"Dirty Sanchez": Μεξικό – Ψυχικό, σημειώσατε Χ

Το καινούργιο μενού στο αλέγκρο bar-restaurant του Νέου Ψυχικού παντρεύει τις δημοφιλείς μεξικάνικες γεύσεις με ορισμένες εξωτικές πινελιές και σερβίρεται σε αρμονία με πολύ καλά κοκτέιλ.

dirtysanchez1

Ήταν ένα άκρως χειμωνιάτικο βράδυ εκείνο που πέρασα το κατώφλι του "Dirty Sanchez", ψηλά στη Λεωφόρο Κηφισίας, όμως η ατμόσφαιρα και το πολύχρωμο ντεκόρ με ζέσταναν μεμιάς. Στους τοίχους φουντώνουν φυλλωσιές που μέσα τους ανάβουν neon συνθήματα, δίπλα στη μπάρα στέκουν πελώριοι κάκτοι που φοράνε sombreros, κάπου στο βάθος παίρνει το μάτι μου μαϊμούδες να αναρριχώνται προς το ταβάνι που σκεπάζεται από σαγρέ τσιμέντο προσφέροντας έτσι μιαν αντίθεση στο φουλ του χρώματος που επικρατεί παντού. Άλλα τραπέζια είναι ψηλά και μπαρίστικα, άλλα αγκαλιάζονται από λόντζες και αναπαυτικές καρέκλες, υπογραμμίζοντας έτσι τον αλέγκρο bar-restaurant χαρακτήρα του μαγαζιού.

dirtysanchez2

Το καινούργιο μενού που επιμελείται σταθερά ο Σπύρος Μαυροειδής έχει μεξικάνικη ραχοκοκαλιά αλλά δέχεται και κάποιες εξωτικές επιρροές που είναι προσφιλείς στον ταλαντούχο σεφ. Η προσέγγιση είναι πάντως ποιοτική και το καταλαβαίνεις ήδη από τα τρίχρωμα χειροποίητα nachos της αρχής που βουτάς σε πικάντικο guacamole με κόλιανδρο και πιπεριές jalapeños. Το σεβίτσε λαβράκι είναι ωραίο και πλούσιο σε υφές από καλαμπόκι choclo, κινόα, αγγούρι και αβοκάντο. H tostada με μοσχαρίσιο ταρτάρ δυναμιτίζεται από κρέμα με wasabi (προσοχή καίει) και σε εξίσου ανεβασμένες εντάσεις παίζουν επίσης τα tacos τόνου με yuzukoshu και κόλιανδρο. Αν προτιμάτε τις πιο απαλές και ήπιες γεύσεις, καλύτερα να κινηθείτε προς τα συμπαθέστατα tacos με μοσχάρι barbacoa όπως και σε εκείνα με ζουμερή γαρίδα και λεπτά "κορδόνια" δροσιστικής ρέβας. 

dirtysanchez3

Πολύ καλές οι τριπλοτηγανισμένες patatas bravas με κρέμα τυριών και chorizo, ενδιαφέροντα τα chimichangas σε εκδοχή roll με τραγανή κρούστα και ζουμερή γέμιση κοτόπουλο, μάλλον εκτός κλίματος η σαλάτα του Καίσαρα και καλύτερη εκείνη με σπανάκι, καλαμπόκι, μάνγκο τουρσί και ωραίο dressing καπνιστής πιπεριάς. Από τα κύρια πιάτα τιμήσαμε το οσομπούκο barbacoa, με κρέας μεστό, τρυφερό και πικάντικο που σβήνει την αψάδα του σε φιλετάκια καλαμποκιού κι έχει πλάι του μαλακά tacos για να το τυλίξεις μαζί με διάφορα παρελκόμενα.  

Η Pavlova με αφράτη κρέμα και τραγανές μαρέγκες αλλά και το πλούσιο σουφλέ σοκολάτας με παγωτό αλμυρής καραμέλας γράφουν όμορφο γλυκό επίλογο, αν και η ατμόσφαιρα μάλλον ζητά ακόμα ένα από τα ωραία κοκτέιλ που υπογράφει ο Μανώλης Λυκιαρδόπουλος και εκτελεί με ακρίβεια και καλό χέρι ο επικεφαλής bartender Μάριος Βόκρι. Πρωτότυπη και αναπάντεχη η εκδοχή του Dry Martini με τεκίλα (Tequila Dry), αέρινα αλκοολικό το Tijuana Sour με mezcal και μαστίχα, πολύπλοκο και άκρως ενδιαφέρον το Dirty Michelada με ντομάτα, μπίρα και kimchi που λανσάρεται οσονούπω. 

dirtysanchez4

Περισσότερες πληροφορίες

Dirty Sanchez

Ολυμπιονικών 310, Νέο Ψυχικό
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.