Στη σκιά της Ακρόπολης και σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και το εστιατόριο 'Sense' του ξενοδοχείου 'AthensWas' γράφουν εδώ και χρόνια τη δική τους γαστρονομική ιστορία, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι διαδοχικές βραβεύσεις από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας.
Αναζητώντας διαρκώς καινούριες πηγές έμπνευσης και ερεθίσματα που άπτονται κάθε φάσματος της ελληνικής γευστικής κουλτούρας, ο σεφ Χαραλαμπόπουλος και η ομάδα του φροντίζουν κάθε φορά να δομούν μενού που έχουν κάτι να πουν. Το ίδιο κάνουν και τώρα με ένα καινούριο degustation που μπλεντάρει τη σύγχρονη δημιουργική κουζίνα με την αρχαία παράδοση - διόλου τυχαία όλο αυτό συμβαίνει στη μάλλον ιδανική τοποθεσία.
Με έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια και με σύμμαχο την αστείρευτη γη της χώρας, η προαναφερθείσα μπριγάδα δημιουργεί κάτι ξεχωριστό, έχοντας ως καμβά την αρχαιότερη και πιο σεβάσμια μυστηριακή τελετή λατρείας.
Αποτελούσαν αρχικά μια ευεργετική αγροτική γιορτή που αποσκοπούσε στη γονιμοποίηση της γης ενώ αργότερα συνδέθηκε με τη μύηση μιας ελπιδοφόρας υπόσχεσης για τη γέννηση και τη βαθύτερη διαιώνιση της ζωής. Η διαδικασία της Μύησις ήταν πολύ σημαντική και τελούνταν υπό άκρα μυστικότητα. Στο 'Sense', η Μύησις στην ελληνική κουζίνα γίνεται με τρόπο φανερό αλλά με μια τελετουργία που στόχο έχει την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Τα δύο μενού γευσιγνωσίας -"Μύησις" και "Εποπτεία"- αποτελούνται από 9 στάδια με ανατρεπτικούς συνδυασμούς, φαινομενικά και αταίριαστους, που δημιουργούν νέα ερεθίσματα.
Το μενού μπορεί να πλαισιωθεί με την εμπειρία olive oil pairing σε επιλεγμένα πιάτα, με εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, διαφορετικών ποικιλιών από όλη την Ελλάδα.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.