Η νέα φάση των "Feedελ"

Στην μετά Κουτσόπουλο εποχή, ο Χρήστος Γλωσσίδης οδηγεί την εξέλιξη των γεύσεων. Δοκιμάζουμε νέα πιάτα στο "Feedελ -Asador" της Γλυφάδας.

Feedελ

Ο σουρεάλ οπλαρχηγός Θεόδωρος Castro – κοτρώνης, αυτό το post graffiti που ενώνει  με λοξό χιούμορ το μπούστο της πασίγνωστης γκραβούρας του Κολοκοτρώνη με  το κεφάλι του Φιντέλ Κάστρο στο σκρατσαρισμένο σοβά είναι πάντα εκεί, αλλά ο εμπνευστής του ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος δεν μένει πια εδώ. Ο γνωστός Master chef έχει αποχωρήσει πριν πολύ λίγο από το "Feedελ", και ο Χρήστος Γλωσσίδης που τα τελευταία 3 χρόνια ήταν ουσιαστικά ο chef de cuisine του εστιατορίου έχει αναλάβει ως επικεφαλής σεφ και των δύο μαγαζιών του "Feedελ -Asador" της Γλυφάδας και του "Feedελ Urban" στο κέντρο της Αθήνας. Η νέα εποχή των δημοφιλών εστιατορίων σχεδιάζεται και υλοποιείται αυτή την περίοδο και στο φιλόξενο χειροποίητο σύμπαν του μαγαζιού στη  Γλύφαδα με την καλομανικιουραρισμένη διακοσμητική αγριάδα που έφαγα πρόσφατα, η διαμόρφωσή του νέου μενού έχει προχωρήσει πολύ συμπεριλαμβάνοντας και πιάτα ημέρας που δοκιμάζονται στο κοινό πριν ενταχθούν στο βασικό κορμό του καταλόγου. 

Feedελ

Υπογραμμίζω στο ξεκίνημα το πολύ νόστιμο προζυμένιο ψωμί που το φέρνουν με ωραίο βούτυρο πασπαλισμένο με πικάντικη πιπεριά. Η αφετηρία της κουζίνας είναι κατά βάση ελληνική παρουσιάζεται όμως με κάποιες τσαχπινιές που δεν αναιρούν το εγκάρδιο χαρακτήρα της. Να για παράδειγμα ο ταραμάς ενσωματώνει πετυχημένα στη δυναμική  θαλασσινή του γεύση την απαλότητα γλυκοπατάτας, με ταιριαστή αιχμηρότητα από φλούδα λεμονιού confit στολισμένος με κράκερ μελανιού σουπιάς (έπρεπε να είναι πιο τραγανό). Σερβίρει μια σαλάτα με παντζάρια δύο χρωμάτων ψημένων σε φούρνο josper αρτυμένα με θυμαρίσιο κράμπλ, τσαλαφούτι και απολαυστικό ξυδάτο ντρέσινγκ. Το τρυφερό μοσχαράκι ραγού έχει τη σφραγίδα του ελληνικού κοκκινιστού με κανέλα και σερβίρεται με κρέμα γραβιέρας και νιόκι.

Feedελ

Από τις πολύ ωραίες προτάσεις ή "τηγανιά" μανιταριών  παίζει με την ιδέα μανιτάρια και αυγά, μόνο που ο κρόκος μαγειρεύεται ξεχωριστά και το ασπράδι σκεπάζει το σύνολο σαν βελούδινος αφρός, μαζί με φρέσκια μυρωδάτη τρούφα. Ο τηγανητός μουσακάς ακούγεται ωραία ιδέα αλλά η έξυπνη τραγανή κρούστα του και ο γευστικός πρόβειος κιμάς δεν αρκούν για να αναπλάσουν την σοφιστικέ πικράδα της μελιτζάνας και το φράτο βελούδο της μπεσαμέλ. Αντιθέτως τα προσφάτως εξελιγμένα γιουβαρλάκια από γαρίδα και μπακαλιάρο είναι ένα γοητευτικό fusion ανάμεσα σε Ελλάδα και Ταϋλάνδη και σερβίρονται με μια εξαιρετική ξυνοπικάντικη σάλτσα πράσινου κάρυ μαζί με ακτινίδιο και φασολάκια. Ιδιαιτέρως  ενδιαφέροντα είναι επίσης: το καρπάτσιο από πολύ καλό φιλέτο με καπαρόμηλα, θυμάρι και σάλτσα αντσούγιας όπως και τα τραγανά πιροσκί με απαλό μοσχαρίσιο ταρτάρ αρτυμένο με κρόκο αυγού και μαγιονέζα σόγιας. Οι ωραίες ιδέες συνεχίζονται και στα επιδόρπια με: φινετσάτη καρυδόπιτα φτιαγμένη εξ ολοκλήρου με pecan, ελαφρώς καραμελωμένο βάσκικο κέικ σαν γαλατόπιτα, και μιλφέιγ με κρέμα φυστικιού και σορμπέ λεμόνι.

Περισσότερες πληροφορίες

Feedέλ Urban Gastronomy

Κτενά 1, κέντρο
  • Εστιατόρια

Feedέλ Asador

Αλ. Ζέρβα 24 & Κύπρου, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.