Ταξίδι στους αμπελώνες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μέσω 'Vezené'

Το νέο oινικό dinner του δημοφιλούς εστιατορίου παρουσιάζει ένα exclusive μενού πέντε σταδίων με κορυφαίες ετικέτες από τα εμβληματικά οινοποιεία Torbreck και Escarpment.

Ταξίδι στους αμπελώνες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μέσω 'Vezené'

Το πρώτο οινικό dinner της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο έγινε sold-out. Ήταν ένας συναρπαστικός συνδυασμός ανάμεσα στην γαστρονομική κουλτούρα του εστιατορίου 'Vezené' με τα κρασιά του ιταλικού οινοποιείου Angelo Negro. Το δεύτερο του είδους είναι προγραμματισμένο για την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου. Αυτή τη φορά, η ομάδα του Άρη Βεζενέ συνθέτει ένα μενού πέντε σταδίων για να αγκαλιάσει και να αποθεώσει τις χαρισματικές ετικέτες των οινοποιείων Torbreck της Αυστραλίας και Escarpment της Νέας Ζηλανδίας. Θα είναι και πάλι μια εμπειρία για μία μόνο βραδιά.

Ταξίδι στους αμπελώνες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μέσω 'Vezené' 1

Στο νέο αυτό dinner που υλοποιείται στο πλαίσιο της σειράς εμπειριών κάτω από τον τίτλο Spin the Bottle, θα πρωταγωνιστήσει ανάμεσα στους καλεσμένους ο Sacha Timaeus, υπεύθυνος για την παρουσία των οινοποιείων σε όλο τον κόσμο, ενώ θα δοκιμαστούν λαμπερές ετικέτες μεταξύ των οποίων το RunRig από το Torbreck και το Te Rehua Pinot Noir από το Escarpment.

Ταξίδι στους αμπελώνες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μέσω 'Vezené' 3

Τα πιάτα που θα παρουσιαστούν σε κάθε στάδιο του μενού θα ακολουθήσουν την προσέγγιση του εστιατορίου Vezené με την κλασική εμμονή στη λεπτομέρεια, τη φρεσκάδα των πιο ιδιαίτερων πρώτων υλών και τη διαχείρισή τους με σκοπό την απόλυτη απόλαυση. Αυτή τη φορά θα εστιάσουν στη συνοδεία των υπέροχων αυτών κρασιών για να δημιουργήσουν μια εμπειρία που κυριολεκτικά θα είναι ανεπανάληπτη.

Ταξίδι στους αμπελώνες της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, μέσω 'Vezené' 2

Το οινοποιείο Torbreck που βρίσκεται στην Barossa Valley είναι ένα από τα 100 οινοποιεία στον κόσμο που έχει ξεχωρίσει ο καταξιωμένος κριτικός οίνου Robert Parker στις αξιολογήσεις του. Παράλληλα, το Escarpment στη Νέα Ζηλανδία βρίσκεται στο Martinborough – ένα μικρό χωριό που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στον κόσμο του Pinot Noir, της ποικιλίας που βασιλεύει στην άγριας και μαγικής ομορφιάς περιοχής αυτής του πλανήτη.   


Info

Κόστος Spin the Bottle Dinner: 95 ευρώ / άτομο

Για κρατήσεις: reservations@vezene.gr & τηλ. 210 7232002

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Vezene Athens

Βρασίδα 11, περιοχή Χίλτον, Iλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.