Τρία νέα εστιατόρια που ανοίγουν σύντομα στην Αθήνα

Και είναι δεδομένο πως θα απασχολήσουν σοβαρά.

Τα νέα εστιατόρια Rawbata, Taratsa και Μανάρι που ανοίγουν στην Αθήνα @rawbata_athens

Από τα πιο ενδιαφέροντα καλοκαίρια όσον αφορά τις εστιατορικές αφίξεις στην Αθήνα αναμένεται να είναι το φετινό, κάτι που ήδη διαπιστώνουμε. Το προσεχές διάστημα όμως περιμένουμε και κάποια ακόμη μέρη που θα συζητηθούν, για όλους τους σωστούς λόγους. Νέα εστιατόρια που καταφθάνουν, σαν τα παρακάτω.

Σε λίγα 24ωρα ο Χρόνης Δαμαλάς ανοίγει τη Rawbata του, στα πέριξ της Πανόρμου και την πλατεία Λακωνίας (πιο συγκεκριμένα, Λακωνίας 33). Σε έναν άνετο χώρο με ανοιχτή κουζίνα θα... κάνει τα δικά του, για τα οποία θα σας γράψουμε πάρα πολύ σύντομα. 

Ο Χρόνης Δαμαλάς 1

Σε μία νέα ταράτσα, στα ψηλά της οδού Μητροπόλεως, θα στήσει τραπέζια στις αρχές Ιουλίου το νέο εστιατόριο (που θα ονομάζεται και έτσι - Ταράτσα ή Taratsa αν προτιμάς) υπό τον σεφ Αλέξανδρο Καρακατσάνη.

Θα είναι ένα κόνσεπτ γαστρονομικής προσέγγισης αλλά με value for money λογική, με ανοιχτές φωτιές, ξυλόφουρνο και ρομπάτα, open kitchen και απεριόριστη θέα στην Ακρόπολη, που θα λειτουργεί όλο το χρόνο. Η βάση του θα είναι η ελληνική κουζίνα αλλά με αρκετά έντονο το ανατολίτικο στοιχείο. Το κομμάτι του μπαρ θα φροντιστεί από την εξαιρετική ομάδα του The Bar in Front of the Bar. Και στις δύο περιπτώσεις θα υπάρχει έμφαση στη βιωσιμότητα και το zero waste.

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης στην ταράτσα του εστιατορίου Taratsa 1
© Λεωνίδας Τούμπανος

Εντός του Ιουλίου -κατά πάσα πιθανότητα- θα κάνει ντεμπούτο και η χασαποταβέρνα που ετοιμάζουν ο Άρης Βεζενές (Vezene, Birdman, Ikigai) μαζί με τον Λέλο Γεωργόπουλο (The Clumsies, Theory, Enkelt, Frater & Soror, Odori) και τον Σωκράτη Τούλια, που θα πιάσει πόστο στην πλατεία Αγίων Θεοδώρων και στο σημείο που μέχρι πρότινος έβρισκε κανείς το The Architects of Time. Το επερχόμενο εστιατόριο -με ένα άκρως πιασάρικο όνομα- θα πατά στις βασικές γευστικές κατευθύνσεις του προαναφερθέντος κόνσεπτ, με σαφή κατεύθυνση στην κρεατοφαγία και αδυναμία στη σχάρα. 

Διαβάστε Επίσης

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα καλύτερα νέα εστιατόρια της Νέας Υόρκης για το 2024

Από αυθεντικές εθνικές κουζίνες μέχρι μοντέρνες προσεγγίσεις και exclusive fine dining εμπειρίες, αυτά τα εστιατόρια προσφέρουν επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση, σύμφωνα με το Condé Nast Traveler.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.