'Linovatis': Στην Κηφισιά, το κρασί αποκτά φωνή

Το φροντισμένο wine bistro στην Πλάκα των Βορείων Προαστίων προσεγγίζει το κρασί με το δικό του στυλ.

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_

Ο "ληνοβάτης" στην αρχαία Ελλάδα πατούσε τα σταφύλια στους ληνούς και στα μαρμάρινα, ξύλινα ή τσιμεντένια πατητήρια, ενώ μέσω των αγγειογραφιών και των πινάκων έχει γίνει γνωστή η χαρά στο πρόσωπό του, κάθε φορά που ακολουθούσε τη διαδικασία. Το ίδιο ακριβώς συναίσθημα αλλά και την αγάπη για το κρασί αναβιώνει και το ομώνυμο, προσεγμένο όσο και οικείο, wine bistro 'Linovatis' που υπογράφουν ο Αλέξανδρος και ο Χρήστος Αποστολόπουλος, σε μία από τις ομορφότερες γειτονιές της Κηφισιάς, την Πλάκα. Και μπορεί στο κρασί να υπάρχουν κανόνες αλλά σίγουρα δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_99

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_6

Αυτό το γνωρίζουν καλά στο 'Linovatis', που πέρα από το άκρως φιλόξενο περιβάλλον και την άνετη ατμόσφαιρα, έχουν δημιουργήσει μία εξόχως ενδιαφέρουσα οινική λίστα με χαρακτήρα ήπιας παρέμβασης και βιολογικών κρασιών, η οποία εκτείνεται σε περισσότερες από 150 ετικέτες και δείχνει ιδιαίτερη αδυναμία στους αφρώδεις οίνους – υπερέχει ελαφρώς ο διεθνής αμπελώνας, ενώ έχει προσεγγιστεί ορθά ο ελληνικός.

Διαβάστε Επίσης

Όπου συναντάς κρασί, ακολουθεί και φαγητό, με απώτερο σκοπό τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης που προσφέρουν –μαζί ή το καθένα μόνο του– τα δύο προαναφερθέντα συγκοινωνούντα δοχεία.

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_1

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_2

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_8

Το wine bistro Linovatis στην Κηφισιά_7

Η κουζίνα εδώ ακουμπά τη θάλασσα και ποντάρει στην εποχικότητα των πρώτων υλών αλλά και την ωμοφαγία, με άκρως μεσογειακό στην περίπτωσή μας πρόσημο. Τα όστρακα έχουν την τιμητική τους, προερχόμενα τόσο από την εγχώρια υδατογραφία όσο και από πιο μακρινά νερά, με κοινή συνιστώσα πάντοτε την ποιότητα και, ασφαλώς, τη γεύση.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.