"Il Giardino Segreto": Ο κομψός μυστικός κήπος στο Atrium του Alexander’s Lounge ανεβάζει το aperitivo σε άλλο επίπεδο

Στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, αποτελεί το ιδανικό σημείο συνάντησης για κάθε στιγμή της ημέρας, που απογειώνεται το δειλινό με μοναδικά aperitivo και αυθεντικά ιταλικά συνοδευτικά εδέσματα.

Il Giardino Segreto

Καθισμένοι στο πλέον δροσερό και κομψό σκηνικό του αίθριου του Alexander’s Lounge, ανάμεσα σε ελαιόδεντρα, δάφνες, μικρά κυπαρίσσια και λουλούδια, μακριά από το θόρυβο της πόλης, σχεδόν ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε  ταυτόχρονα στην καρδιά του κέντρου της Αθήνας. Ανοιχτό από το πρωί, μας περιμένει για ολοήμερες fine eating and drinking αποδράσεις που όσο προχωράει η ώρα αποκτούν μοναδικό ιταλικό χρώμα. 

Καθώς ο ήλιος δύει, ο βραβευμένος Executive Chef Αστέριος Κουστούδης με την ομάδα του αποκαλύπτουν την εμπειρία του "Il Giardino Segreto" έχοντας ετοιμάσει εκλεκτά aperitivo και αυθεντικά ιταλικά συνοδευτικά εδέσματα, τα οποία ετοιμάζονται μπροστά μας με μεσογειακά υλικά εξαιρετικής ποιότητας που απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα. Ακαταμάχητα αρώματα αναδύονται από το φούρνο του κήπου, καθώς ψήνεται χειροποίητη πίτσα σε πέντε διαφορετικές εκδοχές με προζυμένιο ζυμάρι, φίνα σάλτσα από βιολογικές ντομάτες και διαλεχτά διεθνή τυριά αλλά και αχνιστή focaccia με ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι ως βάση για τη μπρουσκέτα της επιλογής σας. 

Il Giardino Segreto

Η συλλογή τυριών του μενού έχει ιταλικό άρωμα και σερβίρεται με το εκλεκτό αλλαντικό ημέρας - Mortadela Bologna, Finocchiona, Prosciutto San Daniele- που κόβεται επί τόπου σε λεπτές φέτες με την εντυπωσιακή κόκκινη vintage μηχανή κοπής και φτάνει στο τραπέζι σας σε μια εξαιρετική παρουσίαση με αγκινάρες Τήνου, σαλάμι σύκου Ευβοίας και ελιές. 

Il Giardino Segreto

Ο Pastry Chef Αλέξανδρος Κούφας κερδίζει τις εντυπώσεις με το βελούδινο χειροποίητο gelato που ετοιμάζει καθημερινά με εξαιρετικές πρώτες ύλες και φρέσκα φρούτα εποχής και το περίφημο Tiramisu με "Savoyard" σε εσπρέσο με κρέμα μασκαρπόνε και κρασί Marsala. 

Il Giardino Segreto

Στη μοναδική ατμόσφαιρα του καταπράσινου αυτού κήπου, οι βραβευμένοι bartenders του ιστορικού ξενοδοχείου ετοιμάζουν δροσιστικά απεριτίφ και cocktails που συμπληρώνουν την εμπειρία, ενώ η εξαιρετική λίστα κρασιών περιλαμβάνει επιλεγμένα κρασιά από την Τοσκάνη, το Πιεμόντε και τη Σικελία, τα οποία σερβίρονται και σε ποτήρι. 

Il Giardino Segreto

Αυτό το καλοκαίρι, το Atrium of Alexander’s Lounge μας περιμένει να δραπετεύσουμε στην πιο καλαίσθητη όαση της πόλης.  

Ωρες λειτουργίας: 
Atrium of Alexander’s Lounge | 11 π.μ.-2 π.μ.
Il Giardino Segreto menu | 5 μ.μ.-12 π.μ.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Αθήνα, 2103330748
www.gbroofgarden.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια