"Akres": Η Ρόδος του χθες με τη φινέτσα του σήμερα

Akres Ρόδος

Στεγασμένες σε καλαίσθητα ανακαινισμένο κτίριο του 1906, προικισμένο με αρχιτεκτονική κομψότητα που ενώνει το χθες με το σήμερα, οι "Akres" αφήνουν το δικό τους στίγμα στη μοντέρνα όψη της ροδιακής γεύσης, μέσα από φινετσάτα πιάτα που αναδεικνύουν τα αγαθά της περιοχής και ρίχνουν φως στη γαστρονομική παράδοση του τόπου.

Akres Ρόδος

Με σεβασμό στην εποχικότητα και στιβαρούς δεσμούς με μικρούς παραγωγούς του νησιού, ο νεαρός σεφ Βασίλης Διάκουλας εξερευνά το γαστρονομικό θησαυροφυλάκιο της Ρόδου και αντλεί έμπνευση από παλιές συνταγές και γευστικά μυστικά του τόπου, για να τα φέρει στη σύγχρονη εποχή με ξεχωριστή φινέτσα. Έτσι, κλασικές αξίες όπως τα μικροσκοπικά λινδιακά γιαπράκια γίνονται η βάση για μοσχαρίσιο ταρτάρ αρτυμένο με βελουτέ αμπελόφυλλου, ενώ οι χειροποίητες πασταχιούτες (τοπικό λαζάνι) συνοδεύονται με σάλτσα ντομάτας, αρσενικό Νάξου και τρούφα σε ένα κομψό πιάτο που αγκαλιάζει τις γεύσεις του Αιγαίου.

Akres Ρόδος

Διαθέσιμες τόσο α λα καρτ όσο και σε τρία μενού γευσιγνωσίας, οι ντελικάτες δημιουργίες του σεφ συνδυάζονται άριστα με επιλογές από την εκλεκτική κάβα του εστιατορίου, αλλά και με προσεγμένα κοκτέιλ που υπογραμμίζουν το κοσμοπολίτικο πρόσημο της εστιατορικής εμπειρίας στις "Akres".

Akres Ρόδος

Λίνδος, Ρόδος, 2244031927, akreslindos.com, FB: AKRES Lindos, IG: @akreslindos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια