World Pizza Day: Οι πιο νόστιμες αλυσίδες (και) για πίτσα!

Εσύ πώς θα γιορτάσεις την παγκόσμια ημέρα πίτσας στις 9 Φεβρουαρίου; Μερικές από τις πιο νόστιμες πίτσες της πόλης δεν απέχουν και πολύ από το σπίτι σου: διάλεξε το κατάστημα που προτιμάς και απόλαυσε το απόλυτο comfort food όπως του αξίζει.

Chicago – style Deep Dish pizza © Λεωνίδας Τούμπανος

Αν και δεν χρειαζόμαστε γιορτή για να τιμήσουμε ένα – κριτσανιστό ή αφράτο, εσύ διαλέγεις – κομμάτι πίτσας με τα αγαπημένα μας toppings, η 9η Φεβρουαρίου είναι η διεθνής Pizza Day. Κι αυτή είναι η καλύτερη αφορμή για να τιμήσουμε τη στρογγυλή θεά, τη βασίλισσα του comfort food και αδιαφιλονίκητη προθιέρεια των ιταλικής κουζίνας. Και ποιος καλύτερος τρόπος για να την απολαύσουμε, απ’ ό,τι σε κάποια από τις εγγυημένες αλυσίδες καταστημάτων της πόλης, όπου η πίτσα είναι δυνατό χαρτί!

La Pasteria

La Pasteria

Λαχταριστή κι απολαυστική, η πίτσα της "La Pasteria" έχει για βάση της τη ζύμη που ωριμάζει για 72 ολόκληρες ώρες πριν ψηθεί, και πιστέψτε μας, αυτή η τριήμερη υπομονή κάνει όλη τη διαφορά. Το ζυμαράκι είναι αέρινο και μυρωδάτο, ιδανικό για να υποδεχτεί τα εκλεκτά toppings της "La Pasteria", με συνταγές που καλύπτουν όλα τα γούστα: η mascarpone e prosciutto affumicato, για παράδειγμα, είναι μια από τις αγαπημένες μας φουλ ιταλικές συνταγές, με το μαλακό και ήπιο τυράκι να στρώνει ιδανικό χαλί για το αφράτο καπνιστό αλλαντικό, ενώ ακόμη και η Greca, με το δυναμικό ταμπεραμέντο που τις δίνουν οι μαύρες ελιές, η φέτα, η κάπαρη και τα κρεμμύδια, βρίσκει τέλειο ταίρι στο εύπεπτο και πεντανόστιμο ζυμαράκι της "La Pasteria".

 L' Artigiano

World Pizza Day: Οι πιο νόστιμες αλυσίδες (και) για πίτσα! - εικόνα 2

Για ένα brand που μετράει ήδη 30 ολόκληρα χρόνια εξειδίκευσης στην ιταλική κουζίνα, υπάρχουν πολλά που μπορείς να πεις – ιδίως όταν η κουβέντα έρχεται στο τριών δεκαετιών love story με την πίτσα. Γι’ αυτήν την pizza day όμως, καλύτερα να εστιάσουμε στον νέο, επετειακό καρπό του έρωτα αυτού: την Chicaco style Deep Dish Pizza, μια εντελώς ανατρεπτική προσέγγιση στην πίτσα, που μας παίρνει μακριά από τη Νάπολη και τις δικές της παραδόσεις, για να μας ταξιδέψει στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αμερικής. Εκεί, όπου η πίτσα απέκτησε μια νέα, συναρπαστική μορφή, που μας έκανε να ξεχάσουμε όλα όσα νομίζαμε ότι ξέραμε: λαχταριστά toppings απλό εκλεκτούς Ιταλούς και Έλληνες παραγωγούς, σάλτσα ντομάτας γεμάτη φρεσκάδα, και πληθωρική, extra large ποσότητα τυριού, ξαπλώνουν σε μια τραγανή, πλούσια ζύμη τάρτας φτιαγμένη με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο – κάτι που δεν συναντάμε πουθενά αλλού – για να δώσουν ένα αποτέλεσμα που ταράζει τις αισθήσεις! Ακριβώς όπως η αγάπη μας για την πίτσα της "L’ Artigiano", δηλαδή…

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Humain by Jul’s

Ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα εστιατόρια της πόλης μάς έρχεται με ωραία φόρα από την Ίμπιζα.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!