"Urbana Gastroteka": Το μοντέρνο ελληνικό μπιστρό που έφερε τους foodies στη Μεγαλόπολη

Urbana Gastroteka

Για πόσα εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα μπορούμε να πούμε ότι αξίζει να βγεις εκτός τουριστικού χάρτη; Το out of the box εστιατόριο του Γιώργου Κούτσουρα και του Γιάννη Αριδά μας έχει πείσει να λοξοδρομούμε σε κάθε μας ταξίδι στην Πελοπόννησο προς το βιομηχανικό τοπίο της Μεγαλόπολης. Καταρχήν είναι ο ίδιος ο χώρος, ένα παλιό σινεμά που με σύγχρονες mix ‘n’ match πινελιές αναδείχθηκε υπέροχα σε ένα ζωντανό και ατμοσφαιρικό all-day bar και ρεστοράν με άφθονο πράσινο και μια αυλή-έκπληξη.

Urbana Gastroteka

Στην ανοιχτή κουζίνα, ο ταλαντούχος σεφ Γιώργος Κουρκούτας, με αξιόλογη πορεία σε σημαντικές κουζίνες, προτείνει μια μοντέρνα ελληνική κουζίνα με άρωμα μπιστρονομίας, τοπικές πινελιές και κοσμοπολίτικη διάθεση που ξαφνιάζει ευχάριστα. Χωρίς να λείπουν οι comfort επιλογές και οι ιδέες για brunch, αξίζει να πειραματιστείτε με τα πιο δημιουργικά πιάτα, όπως το ταρτάρ μουσακά, το ραγού με χειροποίητο λαζάνι με μοσχαρίσιο φιλέτο μαγειρεμένο σε λαχανικά, ή το φρυγαδέλι από μοσχαρίσιο συκώτι σε μπόλια με κρέμα γιαουρτιού labneh και ζελέ λεμονιού.

Urbana Gastroteka

Ο τοπικός αμπελώνας, με έμφαση στη Μαντίνεια, δίνει ιδέες για εξαιρετικά pairings. Μην αμελήσετε, όμως, να δοκιμάσετε κάποιο από τα κοκτέιλ της μπάρας, που επιμελείται ο Γιάννης Αριδάς, και αποτελούν, χωρίς υπερβολή, έναν ακόμη σοβαρό λόγο να τιμήσετε το "Urbana Gastroteka".

Αγίου Αθανασίου 72, Μεγαλόπολη, 2791022284
FB: Urbana gastroteka, IG: @urbana_gastroteka

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια