Το δυνατό update του 'La Meat Maison'

Στο απροσποίητα elegant σποτ της Κηφισιάς, ο Μιχάλης Μερζένης παρουσιάζει μία νόστιμη και διαφορετικά δημιουργική καρνιβορική πρόταση.

Το επικό παστίτσιο του La Meat Maison © Δημήτρης Σκιγκόπουλος

Από την πρώτη κιόλας στιγμή της εμφάνισής του στα της γεύσης δρώμενα στα μέρη μας, το brand 'La Meat Maison' έκανε θόρυβο. Βλέπεις, οι ηχηρές συνεργασίες με τις καλύτερες φάρμες του κόσμου αλλά και η περίφημη τροφοδότρια Olive Wagyu Farm στην Ολλανδία, οι σπάνιες κοπές που εμπνέουν δημιουργίες υψηλής μαγειρικής, το ανθρώπινο δυναμικό που θέτει την αφοσίωση των ιπποτών στην υπηρεσία της αυτού εξοχότητας βρώσιμης σάρκας και πλήθος άλλων λόγων, το έχουν καθιερώσει ως ένα ολιστικό 'portal' για τους aficionados του ποιοτικού κρέατος.

Με Μιχάλη Μερζένη στο τιμόνι

Η αθηναϊκή έδρα του 'La Meat Maison' ανάβει φωτιές στα Β.Π. εδώ και περίπου έναν χρόνο, έχοντας έναν πολυσυλλεκτικά κομψό χαρακτήρα –κάπου ανάμεσα σε μητροπολιτικό μπιστρό, premium κρεοπωλείο, προσεγμένο deli και ενημερωμένη κάβα–, αλλά πάντοτε με τον ιδιαίτερο και feelgood χώρο του εστιατορίου στο επίκεντρο. Και εκεί ακριβώς γίνεται το focus του ενδιαφέροντός του, που δεν είναι άλλο από το εξαιρετικά ποιοτικό κρέας και όλες τις προεκτάσεις του.

La Meat Maison 4
© Δημήτρης Σκιγκόπουλος

Το 'La Meat Maison' ωριμάζει όμορφα, έχοντας πια καθιερωθεί ως μια σημαντική πινέζα στην εστιατορική καρνιβορική χαρτογραφία της πόλης, πατώντας αρχικά στη θαυμάσια πρώτη ύλη και τις εκλεκτές κοπές που χαζεύει κανείς στις βιτρίνες του, αλλά προχωρώντας και αρκετά πιο μακριά από αυτές, ειδικά αν πιάσει κάποιο από τα άνετα τραπέζια της σάλας ή της "αυλής" του ή ακόμη και μία θέση στο μαρμάρινο μπαρ, ακριβώς μπροστά από την κουζίνα – εκεί δηλαδή που λαμβάνει χώρα η δράση. 

Ο σεφ Μιχάλης Μερζένης στο La Meat Maison
© Δημήτρης Σκιγκόπουλος

Ο χαρισματικός σεφ Μιχάλης Μερζένης τρέχει τα πάντα όσον αφορά τη γεύση στο εστιατόριο, προμηθεύοντας τον επισκέπτη με τα εκλεκτότερα των εδεσμάτων, σε μια απολαυστική προσέγγιση upgraded κρεατοαπόλαυσης.

Διαβάστε Επίσης

Επιλογές σαν το αλλιώτικο παστίτσιο με σιγομαγειρεμένο short rib, τον γύρο από αρνί στον ξυλόφουρνο, τα μαντί με μοσχάρι Black Angus, το μοσχαρίσιο foie gras με λάδι wagyu είναι μόνο μερικές εκ των πειστικότερων αποδείξεων.

La Meat Maison 2
© Δημήτρης Σκιγκόπουλος

Aξίζει να αναφερθεί πως παίζουν πολύ δυνατά sides σαν τις mashed πατάτες με κρούστα παρμεζάνας και πάνκο ή το σχαράτο μποκ τσόι με λαδόξυδο αλλά και το γεγονός πως στην κάρτα του συναντάς και vegetarian προτάσεις - και μάλιστα μερακλίδικες.

Η συνέχεια στο Esquire

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αsωtos

Ταβερνομανίας συνέχεια στην Αθήνα. Ο Μιχάλης Μερζένης φαντάστηκε τη δική του ανατρεπτική και παιχνιδιάρα, με αγάπη για τα βινίλια, το κρασί και τις γεύσεις που βλέπουν την παράδοση με έναν έξυπνο comfort τρόπο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
30/01/2025

Αυτά είναι τα καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής για το 2025

Ανακοινώθηκαν τα εστιατόρια της λίστας The Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants 2025, του έγκριτου θεσμού The World's 50 Best Restaurants.

Κάτι μαγειρεύει ο Αλέξανδρος Τσιοτίνης στην Costa Navarino

Ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin σεφ ετοιμάζει μία νέα γαστρονομική εμπειρία στο Navarino Dunes.

Dining out στην Αθήνα: The Tonight Show

Γλυκά που δημιουργούνται μπροστά μας, φωτιές που φουντώνουν πίσω μας, σημειώματα στα τραπέζια μας. Η εποχή που απλώς διναμε παραγγελία έχει οριστικά περάσει.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει την κουζίνα του Άνταμ Κοντοβά στο "Ex Machina"

Βόλτα στο Παγκράτι και σε ένα από τα πιο cool εστιατόρια της Αθήνας για τη Ναταλία Δραγούμη.

Παύλο Κυριάκη, τι θα τρώμε στα "Δώδεκα Πιάτα";

Μία μίνι κουβέντα με τον βραβευμένο σεφ, που ετοιμάζεται για ένα νέο project στο Κουκάκι.