"Ora by Ettore Botrini": Πρώτη γεύση από το εστιατόριο του Μποτρίνι στο "One&Only Aesthesis"

Στο κλασάτο εστιατόριο του διάσημου ξενοδοχειακού brand που μόλις κάνει τα πρώτα του βήματα, ο Μποτρίνι παίζει ελληνοιταλικά με λεπτομέρειες που δίνουν φινέτσα στο οικείο.

Έκτορας Μποτρίνι Ora

Με το που περνάω την πύλη του ολοκαίνουργιου διάσημου ξενοδοχειακού brand "One&Only Aesthesis" στα Αστέρια της Γλυφάδας και βλέποντας το κτίριό της εισόδου, νιώθω μια γλυκιά αίσθηση νοσταλγίας αρχιτεκτονικού μοντερνισμού, προσαρμοσμένου στο σήμερα. Παρόμοια αίσθηση αφήνει και  το εντυπωσιακό χαμηλό κεντρικό κτίριο με τις γραμμένες καμπύλες, τις οποίες "τρυπάνε" δυο φοίνικες. Και το wow εφέ γίνεται ακόμη πιο έντονο κατεβαίνοντας τη σκάλα, η οποία, ανάμεσα σε ρέοντα ύδατα και λιμνούλα, περικυκλώνεται από μια σχεδόν επιστημονικής φαντασίας καμπυλότητα και οδηγεί στην είσοδο του "Ora by Ettore Botrini".

Ora

Το βασικό εστιατόριο του ξενοδοχείου το έχει αναλάβει ο 'Έκτορας Μποτρίνι (με executive chef τον Frederic Le Gac και chef de cuisine τον Daniel Papatriantafillou) και το μεσογειακό μενού του πατάει στην Ελλάδα και την Ιταλία. Οι πελάτες είναι ακόμη λίγοι αυτή τη δοκιμαστική περίοδο του soft opening και έτσι όπως χαζεύω την υπέρκομψη καμπυλωτή και μακρόστενη σάλα του, σκέφτομαι ότι η Αθηναϊκή Ριβιέρα αποκτά όλο και περισσότερη λάμψη. Το "Ora by Ettore Botrini" σπάει και την παραμικρή υποψία μονοτονίας με τα πολλά του σεπαρέ σαν μικρές σκηνές για συνδαιτημόνες, τραπέζια που βλέπουν τη στιλάτη πισίνα με τους μαιάνδρους και πιο πριβέ γωνίες, όλα πάνω σ’ αυτό το πανέμορφο μωσαϊκό με τις μεγάλες, ασυνήθιστες, καφέ και ροζ μαρμάρινες ψηφίδες.

Ora

Η κουζίνα έχει γραμμένη την οικειότητα στο dna της, αλλά με λεπτομέρειες και δύναμη που την κάνουν να ξεχωρίζει από το αναμενόμενο. Το ημίπαστο λαβράκι μπουρδέτο είναι βουτυράτο, αιχμηρό και ορεκτικό μαζί. Ο ντολμάς με κιμά καραβίδας και φλούδα λεμονιού confit, γευστικότατος και comfort, με σάλτσα beurre blanc και μπισκ. Η σκορπίνα με σύβραση φινόκιο, ελιάς και ζωμού ψαριού πατάει σε Ελλάδα και Ιταλία. Από το μεσημεριανό μενού χειροκρότησα το ραφιναρισμένο πεϊνιρλί με τη δαντελένια ζύμη και αγκινάρα, γραβιέρα Τήνου και τρούφα. Το σοκολατένιο "Πιεμόντε – Αθηναϊκή Ριβιέρα" και φινετσάτο αχλάδι – αμυγδαλωτό στηρίζουν με χάρη την προσωπικότητα του μενού.

Ξεχωρίζουν:

Γαρίδες Κοιλάδος

Ora

Η φυσική ιωδιούχα γλύκα τους είναι ατού από χέρι και συμπληρώνεται πολύ ωραία από τη γεύση ώριμου μάνγκο και την πιπεράτη υγρασία τζίντζερ. Η μεγάλη μαγκιά, όμως, είναι η οπτική και γευστική διχρωμία μιας κομψής μπισκ, που κρύβει κάτω της τη φρουτώδη οξύτητα μιας gastrique βατόμουρου.

Τονοσαλάτα

Μοιάζει απλούστατη, η οικειότητά της έχει μια διαολεμένη νοστιμιά και ξεφεύγει από το προφανές. Ο τόνος Αλονήσου σιγομαγειρεύεται στο ελαιόλαδο και αποκτά γραμμένη γεύση και ωραία υφή. Κάθεται πάνω σε πράσινες και κόκκινες ντομάτες, ελιές και φρέσκο αυγοτάραχο του δίνουν ορεκτική πικράδα, και το ντρέσινγκ του έχει umami από νερό ντομάτας και premium ελαιόλαδο.

Battuta μοσχαριού

Ora

Ένα αλλιώτικο ταρτάρ: Ψιλοκομμένο τραγανό μοσχαρίσιο κρέας με γοητευτική γευστική καθαρότητα και υπαινικτική λεμονοθυμαράτη νοστιμιά, σκεπασμένο με μυρωδάτη τρούφα. Δίπλα του, μια λεμονάτη κρέμα πεκορίνο με πλούσια, πυκνή γεύση ως παρτενέρ αξιώσεων.

Περισσότερες πληροφορίες

Ora by Ettore Botrini

Λ. Ποσειδώνος Αστέρια Γλυφάδας (Ξεν. One&Only Aesthesis)
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.