Ο Φεβρουάριος στο "Thomas 1971 Tavern" είναι μια ωδή στο τσίπουρο

Το εθνικό απόσταγμα μπαίνει στο μικροσκόπιο για όλο τον μήνα στο γευστικό σποτ του Κουκακίου.

Thomas 1971 Tavern τσίπουρο

Από τον περασμένο Απρίλιο, το  "Thomas 1971 Tavern" στο Κουκάκι υπηρετεί την παραδοσιακή έκφανση της εθνικής μας κουζίνας με σωστό τρόπο και δημιουργική ματιά. Μαγαζί-γωνία εκεί όπου η Δημητρακοπούλου σμίγει με το μικρό πέρασμα που την ενώνει με την Βεϊκού, στη σκιά της εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη Γαργαρέττα και σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της γειτονιάς, σερβίρει σε έναν όμορφα διαμορφωμένο χώρο πιάτα που ενεργοποιούν το γευστικό μνημονικό των Ελλήνων επισκεπτών αλλά και δημιουργούν τέτοιο σε όσους προέρχονται από διαφορετικά σημεία του πλανήτη.

Ο σεφ Χρήστος Παπαθεοδώρου, στενός συνεργάτης του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου στο βραβευμένο "Sense" του "Athens Was", είναι εκείνος που επιμελείται το μενού και ο Δημήτρης Παναγιώτου αυτός που το εκτελεί εντός της ανοιχτής κουζίνας, υπηρετώντας πάντοτε τις προσταγές της καλής πρώτης ύλης και της εποχικότητας. Στο "Thomas 1971 Tavern" όμως δεν περιορίζονται εκεί και για όλο τον μήνα που διανύουμε προσφέρουν μία ακόμη εμπειρία.

Το εστιατόριο Thomas 1971 Tavern στο Κουκάκι 3

Για το υπόλοιπο του Φεβρουαρίου λοιπόν, μικρές και μεγάλες οινοποιίες, με καταγεγραμμένη την αγάπη τους στο τσίπουρο, θα "μυήσουν" τον επισκέπτη στα μυστικά της κάθε ετικέτας του εθνικού αποστάγματος. Συγκεκριμένα, κάθε εβδομάδα του Φεβρουαρίου (6-11, 13-18 και 20-25) θα υπάρχει αποκλειστικά ένας οινοποιός, του οποίου τα τσίπουρα -από τις ποικιλίες που παράγει- θα προσφέρονται.

Thomas 1971 Tavern τσίπουρο 1

Η κουζίνα του "Thomas1971Tavern" θα ετοιμάζει συγκεκριμένους μεζέδες για κάθε ποικιλία τσίπουρου. Θα σερβίρονται τρία διαφορετικά ποτήρια, με το τελευταίο να περιλαμβάνει τις περίφημες παλαιωμένες εκδοχές.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Thomas 1971

Δημητρακοπούλου 18-22, Κουκάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.