Επόμενος γαστρονομικός προορισμός: Αντίπαρος

Τρεις άκρως ορεκτικές εξελίξεις κάνουν φέτος το στίγμα της Αντιπάρου να αναβοσβήνει στο γαστρονομικό μας ραντάρ πιο δυνατά από ποτέ, ανοίγοντάς μας όρεξη για έναν καλοφαγικό προορισμό στα σπάργανα.

Αντίπαρος

Όχι ότι δεν είχε πάντα τον τρόπο της να τρώει καλά, φέτος όμως η Αντίπαρος φαίνεται να στρώνει τραπέζια πιο ορεκτικά από ποτέ, τραβώντας πάνω της το ενδιαφέρον των καλοφαγάδων όχι με μία, ούτε με δύο, αλλά με τρεις άκρως ορεκτικές εξελίξεις. Η μία είναι η άφιξη του σεφ Περικλή Κοσκινά (κεντρική φωτό) και της βραβευμένης "Κουκουβάγιας" του, σε μια πιο ανάλαφρη, νησιώτικη εκδοχή, για να πιάσει πόστο στο ανανεωμένο κοσμοπολίτικο "Beach House Antiparos", στην παραλία Απάντημα.

Κουκουβάγια Αντίπαρος
Στο ανανεωμένο "Beach House Antiparos" μετακομίζει για το καλοκαίρι η "Cookoovaya"

Η άλλη είναι η μετακίνηση του "Vassilenas Blue" από την πανέμορφη φελινική αυλή όπου τον συναντούσαμε τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, στη δροσερή βεράντα του "Kouros Village" (όπου παλιότερα βρίσκαμε το "Samano"). Εκεί, ο σεφ Βασίλης Παπαδόπουλος θα παντρεύει τη head-to-tail ψαροφαγική φιλοσοφία που γνωρίσαμε στην Αθήνα με την αρμόζουσα θαλασσινή θέα, ενώ στο μενού θα συνυπάρχουν τα γευστικά φαβορί της μεγάλης αθηναϊκής πορείας του "Βασίλαινα" με νέες γεύσεις, σχεδιασμένες ειδικά για νησιώτικη καλοφαγία.

Vasilenas Blue Αντίπαρος
Το θαλασσινό φόντο που του ταιριάζει αποκτά ο "Vassilenas Blue"

Η τρίτη είδηση είναι ίσως και η πιο ιντριγκαδόρικη, αφού ο al fresco χώρος που αφήνει πίσω του ο "Βασίλαινας", δυο βήματα μόνο απ’ το κεντρικό στενό της Χώρας, δεν θα μείνει ορφανός, μια και την αλεγρία του θα κρατήσει ζωντανή το νέο εστιατόριο που ετοιμάζεται από τον Ρενάτο Μεκόλι – όνομα που θα ξυπνήσει νόστιμες αναμνήσεις σε πολλούς, από τα χρόνια που είχε περάσει πλάι στον Θανάση Βασίλαινα, στα πειραιώτικη φάση του ιστορικού εστιατορίου.

Kalokeri Antiparos
To "Kalokeri" της Βάνας Βρεττού μια από τις καλοφαγικές σταθερές του νησιού

Προσθέστε σ’ αυτά τα τρία νέα πόστα, παλιές αγάπες του νησιού, όπως οι ελληνικές γεύσεις με αιγαιοπελαγίτικο πρόσημο που υπογράφει η Βάνα Βρεττού στο "Kalokeri", η farm-to-table φιλοσοφία που σερβίρει σε ονειρικό boho σκηνικό το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου "The Roosters", τον μεσογειακό μοντερνισμό του οινοφιλικού "Sapou", ή τις pinsas-πριν-γίνουν-cool του local favorite "Lolo’s", κι έχετε μια εικόνα του πώς το νησί-ορισμός του bourgeois-bohème μεταμορφώνεται ξαφνικά σε έναν ολοκληρωμένο γαστρονομικό προορισμό αξιώσεων.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Zagori Mountain Running 2024: Ο μεγαλύτερος αγώνας ορεινού τρεξίματος επιστρέφει

Η φετινή διοργάνωση προσφέρει 7 πακέτα διαδρομών για να επιλέξει ο κάθε δρομέας την πρόκληση που του ταιριάζει καλύτερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/06/2024

"Radisson Blu Park": Τέχνη και πολυτέλεια στην Αθήνα

Στην all day εμπειρία του ξενοδοχείου, που περιλαμβάνει το "10 Urban Roof" και ένα εστιατόριο με a la carte menu, προστίθεται φέτος το καλοκαίρι και η έκθεση με έργα του αναγνωρισμένου εικαστικού Αλέξη Κυριτσόπουλου.

Ταξίδι στη Γερμανία: Στον Πυρετό του ΕURO 2024

Φέτος το καλοκαίρι, δέκα γερμανικές πόλεις συντονίζονται στους ρυθμούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, φέρνοντας στο επίκεντρο όχι μόνο την μπάλα, αλλά και τον πολιτισμό.

Ολοκληρώθηκαν τρία προγράμματα του Cycladic Identity σε Κέα και Πάρο

Πρόκειται για τη νέα πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδική Τέχνης, που έχει στόχο την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Κυκλάδων.

Μια σινεφίλ βραδιά "Πριν τα Μεσάνυχτα" και το πρώτο W Cocktail Festival στρέφουν τους προβολείς στη Navarino Agora της Costa Navarino

Signature cocktails από κορυφαίους mixologists και μία ειδική προβολή επιβεβαιώνουν το πολιτιστικό και γαστρονομικό αποτύπωμα του πολυχώρου της Navarino Agora.

Η Μήλος απέχει μόλις 4 ώρες με τη Minoan Lines

Σαλπάρουμε με Minoan Lines για τη Μήλο σε 4 ώρες, με συνοδοιπόρους μας την άνεση, την απολαυστική μετακίνηση εν πλω και την κρητική γαστρονομία.

"Vision Omonia": Το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Vision Greece στην καρδιά της Αθήνας

Πρόκειται για ένα νέο ξενοδοχείο μοντέρνου σχεδιασμού, τέχνης και φιλοξενίας.