"Manko Athens": Η νέα άφιξη του "Οne&Only Aesthesis" έχει γεύση περουβιανής γαστρονομίας

Το μενού του "Manko Athens", με επικεφαλής τον σεφ Juan David Ocampo, αποτελεί φόρο τιμής στην περουβιανή γαστρονομία, η οποία εξελίσσεται σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες διεθνώς.

Manko Athens

Το "Manko Athens", ένα lifestyle concept που συνδυάζει εστιατόριο, day club, beach club και late-night spot σε ένα πολυδιάστατο περιβάλλον, αναμένεται να συστηθεί στο κοινό την Τετάρτη, 12 Ιουνίου. Μετά την διεθνή επιτυχία του, το "Manko" ετοιμάζεται να ανοίξει τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο "One&Only Aesthesis". Με επικεφαλής τον αναγνωρισμένο σεφ Juan David Ocampo, το μενού του "Manko Athens" αποτελεί φόρο τιμής στην περουβιανή γαστρονομία, η οποία εξελίσσεται σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες διεθνώς.

Ξεκινώντας από ένα χαλαρωτικό καταφύγιο δίπλα στην πισίνα, καθώς η ώρα περνάει μετατρέπεται σε ένα προορισμό για νυχτερινή διασκέδαση με κορυφαίους DJs, προσκαλώντας τους επισκέπτες να ανακαλύψουν τους κρυμμένους χώρους του.

Manko Athens

Τα τελευταία χρόνια, η περουβιανή κουζίνα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα κορυφαία γαστρονομικά brands και το ίδιο το Περού αποτελεί έναν από τους πλέον περιζήτητους προορισμούς για τους απανταχού food lovers. Ο συνδυασμός των γεύσεων στην περουβιανή κουζίνα αντανακλά το μείγμα των πολιτισμών που έχουν φτάσει στη χώρα της Ν. Αμερικής κατά τους τελευταίους αιώνες και ενσωματώνει ισπανικές, αφρικανικές, ιταλικές και ιαπωνικές επιρροές. Στο πέρασμα των ετών, οι παραδοσιακές γεύσεις συγκεράστηκαν με τις σύγχρονες τάσεις και διαδόθηκαν στην Αμερική και την Ευρώπη. 

Manko Athens
© Nick Kontostavlakis

Tα ηνία της κουζίνας κρατά ο σεφ Juan David Ocampo, με μεγάλη εμπειρία σε πόλεις όπως η Ντόχα, η Λίμα, το Παρίσι και η Μπογκοτά. Στο μενού που έχει δημιουργήσει συναντάμε:

  • Tuna Tiradito: Κοιλιά τόνου στη σχάρα, καπνιστό κίτρινο leche de tigre, γλυκοπατάτα, choclo, cancha και φύλλα κόλιανδρου
  • Langoustines Cebiche: Καραβίδες, ψάρι ημέρας, καλαμπόκι cancha, γλυκοπατάτα, λάδι κόλιανδρου, αυγά πέστροφας, ajo blanco leche de tigre
  • Octopus Anticuchero: Χταπόδι στη σχάρα, σάλτσα anticuchera, πατάτα Parmentier, chimichurri, τσιπς σκόρδου, αποξηραμένες ελιές Καλαμών
  • Whole Fish Nikkei: Τηγανητό λαβράκι, stir fry με σάλτσα Nikkei, φρέσκο κρεμμύδι, κόκκινο κρεμμύδι, κόκκινη και πράσινη πιπεριά και κόλιανδρο
  • Blue Lobster: Αστακός με σάλτσα hollandaise rocoto, τσιπς από κασάβα, φρέσκο κρεμμύδι, βρώσιμα λουλούδια

Manko Athens
© Nick Kontostavlakis

Το bohemian σκηνικό του Μanko Athens είναι σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο MVP Architectes και το Bureau Lacroix, το διάσημο γαλλικό γραφείο αρχιτεκτονικής και interior design που έχει δημιουργήσει μερικούς από τους πιο εμβληματικούς χώρους στο Παρίσι. Πρωταγωνιστούν το ξύλο, τα φυσικά υλικά και οι γήινες αποχρώσεις που διακόπτονται από αναπάντεχες χρωματικές εκρήξεις, αλλά και τα ιδιαίτερα φυτά που κοσμούν τον χώρο. Η διακόσμηση περιλαμβάνει γήινους τόνους, όπως μπεζ, κόκκινο και σκούρο πράσινο, ενώ κυριαρχούν ο μπρούντζος, τα μεταλλικά στοιχεία και οι φυσικές υφές.

Oι επισκέπτες εισέρχονται μέσα από μεγάλες ξύλινες πόρτες-αντίκες για να περάσουν σε ένα μακρύ τούνελ πλαισιωμένο από περουβιανό "quipu", ένα σύστημα κόμπων που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Περουβιανούς για την καταγραφή δεδομένων, δοσμένο σε καλλιτεχνική μορφή με τη χρήση χρωματιστών νημάτων. Ένα μονοπάτι που περνάει από μία πισίνα και ένα χώρο χαλάρωσης πάνω στην άμμο, οδηγεί τους επισκέπτες στο cebiche & cocktail bar και το βασικό dining room -η σάλα του εστιατορίου είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προσφέρει οπτική επαφή ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά. 

Κρατήσεις: 21 6686 1900, sevenrooms.com
FB: Manko Athens, IG: @MankoAthens 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια