"Sense": Ρεβεγιόν με θέα

Το βραβευμένο με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας εστιατόριο είναι σημείο αναφοράς στην αθηναϊκή εστίαση για τη δημιουργική αντίληψη της ελληνικής κουζίνας, που αποτυπώνεται με την έμπειρη ματιά του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, και την άφταστη θέα του.

Sense

Aπό την κορυφή του ξενοδοχείου "Athens Was" , με την Ακρόπολη σε κοντινό πλάνο, το "Sense" είναι εστιατόριο προορισμός για το ατμοσφαιρικό περιβάλλον, την εντυπωσιακή του θέα που απλώνεται μπροστά σου μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες και φυσικά τη βραβευμένη και προσωπική ελληνική κουζίνα του Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, που ξεδιπλώνεται αποκλειστικά σε μενού γευσιγνωσίας.

Sense

Ο σεφ πατά σε συνταγές από όλη την Ελλάδα, αποτυπώνοντάς τες με δημιουργική ματιά. Στο μενού της παραμονής των Χριστουγέννων πρωταγωνιστούν ραφιναρισμένα πιάτα όπως το "ταρτάρ και χαβιάρι"  με σφολιάτα και καπνιστή κρέμα απο μεδούλι, το "ραβιόλι πεσκανδρίτσα", με χτένια, ελαφριά σάλτσα μπουρδέτο και άρωμα νερατζιάς και "πάπια²", με τερίνα ψητού πράσου, αφρός ρεβυθιού και σάλτσα με μούρα και μαύρη τρούφα ενώ στο μενού της παραμονής Πρωτοχρονιάς ξεχωριζουν πιάτα όπως το "καλκάνι και γαρίδα" με ελαφριά κακαβιά με αυγά αχινού, κρέμα ριζότο με κρόκο Κοζάνης, κράκερ ρυζιού με πούδρα κάπαρης και το "μοσχάρι και καραβίδα", με λαχανίδα στα κάρβουνα, μανιτάρια, πιπεριά σε ζύμωση και σάλτσα με λεμονοθύμαρο. 

Περισσότερες πληροφορίες

Sense

(ξεν. «AthensWas») Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Μακρυγιάννη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.