτικο, ο μουσακάς και τα γεμιστά "της μαμάς", σερβίρονται αναλλοίωτες, ενώ καθημερινά προτείνουν ένα παραδοσιακό πιάτο ημέρας και νόστιμους μεζέδες (μελιτζανομπούρεκο, ντολμαδάκια, κολοκυθοκεφτέδες κ.λπ.) για όλη την παρέα. Στη διάθεσή σας και μια άριστα ενημερωμένη λίστα κρασιών, που ανανεώνεται τακτικά, με σκοπό την ανακάλυψη νέων συναρπαστικών γεύσεων από την ελληνική οινοποίηση.

Taverna Tsambala Κως

Ολυμπίας, Λάμπη, Κως, 2242022418, tavernatsambala.com
FB: Taverna Tsambala, IG: @taverna.tsambala

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια