Το 'Pappu Athens' κρατά αποστάσεις από τη δημοφιλέστερη πιάτσα του Περιστερίου, σχεδόν κρυμμένο σε στενάκια των δυτικών αλλά αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν εμποδίζει κάποιον να το ανακαλύψει. Και είναι δεδομένο πως το ολοκαίνουριο σποτ που συστήνεται ως γαστροταβέρνα και άνοιξε λίγες μόλις ημέρες πριν (πιο συγκεκριμένα στις 13/02), θα αναζητηθεί εκτενώς, προτού απασχολήσει.
Αποτέλεσμα της συνεργασίας και της φιλίας τριών ατόμων που έχουν γράψει χιλιόμετρα στα της εστίασης δρώμενα της Μυκόνου, βαπτίζεται από τον παππού του ενός (παρότι τονίζεται ως 'πάππου'), ο οποίος ήταν και εκείνος που διαμόρφωσε το οίκημα που το φιλοξενεί. Industrial και μίνιμαλ χώρος με γήινη απλότητα, πάλαι ποτέ χώρος γραφείων, άνετος και άμεσος.
Στην κουζίνα του 'Pappu Athens', οι σεφ Φώτης Μιχόπουλος (με θητεία μεταξύ άλλων στο αξιόλογο σούσι σποτ 'Shizen Rituals' της Λουίζης Ριανκούρ, το 'Reeza' του ξενοδοχείου 'Rocabella' στη Μύκονο και πέρασμα από το περίφημο 'Fat Duck') και Θωμάς Μάτσας (με προϋπηρεσία σε 'Alemagou', στη Μύκονο και 'Le Sapin', στην Αράχωβα) παρουσιάζουν μια ελληνόστροφη κουζίνα με επιρροές από τη Μεσόγειο αλλά και πολύ πιο μακριά από αυτή - βλέπε Ασία και Περού.
Προτάσεις όπως η πολίτικη με λάχανο σε ζύμωση, φουντούκι και χαρουπόμελο, το συκώτι με κρέμα στιφάδο, το παναρισμένο ψάρι με πάνκο, μαγιονέζα εσπεριδοειδών και τρούφα και η προβατίνα με καμμένα μυρωδικά μαρτυρούν του λόγου το ασφαλές.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.