"La Linda": Φουρνίσματα αλά Ουρουγουάη στη Γλυφάδα

Από το Νότο της Αμερικής στο Νότο της Αθήνας προσγειώθηκε μόλις το όμορφο, καινούργιο στέκι της Γλυφάδας. Πήραμε μια πρώτη, αχνιστή γεύση και αναμεταδίδουμε.

lalinda1

Όση ώρα περνώ στον ολοκαίνουργιο φούρνο και ζαχαροπλαστείο "La Linda" η ουρά, πότε μικρότερη πότε μεγαλύτερη, δεν σταματά να σχηματίζεται από πεινασμένους Γλυφαδιώτες που έρχονται να τσεκάρουν το νέο στέκι της περιοχής. Νέο είναι για εμάς βέβαια, γιατί η ιστορία του ξεκινά στην πραγματικότητα το 2011 στην παραθαλάσσια Punta del Este της μακρινής Ουρουγουάης, εκεί δηλαδή όπου η Isabella Acquilina δημιούργησε μαζί με τη μητέρα της το πρώτο και μοναδικό μέχρι πριν λίγες μέρες "La Linda" που έκανε όνομα αλλά και βραβεύτηκε για τα γλυκά και τα σπέσιαλ ψωμιά του. Η αγάπη της για τη θάλασσα αλλά και την Ελλάδα, όπου κατοικεί ο πατέρας της, είναι τα στοιχεία που την έκαναν να μεταφέρει τόσο τα μεν όσο και τα δε από το Νότο της Αμερικής στο Νότο της Αθήνας, με συνέταιρό της τον Emmett Loughran. 

lalinda2

lalinda3

Ο χώρος, εντελώς λιτός και με το ανοιχτόχρωμο γυμνό τσιμέντο να επικρατεί, κατευθύνει το μάτι από τη μία στο μεγάλο, ορατό εργαστήριο, και από την άλλη στις βιτρίνες που εφοδιάζονται διαρκώς με φρέσκα καλούδια. Την τιμητική τους έχουν ασφαλώς τα τυπικά της Ουρουγουάης, σαν τα αφράτα κρουασανάκια bizcocho είτε με τυρί είτε με γλυκιά κρέμα, το μπισκοτογλυκό cocada σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια με καρύδα και dulce de leche, το σαν μιλφέιγ στην όψη rojel επίσης με dulce de leche και μαρέγκα, τα βουτήματα Alfajores, τα ελαφρώς γλασαρισμένα κρουασάν medialuna, τα πιτάκια empanadas, τα σπέσιαλ προζυμένια ψωμιά και πόσα ακόμα. 

Πλάι τους στέκουν ακόμα εδέσματα πιο οικεία όπως τα brownies, τα περίτεχνα στρογγυλά και μακρόστενα κέικ, οι πίτες με πράσο και μπρόκολο, τα δελεαστικά και πληθωρικά σάντουιτς, που καθένα έχει το δικό του ψωμί βάσης και ξεχωριστά υλικά, όπως η φοκάτσια με δύο ειδών pesto, μοτσαρέλα και μορταδέλα. Τα πάντα παρασκευάζονται εδώ από την αρχή, δεν χρησιμοποιούν τίποτα έτοιμο, στον αέρα πλανάται η μυρωδιά του πραγματικού βουτύρου, της κρέμας και του ζυμαριού και καθόλου εκείνη της τεχνητής γλύκας. 

lalinda4

Επικεφαλής όσων συμβαίνουν στο εργαστήριο είναι ο σεφ Ηλίας Κουραχάνης που εκπαιδεύτηκε στο "La Linda" της Ουρουγουάης αλλά κάνει και τις δικές του προτάσεις που ενσωματώνουν και ορισμένα ελληνικά προϊόντα. Προς το παρόν ο χώρος λειτουργεί με τη λογική του self service, και μπορείτε να καθίσετε είτε στα λίγα τραπέζια που βρίσκονται μέσα είτε σε εκείνα της αυλής που είναι ό,τι πρέπει για τις μέρες με λιακάδα. Στο άμεσο μέλλον, ωστόσο, θα υπάρχει ένας ειδικός κατάλογος για brunch και κατόπιν θα ενταχθεί στο παιχνίδι και ένα πιο εστιατορικό βραδινό μενού, που θα εστιάζει στα εκλεκτά κρεατικά και τα κρασιά από την Ουρουγουάη και την Αργεντινή. 

lalinda5

"La Linda", Κύπρου 13, Γλυφάδα, 2108949900.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
17/05/2024

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.

Το "Αφρόψαρο" πάει Σαντορίνη

Το ψαρογαφικό στέκι – φαβορί του Νέου Ηρακλείου αποκτά καλοκαιρινή έδρα στο νησί του ηφαιστείου, με την παιχνιδιάρικη θαλασσινή κουζίνα του να αγναντεύει συγκλονιστική θέα στην καλντέρα από τη βεράντα του "Rocabella Santorini Hotel"