Δεν είναι λίγες οι καινούριες γευστικές αφορμές που δίνει αυτό το καλοκαίρι η Αντίπαρος, όπως άλλωστε εύστοχα σημείωνε πριν λίγο καιρό ο Ιωσήφ Πρωιμάκης. Ανάμεσα σε αυτές και το Tarragon, που φέρει την υπογραφή των Θανάση Βασίλαινα και Ρενάτο Μεκόλι, συμπληρώνοντας το χωροταξικό κενό που αφήνει το Vassilenas Blue, σε μία από τις ομορφότερες αυλές του νησιού.
Θανάσης Βασίλαινας και Ρενάτο Μεκόλι ενώνουν λοιπόν ξανά τις δυνάμεις τους (μετά την πειραιώτικη και άκρως γοητευτική era του βραβευμένου αθηναϊκού εστιατορίου), επιλέγοντας αυτή τη φορά το feelgood κυκλαδίτικο σύμπαν της Αντιπάρου.
Βάση της συνεργασίας τους η βουκαμβίλιες φέρουσα, πανέμορφη και άνετη αυλή που φιλοξενούσε το Vassilenas Blue - το οποίο φέτος μετακόμισε μπροστά στη θάλασσα και το ξενοδοχείο Kouros, λίγα λεπτά πιο μακριά.
Πριν από οτιδήποτε άλλο, ο σεφ Μεκόλι φρόντισε να κάνει αρκετές βόλτες στο νησί, να τριγυρίσει σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο και να εντοπίσει εκείνα τα υλικά που θα τον βοηθήσουν. 'Η και θα τον καθοδηγήσουν αν προτιμάς. "Από χόρτα και σαλικόρνια, μέχρι ένα σημείο που μαζεύω τον ανθό αλατιού, βρήκα μπόλικα πράγματα εδώ και εντυπωσιάστηκα από την ποιότητά τους" λέει ο ίδιος.
Τα προαναφερθέντα ντόπια κελεπούρια ο Ρενάτο τα παντρεύει με πολύ καλή πρώτη ύλη από γειτονικά μέρη (και από άλλες περιοχές της χώρας), ενσωματώνοντάς τα σε μία κουζίνα φροντισμένη, με σαφή ελληνική κατεύθυνση και μοντέρνες μεταφράσεις σε γνωστές κι αγαπημένες συνταγές, ιδωμένες μέσα από τη δημιουργική του ματιά.
Ξεκινάς με κονσομέ ψαρόσουπα (στην περίπτωσή μου με έξοχα μάγουλα από φαγκρί), χειροποίητη χορτόπιτα με σάλτσα γιαουρτιού με μέντα και λάιμ και γαύρο μαρινάτο σε τραγανή μπρουσκέτα με μαρμελάδα ντομάτας, και κρίταμο - στο πλάι του ο σεφ μου έφερε ελαφρώς πικλαρισμένη σαλικόρνια με λεμόνι, τέλεια μέσα στη λιτότητά της.
'Έπειτα, δίνεις βάση σε επιλογές όπως η σιγομαγειρεμένη τραγανή πανσέτα αγριογούρουνου με βερίκοκο, φινόκιο και πουρέ σελινόριζας με τρούφα, στα χειροποίητα ραβιόλι με σέσκουλα, βλήτα, γραβιέρα Νάξου, στον ιδιαίτερο μουσακά με γαρίδες και τυρί Σαν Μιχάλη, στο φρέσκο ψάρι ημέρας σε φιλέτο (λέγε με φαγκρί), με ωραία παρέα μία ανάλαφρη σάλτσα εσπεριδοειδών, ταρτάρ ντομάτας, φασόλια Πρεσπών γάστρας και χόρτα αλλά και στο μαγειρεμένο για 15 ώρες αρνίσιο κότσι στη γάστρα με αγριομάραθο και κρόκο Κοζάνης.
Κερασάκι στην τούρτα το ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου, κρόκο Κοζάνης και γλυκό του κουταλιού ελιά. 'Έξτρα πόντοι για την αναλογία ποιότητας- τιμής και το ευγενικό σέρβις. Α, και για τον γάτο Μπλιτς, τη μασκότ του Tarragon αλλά και της γειτονιάς, όπως έμαθα.
Info
Χώρα Αντιπάρου
Τηλ. 22840 63250
Καθημερινά 19:00-00:00
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.