Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια

«Μύησις» και «Εποπτεία» τονώνουν το ενδιαφέρον για το βραβευμένο εστιατόριο στη σκιά της Ακρόπολης.

Sense

Στη σκιά της Ακρόπολης και σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της Αθήνας, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος και το εστιατόριο 'Sense' του ξενοδοχείου 'AthensWas' γράφουν εδώ και χρόνια τη δική τους γαστρονομική ιστορία, όπως άλλωστε μαρτυρούν και οι διαδοχικές βραβεύσεις από τον θεσμό των Χρυσών Σκούφων και των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας. 

Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια 1

Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια 7

Αναζητώντας διαρκώς καινούριες πηγές έμπνευσης και ερεθίσματα που άπτονται κάθε φάσματος της ελληνικής γευστικής κουλτούρας, ο σεφ Χαραλαμπόπουλος και η ομάδα του φροντίζουν κάθε φορά να δομούν μενού που έχουν κάτι να πουν. Το ίδιο κάνουν και τώρα με ένα καινούριο degustation που μπλεντάρει τη σύγχρονη δημιουργική κουζίνα με την αρχαία παράδοση - διόλου τυχαία όλο αυτό συμβαίνει στη μάλλον ιδανική τοποθεσία.

Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια 2

Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια 6

Με έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια και με σύμμαχο την αστείρευτη γη της χώρας, η προαναφερθείσα μπριγάδα δημιουργεί κάτι ξεχωριστό, έχοντας ως καμβά την αρχαιότερη και πιο σεβάσμια μυστηριακή τελετή λατρείας. 

Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια 5

Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια 4

Το νέο μενού του 'Sense' αντλεί έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια 3

Αποτελούσαν αρχικά μια ευεργετική αγροτική γιορτή που αποσκοπούσε στη γονιμοποίηση της γης ενώ αργότερα συνδέθηκε με τη μύηση μιας ελπιδοφόρας υπόσχεσης για τη γέννηση και τη βαθύτερη διαιώνιση της ζωής. Η διαδικασία της Μύησις ήταν πολύ σημαντική και τελούνταν υπό άκρα μυστικότητα. Στο 'Sense', η Μύησις στην ελληνική κουζίνα γίνεται με τρόπο φανερό αλλά με μια τελετουργία που στόχο έχει την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων. Τα δύο μενού γευσιγνωσίας -"Μύησις" και "Εποπτεία"- αποτελούνται από 9 στάδια με ανατρεπτικούς συνδυασμούς, φαινομενικά και αταίριαστους, που δημιουργούν νέα ερεθίσματα.

Διαβάστε Επίσης

Το μενού μπορεί να πλαισιωθεί με την εμπειρία olive oil pairing σε επιλεγμένα πιάτα, με εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, διαφορετικών ποικιλιών από όλη την Ελλάδα. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι εννοείς κάνουν και στη Θάσο fine dining;

Ο ταλαντούχος σεφ Γιάννης Μαρινόπουλος ερμηνεύει τις σπεσιαλιτέ του νησιού με τρόπο καινοτόμα νόστιμο και σύγχρονες τεχνικές. Σερβίρει τις δημιουργίες του για ένα και μόνο βράδυ στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
17/03/2025

Τα νέα γευστικά highlights του Κεραμεικού

Οι πιο πρόσφατες προσθήκες στη φαγητογραφία της κουλ γειτονιάς.

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Τα εστιατόρια της Πάρου που ξεχώρισαν στο νησί που έκανε την έκπληξη

Η δημοφιλής Κυκλάδα παρουσιάστηκε εξαιρετικά φορμαρισμένη, με δύο νέους Χρυσούς Σκούφους αλλά και δύο νέα Top Notch.

Ο διάβολος έτρωγε Prada: τι συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας αποφασίζουν να μπουν στην κουζίνα;

Τί συμβαίνει όταν οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας φοράνε ποδιές και σκούφους; Ποια είναι τα πιάτα της μόδας; – στην κυριολεξία.

Τι γεύση έχει μια πίτσα των 52 ευρώ;

Κατ' αρχάς, τη γεύση του exclusivity που σερβίρει για πρώτο πιάτο το "Bagatelle Athens", με όλη την αίγλη που συνδέεται με το όνομα του μπολιασμένη στην ατμοσφαιρική αρχοντιά του, και γεύσεις φινετσάτες κι ευφάνταστες, που ταιριάζουν χάρμα στην εκλεκτική του αύρα. Διαβάστε περισσότερα στην κριτική μας!

Χρυσοί Σκούφοι 2025: Πώς μια πίτσα έφτασε στις κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες της χώρας

Το απόλυτο comfort food στην έως τώρα κορυφαία στιγμή του στα εστιατορικά δρώμενα της Ελλάδας. Ποιος και πού τη φτιάχνει, γιατί ξεχωρίζει.

Στο Dal Professore Gastro Bar για beats n bites με ιταλιάνικο πρόσημο

Το νέο στέκι με την υπογραφή του… "καθηγητή" της ιταλικής κουζίνας, Νίκο Δημητροκάλη, γίνεται το αγαπημένο μας spot για after office και after theater απολαύσεις και μας διδάσκει την απολαυστική αλεγρία του "cenna spettacolo".