Μια food, wine and art εμπειρία στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το Wine Style διοργανώνει μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας στο "Nyn Esti", ενώ θα προηγηθεί περιήγηση για τους συμμετέχοντες στα σημαντικότερα έργα της σειράς εκθέσεων με τίτλο: "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;".

food, wine and art εμπειρία στο ΕΜΣΤ

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) συμμετέχει φέτος στο ανοιξιάτικο φεστιβάλ This Is Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων με μία εκδήλωση υψηλής γαστρονομίας, την Παρασκευή 31 Μαΐου (8 μ.μ.), που διοργανώνει το Wine Style στο "Nyn Esti", ένα πρωτοποριακό εστιατόριο που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του ΕΜΣΤ και είναι βραβευμένο ως One to Watch στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων

Ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μισομικές καλλιτεχνεί μια μοντέρνα κουζίνα με φυσιολατρικό χαρακτήρα που φέρνει τη γαστρονομία να στέκεται επάξια δίπλα στην τέχνη και κάνει τη διαφορά για φέτος. Ο σεφ υπογράφει ένα μενού 6 πιάτων με θέμα το κρέας (Fauna). Ένας συνδυασμός γεύσεων που βασίζεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και βιώσιμες πρακτικές.

food, wine and art εμπειρία στο ΕΜΣΤ

Το κάθε πιάτο συνοδεύεται από ένα διαφορετικό κρασί της premium σειράς του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, από τα οινοποιεία της Νάουσας και του Αμυνταίου που θα παρουσιαστούν από τον manager του Κτήματος, Νάσο Τσίτλικα

Θα προηγηθεί περιήγηση στις 7 μ.μ. για τους συμμετέχοντες, από τους επιμελητές του ΕΜΣΤ στα σημαντικότερα έργα της σειράς εκθέσεων με τίτλο: "Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;". 

Συμμετοχή: 75€/άτομο (στη τιμή συμπεριλαμβάνονται τα κρασιά του Κυρ-Γιάννη)
Κρατήσεις: καθημερινά στο τηλέφωνο +30 698 943 88 66

Μενού "Βιότοπος"

  • Μεδούλι καπνιστό με σκορδαλιά  και φέτα τσαντίλας συνδυασμένο με Scaperdas Freres, Blanc de Noir NV, Κυρ-Γιάννη, Ξινόμαυρο (Methode Traditionnelle);
  • Ταρτάρ μόσχου μακράς ωρίμανσης σε  ΧΟ brandy και άγρια μανιτάρια συνδυασμένο με Αγκαθωτό 2022 Rosé, Κυρ-Γιάννη Ξινόμαυρο (ΠΓΕ Μακεδονία)
  • Σουπιόρυζο με μάραθο,  καρύδια και καιμάκι  συνδυασμένο με Ντρούμο 2023, Κυρ-Γιάννη, Sauvignon Blanc (ΠΓΕ Φλώρινα)
  • Κουνέλι με γαρύφαλλο και σέσκουλα,  χαρούπι και σύκο συνδυασμένο με  Ράμνιστα 2019, Κυρ-Γιάννη, Ξινόμαυρο (ΠΟΠ Νάουσα)
  • Αρνάκι με θαλασσινά αρώματα, κολοκυθάκι και αγγούρι συνδυασμένο με Διάπορος 2019, Κυρ-Γιάννη, Syrah & Ξινόμαυρο (ΠΓΕ Ημαθία)
  • Ανοιξιάτικα λουλούδια με γιαούρτι,  κεράσια και άθερμο πετιμέζι  συνδυασμένο με  Χρυσογέρακας 2021, Κυρ-Γιάννη, Gewürztraminer & Μαλαγουζιά (ΠΓΕ Μακεδονία)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Yael Bartana. Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο

  • Μεικτά Μέσα

Η Yael Bartana έχει αναπτύξει εδώ και είκοσι χρόνια μια καλλιτεχνική πρακτική που αξιοποιεί κυρίως το βίντεο και την κινούμενη εικόνα με σκοπό να εξετάσει λιγότερο γνωστές πτυχές της ιστορίας καθώς και περιστατικά που έχουν επηρεάσει τη διαμόρφωση συλλογικών ταυτοτήτων και συνειδήσεων. Ιστορικές πολιτικές ομιλίες, διαδηλώσεις, ακτιβιστικές δράσεις και άλλα συμβάντα του παρόντος ή του πρόσφατου παρελθόντος καταγράφονται, επανεκτελούνται ή διασκευάζονται με σκοπό την κριτική επανεξέτασή τους. Με τον ίδιο στόχο και παράλληλα με την χαρακτηριστική της οπτικοακουστική πρακτική, η Bartana δημιουργεί εγκαταστάσεις με νέον όπου φράσεις, δηλώσεις, συνθήματα αποκτούν γλυπτική υπόσταση ενώ αποτελούν παράλληλα σύμβολα ενός ακόμα απραγματοποίητου πολιτικού οράματος. Το έργο σε νέον "What if Women Ruled the World" (2016) προσαρμόστηκε ως εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας, σε δύο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά, στην βόρεια και νότια πρόσοψη του κτιρίου Φιξ, θέτοντας πλέον το αρχέτυπο ερώτημα στους διερχόμενους της λεωφόρου Συγγρού. Στο πλαίσιο της ίδιας θεματικής και σε συνάρτηση με τον κύκλο εκθέσεων του ΕΜΣΤ, παρουσιάζεται και το βίντεο "Two Minutes To Midnight", ένα έργο διάρκειας 47 λεπτών βασισμένο στην δίωρη περφόρμανς του 2017 με τίτλο "What if Women Ruled the World?". Εδώ παρακολουθούμε να εξελίσσεται το σενάριο μιας πιθανής πυρηνικής σύρραξης σε έναν χώρο που αποτελεί αντίγραφο του σκηνικού της ταινίας Dr. Strangelove (1964). Σε αντίθεση με την ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το συμβούλιο της απειλούμενης χώρας αποτελείται μόνο από γυναίκες που έχουν αναγνωριστεί για την ειδίκευσή τους σε πεδία όπως η άμυνα, ο ειρηνικός ακτιβισμός, η φιλανθρωπία και η πολιτική. Στο έργο βλέπουμε αφενός μια χιουμοριστική αντιμετώπιση σοβαρών ζητημάτων, και αφετέρου την πρακτική αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας απειλής με τρόπο εναλλακτικό και ριζικά διαφορετικό από το μοντέλο της κυρίαρχης πατριαρχικής εξουσίας. Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του θεματικού κύκλου «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο;» του ΕΜΣΤ.

Nyn Esti

Λεωφ. Συγγρού 51-53, Φιξ
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια