Το "Ουζερί του Λάκη" κλείνει τα 40 χρόνια του

Το κρυφό χαρτί των ψαγμένων της αθηναϊκής θαλασσοφαγίας συμπληρώνει τέσσερις δεκαετίες στα μετόπισθεν της πλατείας Βικτωρίας, και κρατά την πυξίδα του σταθερά προσανατολισμένη στην εκλεκτή πρώτη ύλη, έχοντας πια μεγαλύτερο χώρο για να την απολαύσουμε.

Ουζερί του Λάκη

Μια από αυτές τις διευθύνσεις που σε κάθε σου επίσκεψη χαίρεσαι να βλέπεις απείραχτη: αυτό είναι το "Oυζερί του Λάκη", που συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής την ερχόμενη Πρωταπριλιά και, όπως λένε συνήθως τα δημοσιογραφικά τσιτάτα σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτό δεν είναι καθόλου πρωταπριλιάτικο. Τέσσερις δεκαετίες σταθερής πλεύσης στα νερά της θαλασσινής νοστιμιάς, με το τιμόνι πάντα στραμμένο στην εκλεκτή πρώτη ύλη, που συγκεντρώνεται καθημερινά σ’ αυτήν την κρυφή γωνιά της πλατείας Βικτωρίας, και πολλές φορές εξαντλείται πριν καλά – καλά ξαπλώσει στην ψαριέρα!

Το Ουζερί του Λάκη

Η μυημένοι το ξέρετε: στη σελίδα του "Ουζερί του Λάκη" στο FB, ο ιδιοκτήτης Γιώργος Λάμπρου ανεβάζει καθημερινά τα εκλεκτά της φρέσκιας ψαριάς, με σπαρταριστά καλούδια όπως καραβίδες, σαλάχια, γαλέους, μαρίδες και χέλια να μπλέκονται με σταθερά αστέρια της θάλασσας (από τσιπούρες και μπαρμπούνια μέχρι μεγάλα ψάρια για τη σχάρα), κι ήδη από εκεί πέφτουν τα πρώτα τηλεφωνικά "κλεισίματα" για τις ντίβες της ημέρας. Από εκεί κι έπειτα, η σύζυγος και μαγείρισσα Άννα Πασσά αναλαμβάνει να μεταμορφώσει αυτούς τους θησαυρούς σε πιάτα μερακλίδικα, με την ιωδιούχα νοστιμιά σε πρώτο πλάνο.

Εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής Ουζερί του Λάκη

Έτσι, παρέα με ταραμάδες, ρεγκοσαλάτες και μελιτζανοσαλάτες, που έρχονται με ανεβασμένες στροφές στις εντάσεις τους, για να κοντράρουν όμορφα τα περισσότερα από 140 αποστάγματα της κάβας, φτάνουν και πιάτα μεγάλης εμπειρίας και ζηλευτής νοικοκυροσύνης. Οι αμύητοι θα ξεκινήσετε με το αέρινο τηγάνι και την έμπειρη σχάρα (οι κουτσομουρίτσες, για παράδειγμα, φτάνουν τόσο τραγανές και ζουμερές που νιώθεις την αλμύρα της θάλασσας στους χυμούς τους), οι πιο προχωρημένοι θα βάλετε δίπλα κι ένα απ’ τα πιάτα – υπογραφή, όπως η σουπιά με την κρουστή σάρκα και το ξινοπικρούτσικο σπανάκι, ο χυμώδης παναρισμένος γαλέος με σκιουφιχτά σε σάλτσα ντομάτα-ελιά, ή τα ένα σωρό άλλα θαλασσινά μαγειρευτά που ετοιμάζει η κουζίνα ανάλογα την ψαριά, όπως τα διάσημά της μακαρόνια με σουπιά, ή τα καλαμάρια με χυλοπίτες και τα (για απαιτητικά γούστα) λαζάνια με ρέγκα, σπασμένα αμύγδαλα και ροζ πιπέρι.

Εστιατόρια και ψαροταβέρνες της Αττικής Ουζερί του Λάκη

Σε κάθε περίπτωση εδώ θα φάτε καλά, φρέσκα και οικονομικά, αλλά και πιο άνετα από ποτέ, μια και πάνω στην ώρα για τα 40ά του γενέθλια, το "Ουζερί του Λάκη" έχει πια επεκταθεί και σε παραδίπλα σάλα, με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω. Ραντεβού εκεί!

Περισσότερες πληροφορίες

Ουζερί του Λάκη (Το)

Ελπίδος 16 (πεζόδρομος), Πλ. Βικτωρίας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.