Στο "Green Park" για all day αστική κομψότητα με αύρα παλιάς Αθήνας

Το στολίδι του Πεδίου του Άρεως έχει γεύση από παλιά Αθήνα με μοντέρνο twist, χάρη στην ευρηματική μεσογειακή κουζίνα του σεφ Σπύρου Ασίμη, αλλά και την όμορφη ανακαίνιση ενός χώρου που ισορροπεί ανάμεσα στο ιστορικό και το φουτουριστικό.

Green Park Πεδίον του Άρεως 2024

Ένα ρίγος το νιώθεις ακόμα, όταν αντικρίζεις φωτισμένη την ταμπέλα του ιστορικού "Green Park", κι ας έχουν περάσει πια δυο χρόνια από τη μέρα που επανήλθε ολοζώντανο στην καθημερινότητα της πόλης αυτό το στολίδι της. Δεν ήταν και λίγος, άλλωστε, ο καιρός που είχε περάσει σκεπασμένο απ’ τη λήθη και την εξαθλίωση. Όμως, η επαναφορά του ήταν τόσο λαμπερή που το "Green Park" καθιερώθηκε αυθωρί στις καλοκαιρινές μας συνήθειες, με τον ολοπράσινο κήπο να γίνεται ιδανικό σκηνικό δροσιάς για τα ραντεβού μας με την ιστορία της πόλης, ενώ πια τη δική του ιστορία γράφει και ο ανανεωμένος εσωτερικός χώρος, με την κυκλική σάλα να ισορροπεί ανάμεσα στο ρετρό και το φουτουριστικό. 

Green Park Πεδίον του Άρεως 2024

Κόκκινα βελούδα και λαμπερά μάρμαρα ανταλλάσσουν αποχρώσεις με την πρασινάδα που σκαρφαλώνει στις κολώνες και κρέμεται από τα αρ νουβό γύψινα της οροφής, την ώρα που μοντέρνες γραμμές στην επίπλωση και παιχνιδιάρικοι φωτισμοί δίνουν το στίγμα του σήμερα, επιτρέποντας στο χώρο να εκπέμψει αύρα εσωτερικού κήπου, όσο οι μεγάλες περιμετρικές τζαμαρίες αφήνουν το μάτι να χορτάσει με τη φρεσκάδα της όασης που απλώνεται έξω. Έτσι, τώρα που ο καιρός είναι ακόμη αρκετά δροσερός για να αφεθούμε στις al fresco απολαύσεις του "Green Park", είναι μια ζεστή αγκαλιά οικειότητας, με αίσθηση παλιάς κινηματογραφικής ταινίας σε σημερινή HD αποκατάσταση.

Διαβάστε Επίσης

Green Park Πεδίον του Άρεως 2024

Το μοντέρνο twist του χώρου αντανακλάται και στα μεσογειακά πιάτα που υπογράφει ο σεφ Σπύρος Ασίμης, γνωστός μας από την "Ιθάκη" στο Λαιμό Βουλιαγμένης. Παρουσιάζοντας εδώ μια κουζίνα πιο προσιτή κι ευέλικτη από εκείνη του φαβορί της παραλιακής, συνθέτει μενού που αντλεί από τη λογική του all day για να προτείνει εναλλακτικές για όλες τις ώρες της ημέρας. Έτσι, η γεύση ξεκινά από νωρίς το πρωί, με αυγομαγειρέματα, πίτσες και μεγάλη γκάμα από σάντουιτς (από μπαγκέτες μέχρι μπέιγκελς κι από τσιαπάτες μέχρι bao buns), ενώ το κυρίως μενού περιλαμβάνει γκάμα προτάσεων για όλα τα γούστα: από φέτα σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι, για παραδοσιακούς μερακλήδες, ή ribeye από Black Angus για μεγάλες ορέξεις, μέχρι βελουτέ καραβίδας με τουίλ αυγοτάραχου, και σολομό με χτένι και ντολμά από κινόα, για πιο εκλεπτυσμένες διαθέσεις.

Green Park Πεδίον του Άρεως 2024

Green Park Πεδίον του Άρεως 2024

Η Ceasar’s salad του "Green Park", με αφράτο το κοτόπουλο κι αέρινη τη dressing, είναι η σαλάτα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους για ένα ελαφρύ γεύμα, η τάρτα με μανιτάρια σωτέ και πίκλα αγκινάρας είναι ένα φινετσάτο ορεκτικό που δεν πρέπει να προσπεράσετε, ενώ εκτός από το το τρυφερό και νόστιμο μοσχαρίσιο φιλέτο, που σερβίρεται με σάλτσα μπεαρνέζ και πατάτα κονφί, λάβετε υπόψιν και την τριάδα των ελληνικών top sellers, με λαχανοντολμάδες σε αφρό λεμονιού, μουσακά με μπεσαμέλ από κατσικίσιο γάλα, και αρνάκι ψητό με σάλτσα τρούφας, να είναι ιδανικές για ξένους και μη επισκέπτες του χώρου, σε αναζήτηση ελληνικής γεύσης με διεθνές άρωμα. Στο φινάλε, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην κρέμε espresso με μους καραμέλας και crumble espresso, για ανάλαφο, αλλά εκφραστικό κλείσιμο.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Green Park

Μαυροματαίων 22, Π. Άρεως
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

ΜάνηΜάνη

Το διαχρονικό στέκι της οδού Φαλήρου στο Κουκάκι μένει πιστό στην comfort ελληνική κουζίνα που το χαρακτηρίζει, με νέο σεφ τον Ανέστη Ποιμενίδη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
21/11/2024

Τρεις θεματικές βραδιές με αρώματα και γεύσεις από όλο τον κόσμο στο "La Suite Lounge" του "St George Lycabettus"

Ο 6ος όροφος του ξενοδοχείου μεταμορφώνεται σε έναν παγκόσμιο προορισμό γεύσεων, προσφέροντας τρία θεματικά μενού εμπνευσμένα από διεθνείς κουζίνες και τη δημιουργικότητα του Στέφανου Παπανικολάου.

150 χρόνια γεύσεων: Ένα επετειακό ταξίδι γαστρονομίας από το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία

Ένα γευστικό ταξίδι σε 150 χρόνια ιστορίας περιμένει τους λάτρεις της γαστρονομίας στο Winter Garden City Lounge.

"Nice n Easy Piraeus Tower": Μια νέα εποχή γαστρονομίας και διασκέδασης στον Πειραιά

Ο Πύργος του Πειραιά αποκτά νέα πνοή με έναν σύγχρονο προορισμό που συνδυάζει γαστρονομία υψηλών προδιαγραφών, πολυτέλεια και διασκέδαση.

12 μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα στην Αθήνα για χειμωνιάτικη θαλπωρή, όπως κι αν την εννοείς

Ο οδηγός μας για τα μεζεδοπωλεία και τσιπουράδικα της Αθήνας συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση.

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

8 γευστικές στάσεις στο Κολωνάκι

Ο οδηγός μας για τα εστιατόρια στο Κολωνάκι συγκεντρώνει προτάσεις που καλύπτουν κάθε γευστική προτίμηση, από ατμοσφαιρικά wine bars και κοσμοπολίτικα ψαροφαγικά στέκια, μέχρι μοντέρνα bistro και street food με δημιουργική υπογραφή.